صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۰:۳۷ - ۱۱ دی ۱۴۰۱
چالش‌های یک کشتی‌گیر برای تغییر وزن

این پرونده برای کامران قاسم‌پور بسته نشده است!

بعد از شکست کامران قاسم‌پور مقابل جدی‌ترین مدعی حال حاضر وزن ۹۷ کیلوگرم جهان، برخی معتقدند که قهرمان وزن ۹۲ کیلوگرم دیگر به این وزن المپیکی فکر نمی‌کند، اما آیا این تحلیل درستی است؟
کد خبر : 823300

به گزارش خبرنگار گروه ورزشی خبرگزاری آنا، تحلیل‌ها در مورد کشتی کامران قاسم‌پور در یک وزن بالاتر جام‌جهانی آمریکا همچنان ادامه دارد. برخی به قطعیت نوشته‌اند که کامران قاسم‌پور بعد از شکست پنج -صفر مقابل اسنایدر، پرونده وزن ۹۷ کیلوگرم را در ذهن خود بسته و حالا دیگر وزن ۸۶ کیلوگرم را تنها شانس خود برای حضور در المپیک می‌داند؛ چیزی که با واقعیت و آن چیزی که این روز‌ها در ذهن قهرمان جهان می‌گذرد، متفاوت است.

به درستی یا غلط بودن آزمودن کامران قاسم‌پور در وزن ۹۷ کیلوگرم جام‌جهانی آمریکا کاری نداریم، که کارشناسان و پیشکسوتان کشتی در این باره صحبت کرده و هر کدام هم دیدگاه خاص خود را داشته‌اند.

برخی بر این باورند که آزمودن قهرمان وزن ۹۲ کیلوگرم سال‌های ۲۰۲۱ و ۲۰۲۲ جهان در ۹۷ کیلوگرم، در رقابتی که دو کیلوگرم ارفاق وزنی داشته و در مصاف با نفر اول حال حاضر این وزن کار اشتباهی بوده است.

به هرشکل کادرفنی تیم ملی آزاد هم از قبل می‌دانست کامران قاسم‎‌پور تفاوت وزنی فاحشی با کایل اسنایدر در این مبارزه خواهد داشت و حتی اگر مبارزه سر وزن قانونی هم برگزار می‌شد، باز هم آن‌ها از نظر وزنی شرایط متفاوتی داشتند، چراکه قاسم‌پور در مصاف با جی‌دن کاکسِ ۹۲ کیلویی هم اختلاف وزنی ۶-۷ کیلویی در فینال را تجربه کرده بود.


پژمان درستکار و البته کامران قاسم‌پور با آگاهی از تفاوت وزنی دو کشتی‌گیر این تصمیم را در آمریکا گرفتند و به نظر می‌رسد دلیل اینکه همچنان صحبت از درستی و نادرستی این تصمیم می‌شود، شرایطی است که ایران می‌توانست در آمریکا به لحاظ تیمی به سود خود رقم بزند، اگر کامران قاسم‌پور در همان ۹۲ کیلوگرم کشتی می‌گرفت و یک برد صددرصدی برای تیم به دست می‌آورد، شاید با نتیجه ۵-۵ برنده آمریکایی‌ها می‌شدیم که این اتفاق رخ نداد.

پرونده جام‌جهانی ۲۰۲۲ هرچند برای کشتی آزاد ایران بسته شده، اما بعید به نظر می‌رسد که پرونده وزن ۹۷ کیلوگرم برای کامران قاسم‌پور بسته شده باشد.

فلسفه حضور او و حتی رحمان عموزاد در آمریکا، از ابتدا مبارزه سنگین نبود، اعزام دو کشتی‌گیر در اوزان ۶۵ و ۹۲ کیلوگرم به جام‌جهانی هم موید این نکته بود، اما در بحبوحه جام‌جهانی اتفاقاتی رخ داد که کادرفنی تیم ملی تصمیم گرفت به این رقابت به عنوان محک کامران قاسم‌پور در وزن بالاتر نگاه کند.

در این سال‌هایی که کامران قاسم‌پور به ۹۲ کیلوگرم رفته، وزن طبیعی‌اش بین ۸۹ تا ۹۱ کیلوگرم بوده، وزنی که قطعا مناسب کشتی گرفتن در ۸۶ کیلوگرم بوده و وزن ایده‌آلی برای حضور در ۹۲ کیلوگرم نبوده، این کشتی‌گیر با سرعت بالا و تکنیک نابش توانسته حریفان را شکست دهد و از سد جی‌دن کاکس آمریکایی هم بگذرد.

او طبیعتا برای حضور در ۹۷ کیلوگرم، لااقل باید بین ۴-۵ کیلوگرم وزن اضافه کند و با توجه به اینکه کشتی‌گیران وزن ۹۲ کیلوگرم، هر کدام حداقل ۳-۴ کیلو برای مسابقه وزن کم می‌کنند، کامران قاسم‌پور حتی با وجودی که تصمیم گرفته در مسابقات جهانی بلگراد هم در ۹۲ کیلو کشتی بگیرد، می‌تواند استارت افزایش وزنش را از حالا بزند.

مسئله مهم‌تر اینکه او هرگز در شرایط مسابقه به جام‌جهانی نرفت و آمادگی ذهنی برای مبارزه با کایل اسنایدر را نداشت که اگر داشت، حتی در صورت باخت، هرگز به این شکل مبارزه را واگذار نمی‌کرد.

قطعا پرونده وزن ۹۷ کیلوگرم در ذهن کامران قاسم‌پور بسته نشده، شاید باخت به اسنایدر برای او چالش جدیدی باشد که بعد از عبور از همه مدعیان ۹۲ کیلوگرم در دو سال پیاپی، بتواند قاسم‌پور را بیش از پیش در مسیر المپیک قرار دهد.

کشتی‌گیری را که می‌داند اگر چندین مدال طلای جهانی هم بگیرد، تا مدال المپیک نداشته باشد، نام و کارنامه‌اش به آن شکلی که باید، ماندگار نخواهد شد. او بعد از آنکه در مسابقه انتخابی مغلوب حسن یزدانی شد و المپیک قبلی را از دست داد تصمیم بزرگ زندگی‌اش را گرفت و تغییر وزن داد، حالا هم هر تصمیم دیگری لازم باشد خواهد گرفت تا المپیک ۲۰۲۴ را از دست ندهد.

انتهای پیام/

ارسال نظر