صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۵:۵۲ - ۱۱ دی ۱۴۰۱
مدیرعامل یک شرکت فناور در گفت‌وگو با آنا:

عدم توسعه‌یافتگی زیرساخت‌های اقتصادی مانع از پیشرفت صنایع خلاق می‌شود

مدیرعامل یک شرکت فناور معتقد است که زیرساخت‌های اقتصادی برای رشد شرکت‌های خلاق و نوآور به میزان کافی توسعه نیافته است و همین موضوع سبب ایجاد چالش برای اکوسیستم استارت‌آپی کشور می‌شود.
کد خبر : 823373

به گزارش خبرنگار گروه دانش و فناوری خبرگزاری آنا، توسعه علمی و فناوری کشور زمینه‌ساز توسعه اقتصادی است و با توجه به روند پرشتاب گسترش صنایع خلاق و نوآور ضروریست که برنامه‌ریزی مطلوبی از سوی دستگاه‌های اجرایی برای حمایت مالی و معنوی از شرکت‌های خلاق صورت گیرد. آمارهای جهانی حاکی از آن است که استارت‌آپ‌های و مجموعه‌های خلاق برای تحقق اهداف اقتصاد دیجیتال نقش کلیدی دارند و در صورت فراهم‌سازی بستر لازم برای نقش‌آفرینی این شرکت‌های کوچک می‌توان چرخ‌های اقتصادی در صنایع مختلف را به چرخش درآورد.

تعداد شرکت‌های فناور و خلاق در یک دهه اخیر در ایران به صورت تصاعدی افزایش یافته است و گروه‌های مختلفی از نخبگان کشورمان با هدف رفع نیازهای جامعه و ارتقای جایگاه بین‌المللی فناوری ایران فعالیت‌های متنوعی را در اکوسیستم دانش‌بنیان و استارت‌آپی کشور انجام می‌دهند. اگرچه امروز اثر فعالیت شرکت‌های خلاق بر نظام اقتصادی کشور بر کسی پوشیده نیست ولی این مجموعه‌ها در مواردی برای تأمین نیازهای خود با چالش مواجه هستند. در همین رابطه تعدادی از مدیران شرکت‌های فناور گفت‌وگو کردیم. در ادامه مشروح این گفت‌وگو را مشاهده می‌کنید:

جواد اسماعیلی مدیرعامل یک شرکت فعال در حوزه مهندسی بافت، در رابطه با مهم‌ترین دغدغه در حوزه فعالیت خود می‌گوید :این حوزه بسیار گسترده است اما، مهم‌ترین دغدغه ما بحث هزینه هاست. استفاده از بایومتریال‌ها در حوزه مهندسی بافت بسیار پر هزینه هست ضمن اینکه بیشتر این بایو مواد‌ها، به کشور وارد می‌شوند. یک سری از این‌ها در کشور در حال تولید هستند اما کیفیت لازم را ندارند و بعضی مواقع جواب یک سری از آزمایش‌های ما را خراب می‌کنند و باز متحمل هزینه دوباره می‌شویم. به عنوان نمونه یک سری از این مواد باید زیست سازگار باشند که این مورد در نمونه‌های داخل، به کیفیت نمونه‌های خارجی نیست.

*تاثیر تحریم‌های ظالمانه در حوزه مهندسی بافت

وی ادامه داد به دلیل اینکه در حوزه مهندسی بافت موادی استفاده می‌شود که بیشتر وارداتی هستند، تحریم‌های ظالمانه تا حد قابل توجهی این حوزه را تحت شعاع قرار داده است. این مورد باعث شد ذهن افراد و خلاقیت شخصی در این حوزه بیشتر درگیر شود اما تا بستر لازم مهیا نباشد عملاً کاری پیش نمی‌رود و می‌توان گفت تحریم‌ها اثر مستقیمی بر بایومتریال‌ها می‌گذارد و گرانی این مواد مشکلات زیادی را برای این حوزه ایجاد کرده است.

** تولید پور منعقد کننده خون

مدیرعامل این شرکت فناور عنوان کرد: با وجود چنین شرایطی این شرکت در حوزه مهندسی بافت، محصول جدید منعقد کننده خون تولید کرده است که کاربرد‌های زیادی دارد. Clot-X پودر منعقدکننده خون است که طی دو مکانیسم از خونریزی جلوگیری می‌کند. یک مکانیسم، به صورت چسبنده سدی را هم در خود محل آسیب و هم بافت‌های مجاور ایجاد که تمام ناحیه خونریزی را اشغال می‌کند. در کنار این ماده موثری در این پودر تعبیه شده که فاکتور‌های انعقادی را فعال و خون شروع به لخته شدن می‌کند. در آخر تقریبا طی یک یا دو دقیقه بافشار نرمال دست خونریزی بند می‌آید.

**کاربرد‌های پودر ایرانی منعقد کننده خون

اسماعیلی در این رابطه بیان کرد: این محصول، در تمام حوزه‌هایی که امکان خونریزی هست کاربرد دارد. در حوزه نظامی، در کوله پشتی سرباز‌ها به این محصول نیاز مبرم هست. در کنار این برای پلیس‌ها، در بیمارستان‌ها و اورژانس ها، استفاده‌های شخصی برای افرادی که به طور مثال مسافرت‌های کوهستانی انجام می‌دهند، این پورد مفید واقع می‌شود. همینطور در ورزش‌هایی مانند کشتی یا ورزش‌های رزمی مواقع خونریزی بازیکنان که وقفه زیادی در جریان مسابقه ایجاد می‌کند و همچنین بانداژی که تمرکز بازیکنان را برهم می‌زند، این محصول می‌تواند کارایی داشته باشد.

**تسهیلات مالی برای توسعه صنایع خلاق کافی نیست

مرتضی علایی، مدیرعامل شرکت فعال در حوزه کسب و کار دیجیتال در گفت‌گو با خبرنگار گروه دانش و فناوری خبرگزاری آنا درباره عدم توجه به شرکت‌های صنایع خلاق گفت: مسئله اصلی این است که منابع تسهیلات و زیرساخت‌های مالی برای شرکت‌های خلاق در مقایسه با شرکت‌های دانش‌بنیان بسیار ضعیف است.

وی ادامه داد: به طور مثال در همین بحث حمایت از شرکت‌ها و کسب و کار‌های اینترنتی، از شرکت‌های دانش‌بنیان تا سقف ۱میلیارد تومان اما از شرکت‌های صنایع خلاق تا سقف ۳۰۰میلیون تومان حمایت شد. در صورتی که شرکت‌های صنایع خلاق بزرگی الان داریم که به دلیل همین ضعف منابع مالی نمی‌توانند به کار خود ادامه دهند.

بیشتر بخوانید:

دانش‌بنیان‌ها چگونه در پیشرفت علم و فناوری کشور ایفای نقش می‌کنند؟

علایی افزود: البته، اینطور نیست که ما نتوانیم از پس هزینه‌های شرکت برآییم. وضعیت مالی ما از بسیاری از شرکت‌های دانش‌بنیان بهتر هم است اما موضوع اصلی این هست که برای توسعه کسب و کار‌های صنایع خلاق در کشور منابع به اندازه کافی نداریم. تنها بحث وام و تسهیلات هم نیست. به صورت کلی صنایع خلاق در کشور جدی گرفته نشده است.

انتهای پیام/4144

انتهای پیام/

ارسال نظر