صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
دبیر اتحادیه دانشجویی علوم اجتماعی کشور:

رصد دانشجوی کارآفرین اجتماعی منجر به کاهش ۳۰ درصدی مهاجرت می‌شود

فاطمی گفت: رصد دانشجویان و دانش‌آموختگانی که در حوزه کارآفرینی اجتماعی فعالیت می‌کنند، باعث می‌شود تا ۳۰ درصد از تمایل به مهاجرت در بین این قشر کاسته شود.
کد خبر : 822630

شاهین فاطمی در گفت‌وگو با خبرنگار گروه دانش و فناوری خبرگزاری آنا، در رابطه بااینکه اساساً در رشته‌های علوم انسانی انجام فعالیت‌های دانش‌بنیانی از سوی دانش‌آموختگان آن امکان‌پذیر است، خاطرنشان کرد: انجام این فعالیت‌ها به‌خصوص در حوزه‌های مدیریتی و سیاست‌گذاری امکان‌پذیر است که می‌تواند در سال‌های آینده اتفاق بیفتد.

وی افزود: مثل بعضی از کشور‌های اروپایی و آمریکایی که پس از استقرار نظام‌های نوین سیاسی‌شان گذشته است، توانسته‌اند به این سمت بروند که نهاد‌های حکومتی، نظامی و اطلاعاتی، خصوصی شوند. علوم انسانی در چنین فضایی می‌تواند به فعالیت‌های خصوصی و دانش‌بنیانی ورود کند.

دبیر اتحادیه دانشجویی علوم اجتماعی کشور ادامه داد: به‌خصوص در حوزه‌های مدیریتی از دانش علوم انسانی استفاده شود. برای اینکه شرکت‌ها بتوانند مدیریت خود را دانش‌بنیان و علمی کنند. از طرفی نیز مسائل کلان مانند ریشه‌کنی فقر و بهداشت عمومی که شاخه‌ای از علوم اجتماعی محسوب می‌شود، بتوانند وارد این حوزه شوند.

فاطمی مسئله مهم دیگر که باید موردتوجه قرار بگیرد را این دانست که نباید برای هر اصطلاح جدیدی که وارد ادبیات سیاسی می‌شود، زیرساخت جدید ایجاد کنیم و آن را به سمت دانش‌بنیان شدن ببریم و گفت: مثلاً ایده دانش‌بنیان کردن همه‌چیز، خود خطری بیش از آن دارد که اصلاً به دانش‌بنیان پرداخته نشود.

وی ادامه داد: البته شکی نیست که اقتصاد نوین، اقتصاد دانش‌بنیان است و اگر بخواهیم کشورمان در این حوزه اقتصادی بسیار ریسکی در جهان دوام بیاورد قطعاً باید به سمت دانش‌بنیانی و در علوم انسانی به سمت کارآفرینی اجتماعی برود تا تئوری‌های اجتماعی داخلی بتواند با تئوری‌های اجتماعی بیرونی رقابت کند.

دبیر اتحادیه دانشجویی علوم اجتماعی کشور اظهار کرد: اما اگر ما حوزه کارآفرینی اجتماعی را تنها و بدون پشتوانه حوزه علوم انسانی و علوم اجتماعی انتقادی در نظر بگیریم، همان خطری را خواهد داشت که اصلاً به کارآفرینی اجتماعی نپردازیم. رصد دانشجویان و متخصصانی که در حوزه کارآفرینی اجتماعی می‌توانند، فعالیت کنند باعث می‌شود تا ۳۰ درصد از مهاجرت‌ها جلوگیری می‌کند.

وی در پایان با اشاره به اینکه این نشان‌دهنده آن است که اگر از حوزه علوم انسانی به سمت اقتصاد دانش برویم، اشتغال‌زایی مرتبط با اتحادیه و انجمن‌ها بسیار منسجم می‌تواند، شکل بگیرد، گفت: باید به سمت حمایت جداگانه از علوم انسانی برویم.

انتهای پیام/۴۱۶۷/

انتهای پیام/

ارسال نظر