صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۴۴ - ۰۷ دی ۱۴۰۱
حجت‌الاسلام خسروپناه عنوان کرد؛

بروز حکمت دانش نافع عقلانی در ۳ ساحت بینش، منش و کنش

معاون علوم انسانی و هنر دانشگاه آزاد اسلامی گفت: حکمت دانش نافع عقلانی در سه ساحت بینش، منش و کنش بوده که منتهی به خیر کثیر می‌شود و حیات طیبه یکی از مصادیق خیر کثیر است.
کد خبر : 822647

به گزارش خبرنگار گروه استان‌های خبرگزاری آنا از آزادشهر، حجت‌الاسلام عبدالحسین خسروپناه معاون علوم انسانی و هنر دانشگاه آزاد اسلامی در نخستین همایش ملی حکمت اسلامی، فقه، حقوق و علوم سیاسی به میزبانی دانشگاه آزاد اسلامی واحد آزادشهر اظهار کرد: حکمت دانش نافع عقلانی در سه ساحت بینش، منش و کنش بوده که منتهی به خیر کثیر می‌شود و حیات طیبه یکی از مصادیق خیر کثیر است. وظیفه داریم که حکمت را در علوم مختلف و نیز در هنر به کار گیریم و با استفاده از کاربست حکمت در علوم، علوم حکمی مانند علوم انسانی حکمی، علوم پزشکی حکمی، معماری حکمی و هنر حکمی  را حاصل کنیم.

وی افزود: پیوند حکمت با علم و هنر به معنای آن است که عالِم و هنرمند همه ساحت‌های هفتگانه خود را بر اساس حکمت بیارایند. حکمرانی حکمی امر بسیار مهمی بوده و اگر هدف ترویج فرهنگ و تمدن حکمی است، باید حکمرانی حِکْمی را مطالبه کنیم. این نکته را باید توجه داشت که حفاظت و صیانت از حکمت از طریق شریعت و نبوت بوده و اگر حکمت به دست آید، اثرش خیر کثیر خواهد بود و نمونه‌اش حکمرانی حکمی و ملک عظیمی است که خداوند به آل‌ابراهیم عطا کرد.

معاون علوم انسانی و هنر دانشگاه آزاد اسلامی عنوان کرد: «حکمت» واژه‌ای قرآنی بوده که بعد از بررسی آن در قرآن، مشخص می‌شود که هیچ معادلی در زبان‌های دیگر ندارد. واژه‌های «حکمت» و «حکیم» در مجموع بیش از ۱۱۰ بار در قرآن به کار رفته که نشان‌دهنده اهمیت آن است. بررسی اجمالی آیات مبارکه (جمعه ۲، نساء ۵۴ و بقره ۲۶۹ که در ابتدا ذکر شد) به چهار نکته اشاره می‌کنیم. نخست اینکه صاحبان حکمت صاحبان لُب (عقل ناب) هستند، حکمت از سنخ علم بوده، حکمت با شریعت و نبوت پیوند دارد و ثمر حکمت نیز خیر کثیر است.

**جزئیات برگزاری همایش ملی حکمت اسلامی، فقه، حقوق و علوم سیاسی

دبیر علمی همایش ملی حکمت اسلامی، فقه، حقوق و علوم سیاسی نیز به تعداد مقالات ارائه شده به همایش اشاره کرد و گفت: پس از اعلام برگزاری این همایش تعداد ۱۲۱ مقاله به دبیرخانه همایش ارسال و پس از بررسی و داوری توسط کمیته علمی تعداد ۱۰۳ مقاله پذیرفته و از این تعداد ۱۰ مقاله برای ارائه به‌صورت سخنرانی در همایش انتخاب و بقیه مقاله‌ها به‌صورت پوستر به نمایش گذاشته شدند.

محمدمهدی نادری با بیان اینکه مجوز برگزاری همایش ملی علوم انسانی و حکمت اسلامی از پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC) اخذ شده بود، ادامه داد: این همایش در ۱۱ محور با موضوعات نقش حکمت اسلامی در تبیین تمدن نوین اسلامی تحلیل شاخصه‌های عقلانیت در حکمت اسلامی، تحلیل و ریشه‌یابی مبانی حکمت اسلامی در نظریه بزرگان، حکمرانی شایسته در پرتو حکمت متعالیه، الزامات حکمرانی شایسته در پرتو تراث فقهی، بایستگی‌های فقه سیاسی در دوره تکنولوژی‌های دیجیتال، درس‌های سیاسی حکمت متعالیه در قرن بیست و یکم، بیانیه گام دوم انقلاب در پرتو حکمت اسلامی و فقه سیاسی، مبانی معرفت‌شناختی اندیشه‌های سیاسی و اجتماعی متفکران مسلمان، نقد مبانی معرفت‌شناختی نظریه‌های سیاسی رایج، حکمت اسلامی و حقوق شهروندی به‌صورت حضوری برگزار شد.

