صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۳:۰۱ - ۱۰ دی ۱۴۰۱
به وسیله‌ یکی از ماهواره‌های رصدی؛

اولین نمای کامل کره زمین با جزئیاتی دقیق به نمایش درآمد +عکس

یک ماهواره رصدگر زمین در اولین نمای کاملی که از کره زمین ثبت کرده است، جزئیات دقیقی را از آن نشان می‌دهد.
کد خبر : 823085

به گزارش گروه دانش و فناوری خبرگزاری آنا، یک ماهواره رصد زمین در نخستین نمای کاملی که از سیاره ما ثبت کرده است، جزئیات دقیقی را از آن نشان می‌دهد. در جدیدترین تصویر جهانی از زمین می‌توان دریاهای فیروزه‌ای رنگ در اطراف کوبا، آتش‌سوزی زمین‌های کشاورزی در شمال هند و بقیه سیاره را دید. این تصاویر در نخستین نمای کامل ثبت‌شده توسط ماهواره رصد زمین موسوم به «NOAA-۲۱» دیده می‌شوند.

تصاویر زمینی که این نما را تشکیل می‌دهند، در پنجم و ششم دسامبر با سیستم موسوم به «مجموعه رادیومتر تصویربرداری مادون قرمز مرئی»(VIIRS) روی ماهواره گرفته شده‌اند که در ۱۰ نوامبر از «پایگاه نیروی هوایی وندنبرگ»(VBG) پرتاب شد. سیستم VIIRS، تصاویر را در هر دو طیف نور مرئی و مادون قرمز جمع‌آوری می‌کند و به دانشمندان امکان می‌دهد تاجزئیات سطح زمین را ببینند.

تصویر NOAA-۲۱ از اقیانوس در اطراف فلوریدا و کارائیب که بین پنجم تا ششم دسامبر ۲۰۲۲ گرفته شده است.
 
تصویر ثبت‌شده با سیستم VIIRS ماهواره NOAA-۲۱ از شمال هند که دود ناشی از سوختگی‌ زمین‌های کشاورزی را نشان می‌دهد.

سیستم VIIRS، اطلاعات حیاتی را در مورد اقیانوس‌ها، جو و خشکی در اختیار دانشمندان قرار می‌دهد. این سیستم می‌تواند تفاوت‌های رنگ اقیانوس را تشخیص دهد و به دانشمندان بگوید فیتوپلانکتون‌ها در کجا هستند یا شکوفه‌های جلبکی خطرناک در امتداد سواحل محل سکونت انسان شکل گرفته‌اند. داده‌های جوی این سیستم می‌توانند به دانشمندان در پیش‌بینی و نظارت بر حرکت طوفان کمک کنند.

ماهواره NOAA-۲۱، دومین ماهواره عملیاتی از مجموعه موسوم به «سیستم ماهواره‌ای مشترک قطبی»(JPSS) است که تصاویر جهانی قطب به قطب را ارائه می‌دهد. ماهواره «NOAA-۲۰» متعلق به این مجموعه، در نوامبر ۲۰۱۷ پرتاب شد. پیش از آن، ماهواره «Suomi-NPP» متعلق به «ادارهٔ ملی اقیانوسی و جوی آمریکا»(NOAA) و ناسا در سال ۲۰۱۱ پرتاب شد و طرحی را برای سیستم ماهواره‌ای مشترک قطبی فراهم کرد.

ماهواره‌ها قطب به قطب می‌چرخند و کل سطح زمین را دو بار در روز مشاهده می‌کنند. همه آن‌ها حامل یک سیستم VIIRS هستند. سومین ماهواره JPSS قرار است در سال ۲۰۲۷ پرتاب شود و چهارمین ماهواره هنوز تاریخ مشخصی برای پرتاب ندارد.

انتهای پیام/110/

انتهای پیام/

ارسال نظر