صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۵:۲۴ - ۰۷ دی ۱۴۰۱
حل چالش فناوری (۱۴۶)/

چگونه کابل آسیب دیده شارژر را تعمیر کنیم؟

کابل شارژر یکی از آسیب‌پذیرترین قسمت‌های وسایل جانبی گوشی است و باتوجه به کاربرد فراوان آن ضروری است که همواره از صحت عملکرد کابل شارژر اطمینان حاصل کرد.
کد خبر : 822665

به گزارش خبرنگار گروه دانش و فناوری خبرگزاری آنا، شارژر یکی از پرکاربردترین و ضروری‌ترین وسایل جانبی انواع گوشی‌های هوشمند است و از همین رو هر کاربر تلفن همراه برای تأمین انرژی الکتریکی دستگاه خود نیاز به شارژر دارد. توسعه فناوری‌ طراحی و ساخت گوشی‌های هوشمند موجب تغییر شارژر این دستگاه‌ها نیز شده است و امروزه شارژر‌ها بسیار سریع‌تر از گذشته تلفن‌های همراه را شاژر می‌کنند. با این وجود از زمان معرفی اولین گوشی‌های هوشمند تا کنون یکی از آسیب‌پذیرترین تجهیزات این دستگاه‌ها شارژرها هستند و بسیاری از کابران به دلیل آسیب دیدن کابل شارژر خود قادر به بازیابی انرژی گوشی نیستند.

کشیدن، خم کردن، پیچیدن و افزایش ناگهانی فشار برق از جمله مواردی است که باعث آسیب دیدن و از کار افتادن کابل شارژر می‌شود. معمولاً کاربران پس از خراب شدن کابل شارژر به دنبال کابل جایگزین می‌روند و تصور می‌کنند کابل خراب شده دیگر قابل تعمیر نیست. اولین گام برای رفع خرابی شارژر تشخیص محل آسیب دیده یا از کارافتاده است. شارژر تلفن همراه از دو قسمت اصلی کابل و آداپتور تشکیل شده است و معمولاً کابل‌ها از وسط یا از چسبیده به آداپتور آسیب می‌بینند. پیش از آغاز فرایند تعمیر شارژر باید به این نکته شود که شارژ نشدن دستگاه لزوماً به معنای خراب بودن شارژر نیست.

**شارژر نشدن گوشی الزاماً به معنای خراب بودن شارژر نیست

ابتدا پریز برقی را که شارژر را به آن متصل می‌کنید بررسی کنید زیرا ممکن است با تغییر وضعیت اتصال شارژر مشکل بازیابی انرژی الکتریکی گوشی رفع شود. همچنین برای اطمینان از خراب بودن شارژر از شاژرر گوشی خود برای شارژ کردن دستگاهی دیگر استفاده و کابل شارژر را با کابلی دیگر جابه‌جا کنید. در صورتی که کابل شارژر خراب باشد نیازی به تعویض کل شارژر نیست. از طرفی وجود گرد و غبار در درگاه اتصال شارژر نیز می‌تواند عاملی برای شارژر نشدن باشد. برای تمیز کردن درگاه شارژر گوشی هیچگاه از مایعات استفاده نکنید زیرا ورود این موارد به دستگاه صدمه جدی به آن می‌زند.

دیگر موضوع که کاربران گوشی‌های هوشمند به آن توجه ویژه‌ای داشته باشند سلامت باتری دستگاه است. اگر وقتی گوشی خود را به شارژر متصل می‌کنید انرژی بالاتری از ۱ درصد بالاتر نمی‌رود یا شارژ دستگاه شما در مدت زمان کوتاهی تمام می‌شود به معنای خراب بودن باتری است و باید آن را تعویض کنید. استفاده از شارژر‌های غیرمرتبط با کارخانه سازنده گوشی نیز موجود آسیب رسیدن به باتری می‌شود.

**تعمیر کابل شارژر

اولین قطعه‌ای که برای رفع آسیب دیدگی کابل شارژر باید تعمیر شود عایق یا روکش کابل است. برای آغاز این فرایند ابتدا کابل را از آداپتور جدا سپس قسمت ساییدعه شده را پیدا کنید و روی این بخش را با چسب نواری یا یک تکه لوله بپوشانید. با استفاده از فندک قسمت پوشانده شده با لوله پلاستیکی یا چسب نواری را تحت حرارات قرار دهید همچنین با استفاده از فنر می‌توان بخش آسیب دیده کابل را محکم کرد.

**تعمیر کانکتور

تعمیر کانکتور بسیار پچیده‌تر از کابل است و باید ابتدا این قسمت را با فاصله 5 سانتی‌متری کانکتور از کابل جدا کنید سپس پوشش پلاستیکی روی آن را باز کنید. تکه سیم‌های چسبیده به کانکتور را با دقت از روکش فلزی جدا کنید. پس از جداسازی سیم‌ها از روکش فلزی نوبت به لحیم‌کاری می‌رسد. در این مرحله کابل‌هایی که قسمتی از روکش آن‌ها جدا شده است را به دقت لحیم‌کاری کنید. رعایت فاصله و طول سیم‌ها هنگام لحیم‌کاری اهمیت ویژه‌ای دارد زیرا در صورتی که یکی از اتصال‌ها کوتاه‌تر از بقیه باشد احتمال دارد کانکتور پس از مدتی مجدداً کارایی خود را از دست بدهد. برای تعمیر آداپتور نیز مسیر مشخصی وجود دارد ولی باتوجه به پیچیدگی این قسمت بهتر است آن را به تعمیرکار بسپاریم.

انتهای پیام/4144

انتهای پیام/

ارسال نظر