وی اضافه کرد: مقالات تأییدشده در این همایش با ارائه در پنل‌های تخصصی و انتشار در مجموعه مقالات همایش در مجلات معتبر علمی دانشگاه آزاد اسلامی به چاپ خواهد رسید. هدف از برگزاری این همایش لبیک به ندای مقام معظم رهبری در راستای رفع دغدغه‌ها و مشکلات در مسئله «علوم انسانی» و اهمیت و تأثیر گسترده علوم انسانی بر ساحت‌های مختلف زندگی فردی و اجتماعی بوده و دانشگاه آزاد اسلامی واحد آزادشهر با برگزاری این همایش، می‌خواهد محیط دانشگاه، استادان و دانشجویان را به کار بومی و تحقیقات اسلامی علوم انسانی جهت دهد و فکرساز، توجه بدهد.

دبیر علمی همایش ملی حکمت اسلامی، فقه، حقوق و علوم سیاسی بیان کرد: تلاش داریم با نظریه‌پردازی در حوزه حکمت انسانی، نشان دهیم که حکمت اسلامی نه‌ تنها برای جامعه ایران و جهان اسلامی مفید است؛ بلکه برای همه بشریت نیز سودمند و سبب خیر خواهد بود.

نادری مطرح کرد: نگاه ویژه دکتر طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی به حوزه علوم انسانی با ایجاد معاونت علوم انسانی و هنر در راستای ارتقای جایگاه علوم انسانی و تصویب همایش‌های ملی برای رفع موانع بر سر راه تحول در علوم انسانی را شایسته قدردانی بوده واز تلاش‌های اثرگذار حجت‌الاسلام عبدالحسین خسروپناه معاون علوم انسانی و هنر دانشگاه آزاد اسلامی برای فراهم کردن زیرساخت‌های مناسب، برنامه‌ریزی برای تولید و توزیع فراگیر اندیشه‌های ناب علوم انسانی با محور اندیشه‌های اسلامی، ایجاد هم‌افزایی تقویت علوم انسانی با ایجاد شبکه‌های ارتباطی بین استادان و صاحب‌نظران علمی و برگزاری منظم همایش‌ها و پنل‌های تخصصی قدردانی می‌کنم.

وی تبیین کرد: بدون شک تلاش‌های اخیر مدیران، اندیشمندان و استادان دانشگاه آزاد اسلامی به‌عنوان بزرگ‌ترین دانشگاه حضوری جهان اسلام، نقش ارزنده‌ای در روزآمدی منابع و سرفصل‌های علوم انسانی طبق فرمایشات مقام معظم رهبری ایفا خواهد کرد.

**بررسی رابطه حکمت اسلامی با حوزه‌های دانش در همایش ملی

معاون مرکز مطالعات، برنامه‌ریزی و تعالی علوم انسانی و هنر دانشگاه آزاد اسلامی نیز توضیح داد: همایش حکمت اسلامی، فقه، حقوق و علوم سیاسی ابتکاری نو در راستای بررسی رابطه حکمت اسلامی با حوزه‌های دانش مهم و اثرگذار فقه، حقوق و علوم سیاسی است. نگاه تازه با رویکرد حکمت به این علوم می‌تواند افق تازه‌ای در برابر دیدگان اندیشمندان بگشاید.

میثم چگین افزود: دانشگاه آزاد اسلامی واحد آزادشهر توانسته با بهره‌گیری از کمیته علمی متخصص و هدایت علمی و اجرایی محمدمهدی نادری رئیس این واحد دانشگاهی، مجموعه‌ای ارزشمند از پژوهش‌های تخصصی حکمت بنیان به جامعه علمی کشور تقدیم کند. امید است این همایش به فضل الهی سرآغاز همایش‌های ارزشمند دیگری باشد که نتایج علمی آن در عرصه حکمرانی کشور مؤثر واقع شود.

دبیر اجرایی همایش حکمت اسلامی، فقه، حقوق و علوم سیاسی نیز تشریح کرد: در این همایش ۶ سخنرانی پیش‌بینی شده که به ترتیب حجت‌الاسلام عبدالحسین خسروپناه معاون علوم انسانی و هنر دانشگاه آزاد اسلامی به‌صورت تصویری، میثم چگین معاون مرکز مطالعات و تعالی علوم انسانی دانشگاه آزاد اسلامی، بهروز رشیدی عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکز، محمدعلی خالدیان عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرگان، مسعود مطلبی معاون دانشجویی و فرهنگی واحد تهران مرکز، عبدالرضا بای عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد آزادشهر سخنرانی کردند.

ابوالقاسم سراج با قدردانی از استادان گروه علوم انسانی، عوامل و دست‌اندرکاران برگزاری این همایش ملی از راهبرد‌های علمی حجت‌الاسلام خسروپناه معاون علوم انسانی و هنر دانشگاه آزاد اسلامی و حمایت‌های نادری رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد آزادشهر تشکر و ابراز امیدواری کرد که با تلاش و حمایت همه مسئولان بتوانند همایش‌های بعدی در همین زمینه را در سال‌های آینده در واحد آزادشهر برگزار کنند.

انتهای پیام/

ارسال نظر