صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۰:۱۴ - ۱۱ دی ۱۴۰۱
معاون وزیر راه و شهرسازی:

ساخت یک میلیون مسکن ۴۰ هزار هکتار زمین می‌خواهد

سرپرست سازمان ملی زمین و مسکن گفت: بر اساس برآورهای ما برای ساخت یک میلیون مسکن حدود ۳۰ تا ۴۰ هزار هکتار زمین نیاز است.
کد خبر : 823282

ارسلان مالکی معاون وزیر راه و شهرسازی و سرپرست سازمان ملی زمین و مسکن در گفت‌وگو با خبرنگار گروه اقتصاد خبرگزاری آنا اظهار کرد: سیاست جدید دولت این است که مردم خودشان وارد ساخت و ساز و به صورت یک طبقه و حیاط دار شوند.

وی افزود: البته قبلا هم این اتفاق رخ داده و در طبس و مهریز یزد سیاست یک طبقه سازی اجرا شده بوده؛ ولی در حال حاضر تمرکز بیشتری بر آن شده است به خصوص که هم داشتن خانه یک طبقه حیاط دار مطلوبیت بیشتری برای مردم دارد و هم هزینه های ساخت کمتر می‌شود و سریع‌تر به نتیجه می‌رسد.

وی در پاسخ به پرسشی درباره کمبود یا وجود زمین کافی برای ساخت مسکن یک طبقه گفت: در برخی از شهرها زمین مورد نیاز را تأمین کرده‌ایم ولی در برخی شهرها کمبود زمین داریم؛ هر کجایی که زمین متناسب با تعداد متقضیان باشد حتما این طرح را اجرا خواهیم کرد.

معاون وزیر راه و شهرسازی با تأکید بر اینکه در کلانشهرها تأمین زمین سخت‌تر اتفاق می‌افتد بیان کرد: برای کلانشهرها دو راهکار در نظر گرفته شده است؛ اولا ساخت شهرک‌هایی در کنار شهرها در نظر گرفته شود و ثانیا برای داخل شهرها هم معاونت معماری و شهرسازی وزارت راه و شهرسازی با همکاری معاونت مسکن و ساختمان این وزارت‌خانه بسته‌هایی را در نظر گرفتند. غیر از شهرهای محدودی که زمین تأمین نشده، برای بقیه شهرها زمین کافی در نظر گرفته شده و این طرح در حال پیشرفت است.

وی تأکید کرد: اینکه می‌گوییم مردم بسازند به این معنا نیست که دولت مردم را رها کند بلکه در بحث‌های زیرساخت‌ها، تسهیلات بانکی و تخفیف‌های تعرفه نظام مهندسی، صدور پروانه ساخت یا انشعابات آب و برق دولت موظف است کمک کند.

سرپرست سازمان ملی زمین و مسکن ادامه داد:‌ همچنین برای دهک‌های اول تا سوم که قادر نیستند خودشان بسازند نهادهایی متولی هستند که کمک کنند و از طریق صندوق ملی مسکن تسهیلات داده شود.

مالکی تصریح کرد: در حال حاضر ۲۴ هزار هکتار از اراضی متعلق به وزارت راه و شهرسازی در اختیار این طرح قرار گرفته و بیش از ۲۳ هزار از اراضی واقع در حریم شهرها در کارگروه‌های استانی برای الحاق به شهرها مطرح است.

سرپرست سازمان ملی زمین و مسکن با تأکید بر اینکه در بحث تأمین زمین دستگاه‌های دولتی بر اساس ماده ۱۰ قانون جهش تولید مسکن دستگاه‌های دولتی موظفند اراضی مازاد خود را در اختیار نهضت ملی مسکن بگذارند گفت: تا کنون بیش از ۸ هزار و ۹۰۰ هکتار از اراضی مازاد سایر دستگاه ها را شناسایی کرده‌ایم که در محدوده شهرها هستند و زیرساخت‌های لازم را هم دارند. از این میزان، سند ۳ هزار و ۸۰۰ هکتار اخذ شده و برای اخذ سند مابقی اراضی نیز در تعامل با سازمان ثبت اسناد هستیم.

این مقام مسئول در مورد نهادهایی که بیشترین همکاری را با وزارت راه و شهرسازی در اجرای طرح نهضت ملی مسکن و انتقال اراضی آنها به این طرح داشته اند یادآور شد: برخی نهادها از جمله بنیاد مستضعفان و ستاد اجرایی فرمان امام همکاری خوبی داشته اند. ضمن اینکه توافق شده تا بیش از ۵ هزار هکتار از اراضی نیروهای مسلح  در اختیار نهضت ملی مسکن و با اولویت کارکنان این دستگاه‌ها قرار گیرد. در مجموع با همکاری نهادهای مختلف حدود ۱۲ هزار هکتار توافق کردیم که در اختیار طرح قرار بگیرد و مراحل الحاق یا تغییر کاربری انجام شود.

مالکی با بیان اینکه بر اساس برآورهای ما برای ساخت یک میلیون مسکن حدود ۳۰ تا ۴۰ هزار هکتار زمین نیاز است، افزود: در حال حاضر ۲۳ هزار هکتار زمین وجود که متعلق به وزارت راه و شهرسازی است و مراحل الحاق به شهرها را طی می‌کند. ۲۴ هزار هکتار زمین دیگر هم شناسایی شده و آماده در اختیار قرار گرفتن است.

وی تأکید کرد: برای ۳۶ هزار هکتار زمین، مکان‌یابی ساخت شهرک اتفاق افتاده و برای ۱۲ هزار هکتار نیز با نیروهای مسلح توافق شده است. به طور کلی با در نظر گرفتن اینکه قرار است ۴ میلیون مسکن در سراسر کشور توزیع شود و به بخش‌های مختلف مسکن روستایی، خودمالکی و مسکن شهری تقسیم می‌شود به نظر می‌رسد برای تأمین زمین به مشکل نخواهیم خورد.

انتهای پیام/

ارسال نظر