پروژه پیمایش اطلاعات کسب و کار، وزارتخانهها را به هم متصل میکند
هرمز سلیمانی، معاون مدیرکل دفتر محیط کسب و کار وزارت صمت در گفتگو با خبرنگار گروه اقتصاد خبرگزاری آنا از پروژه پیمایش اطلاعات کسب و کار در دفتر محیط کسب و کار وزارت صمت خبر داد و گفت: همکاران ما در معاونت فناوری داده و اطلاعات پروژه پیمایش اطلاعات کسب و کار را در حال انجام دارند، در این پروژه سیستمهای اطلاعاتی وزارت خانهها در جهت سهولت اعطای مجوز کسب و کارها به یکدیگر متصل می شوند.
وی افزود: پروژه پیمایش اطلاعات کسب و کار یک طرح اطلاعاتی است و سامانه خدمات دولت هوشمند یک سامانه مکاتباتی است.
این مقام مسئول اتصال سیستمهای اطلاعاتی به یکدیگر را عامل حذف استعلامهای غیرضروری دانست و اظهار داشت: در این پروژه جواب همه سازمانها بر خط میشود و این از جمله مواردی است که وزارت صمت در همه حوزهها پیگیری میکند.
سلیمانی تاکید کرد: برخط کردن دستگاههای اجرایی و اتصال آنها به یکدیگر به طور پیوسته در حال انجام است و در حال حاضر سازمان محیط زیست به طرح متصل گشته و وزارت نیرو نیز در آخرین مراحل اتصال به برنامه است.
معاون مدیرکل دفتر محیط کسب و کار برخط کردن استعلامات را بهترین تسهیل کننده فضا کسب و کار معرفی کرد و یادآور شد: تعامل سازمانها در این پروژه اهمیت زیادی دارد که باعث میشود سازمانها ساز و کار مشخصی داشته باشند و به محض درخواست مجوز کار به صورت همزمان انجام شود.
وی تصریح کرد: امروز ما به دنبال ثبت محور کردن مجوزها هستیم که در وزارت خانه صمت در حال انجام است. در آذر ماه، ۵ مجوز ما ثبت محور شده است یعنی دیگر نیازی به تایید دستگاه اجرایی نیست و به محض درخواست متقاضی مجوز صادر میشود. از جمله مواردی که این مراحل را کامل کردهاند مجوز تولید بدون کارخانه، احداث مراکز خدمات کسب و کار، احداث مراکز دانش بنیان، بهره برداری از مراکز دانش بنیان و شرکتهای زنجیره تامین هستند.
سلیمانی از حذف نظارتهای پیشینی در این سامانه خبر داد و اعلام کرد: نظارتهای پسینی جایگزین نظارتهای سابق میشود. در حال حاضر بسیاری از مجوزهای کسب و کار شروع سختی دارد؛ به این خاطر است که باید به استناد قوانین و مقررات، از چند سازمان استعلام گرفته شود. مثلا ماده ۲۴ قانون معادن میگوید برای اکتشاف معدن باید از ۷ دستگاه استعلام گرفته شود تا به متقاضی پروانه اکتشاف داده شود. سه مورد از این هفت دستگاه، سازمانهای منابع طبیعی، انرژی اتمی و حفاظت از محیط زیست هستند. برای گرفتن این مجوز ممکن است هر سازمان یک ماه زمان نیاز داشته باشد تا مجوز را صادر کند و این زمان زیادی از متقاضی میگیرد که ضرر زیادی در پی دارد.
معاون مدیرکل دفتر محیط کسب و کار ادامه داد: در مثالی که گفته شد نمیتوان تقصیر را به گردن سازمانها انداخت. زیرا این یک مساله قانونی است و مسائل دیگر مانند تششعات هستهای، محیط زیست یا منابع طبیعی هم هر یک اهمیت ویژهای دارند که در این مورد و مجوزهای دیگر با ایجاد پروژه پیمایش اطلاعات کسب و کار این مشکلات برطرف میشود و سرعت بیشتری به اعطا مجوز داده میشود.
انتهای پیام/
انتهای پیام/