راه حل مسائل کشور نزد نخبگان است
روحالله ایزدخواه گفت: باید نخبگان را شناسایی و آنان را تجمیع و نظامسازی کرد تا بتوان مسائل را حل و فصل کرد. امام راحل فرمودند باید در حل مشکلات به ملت متوسل شویم که مصداق بارز آن اتکای سیاستگذاریها به دانشگاه و جامعه دانشگاهی است. جامعه دانشگاهی نیز باید مشتاقانهتر و فعالتر ماحصل فکر و اندیشه خود را به دولت و دستگاهها عرضه کند.
وی با بیان اینکه صاحب اندیشه، اندیشه را جاری میکند، گفت: دانشگاهیان باید اندیشه را در جامعه جاری و ساری کنند و به مرحله اجرا برسانند. امیدواریم همانطور که مقام معظم رهبری فرمودند دانشگاه سهم اصلی خود را در پیشرفت کشور به دست بگیرد و آینده را به معنای واقعی کلمه رقم بزند.
وی با بیان اینکه دانشگاه ما سرزنده، پویا و رو به رشد است افزود: فضای دانشگاه مستعد پیشرفت است البته هنوز نرمافزارهای اداره کشور آن طور که باید و شاید متکی به دانشگاه نشده است.
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی گفت: هنوز به تشکیل اجتماعات نخبگانی که در سند ملی تحول بنیاد نخبگان آمده، توجه لازم نشده است. نخبه قرار نیست به معنای کارمند دولت باشد بلکه باید کار خود را بکند و حاکمیت و دولت از او بهره بگیرند که راه آن شکلگیری اجتماعات نخبگانی است.
ایزدخواه بیان کرد: باید انواع مراکز، کانونها، هستهها، پژوهشکدهها و تشکلهای مسأله محور و تخصصی شکل بگیرند و انبوه دستگاههای اجرایی، مجلس شورای اسلامی، هیات وزیران و مجموع حاکمیت از توان نخبگان استفاده کرده و کمک بگیرند.
وی با اشاره به اینکه نخبگان باید سیاستسازی کنند تا حاکمیت سیاستگذاری کند، گفت: هنوز تا آنجا راه داریم چون مقداری تعارفات وجود دارد و ظرفیت عظیم دانشگاهی دیده نمیشود، آن طور که باید و شاید حاکمیت خود را متکی و متوسل به جامعه دانشگاهی نکرده اما در مسیر آن قرار داریم.
عضو هیات امنای دانشگاههای خراسان جنوبی افزود: به عنوان یک نماینده وقتی وارد مجلس شدم اعلام کردم هیچ رای یا تصمیمی در مجلس نخواهم گرفت مگر اینکه متکی به پژوهش یک هسته اندیشهورز باشد.
وی گفت: وقتی بر من حجت تمام میشود دنبال یک حوزه باشم که با استفاده از اندیشه پژوهشی، بتوان مسألهای را تشخیص داد و به آن ورود کرد.
ایزدخواه افزود: برای این کار پنجشنبه را تعیین کردیم و گفتیم هر نخبه طرح، ایده و مسألهای را حل کرده، ارایه دهد لذا روزی تا ۱۵ نفر مراجعه میکردند و بدون هیچ چشمداشتی محتوا ارایه میدادند.
وی بیان کرد: همین که این افراد احساس کنند حاکمیت حاضر است طرح و ایدههای آنان را ببیند و استفاده کند سبب ایجاد انگیزه میشود لذا پیشنهاد دادیم همان طور که مجلس مرکز پژوهشها دارد خانه اندیشهورزان نیز تشکیل شود.
رئیس فراکسیون پیشرفت شرق و مکران مجلس شورای اسلامی با اشاره به راهاندازی نخستین اندیشکده در دانشگاهها و ضرورت آن گفت: تفاوت اندیشکده با پژوهشکده این است که اندیشکده به دنبال جا انداختن نظر، ایده و طرح علمی است و آن را ترویج و فرهنگسازی میکند.
وی گفت: قانون تولید دانشبنیان که اخیرا تصویب شده قانون رو به جلویی است، دست پژوهشگران و مراکز نوآوری را بسیار باز کرده و به صندوقهای نوآوری در بانکها امتیاز میدهد و با اختیارات قانونی، مجوزها و سایر موارد را تسهیل میکند.
ایزدخواه افزود: امیدوارم دانشگاههای استان خراسان جنوبی پیشتاز در منطقه شرق کشور باشند چراکه این منطقه عقبماندگیهای تاریخی نسبت به برخی مناطق از جمله غرب کشور دارد.
وی گفت: امید است با تلاش دانشگاهیان استان بتوانیم جبران مافات کرده و این منطقه را به جایگاه و حق واقعی خود برسانیم.
انتهای پیام/