صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۳:۰۶ - ۱۴ ارديبهشت ۱۳۹۵

اوج لطف سعودی‌ها به زنان عربستانی!

پایگاه خبری «سی ان ان» نوشت: وزارت دادگستری عربستان اعلام کرد که به زنان این کشور اجازه داده می شود از این پس یک نسخه از سند ازدواج خود را که پیش از این تنها در اختیار مردان بود در اختیار داشته باشند.
کد خبر : 82230

به گزارش گروه رسانه های دیگر خبرگزاری آنا به نقل از ایرنا، بر اساس حکمی که از سوی 'ولید الصمعانی' وزیر دادگستری عربستان منتشر شد، عاقدان و مسئولان دفتر ثبت ازدواج وطلاق ٬ از این پس باید دو نسخه از سند ازدواج را ارائه دهند ٬ یکی به مرد ودیگری به زن تا وی نیز بتواند از حقوق خود و مفاد مندرج در عقدنامه آگاهی پیدا کند.
وزارت دادگستری عربستان سعودی در بیانیه‌ای اعلام کرد: این تصمیم به دلیل نیاز احتمالی زنان به سند ازدواج در دادگاه‌های خانواده در صورت اختلاف با شوهر و با هدف حمایت از حقوق زنان اتخاذ شده است .
این اقدام ها در حالی صورت می گیرد که زنان در جامعه عربستان جایگاهی ندارند و به عربستان به همین دلیل پیوسته مورد انتقاد مجامع بین المللی قرار گرفته است .
کارشناسان اعتقاد دارند اینگونه اقدام های نمایشی که تاثیر چندانی در حقوق زنان و یافتن جایگاهشان در جامعه عربستان ندارد ٬ مانوری سیاسی از سوی حکام کنونی این کشور است تا اینگونه القا کنند که به حقوق زنان بها می دهند و سعی در ارتقای جایگاه آن ها دارند .
در عربستان زنان از زمان تولد تا مرگ زیر سایه مردان زندگی می کنند. تربیت زنان در این کشور به گونه ای است که نه فقط خود را زیردست مردان می دانند بلکه این باور در ذهن و روح آنها کاشته می شود که زن عامل گناه و منشأ بدبختی است و قوانین این کشور در مورد حق مالکیت و ازدواج زنان به گونه ای است که آنها پس از مردان در درجه دوم اهمیت قرار دارند.
تا چندی پیش، زنان عربستان از شرکت در انتخابات و داشتن حق رأی محروم بودند. آنها حق داشتن تلفن همراه و حق رانندگی ندارند و بدون اجازه ولی و یا قیم خود، امکان رفتن به مسافرت، اشتغال و یا انجام هر گونه فعالیتی را نخواهند داشت.
هنوز زنان این کشور مجبورند که برای رفت و آمد از تاکسی استفاده کنند یا با خرید خودرو شخصی و استخدام راننده به رفت و آمد بپردازند که در این صورت باید مقدار زیادی از حقوق ماهیانه خود را صرف این کار کنند.
شرایط در عربستان به گونه ای است که اگر زنی طلاق داده شود ٬ بدون حامی و سرپناه می شود و به همین دلیل بسیاری از زنان این کشور حاضرند زن سوم یا چهارم مردها بشوند اما در اجتماع تنها و بی سرپناه نمانند و گرفتار فقر نشوند.
در بسیاری از اماکن عمومی، تابلویی با این مضمون نصب شده است: ورود زنان بدون همراه داشتن مَحرم، ممنوع است.


انتهای پیام/

ارسال نظر