صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
آنا منتشر کرد؛

نام مبارک حضرت عیسی(ع) چندبار در قرآن آمده است؟

یکی از پیامبران اولُوالْعزم و بزرگ، حضرت عیسی(ع) است که نام ایشان بارها در قرآن آمده است.
کد خبر : 822124

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری آنا، ۶۲۲ سال قبل از هجرت حضرت رسول (ص) در روز ۲۵ دسامبر سال اول میلادی، در بیت لحم واقع در سرزمین فلسطین حضرت عیسی بن مریم (ع) پیامبر بزرگ الهی و اولوالعزم به دنیا آمد. کتاب مقدس آن حضرت، انجیل نام دارد. نام مبارکش در قرآن ۲۵ بار به عنوان عیسی و ۱۱ بار به عنوان مسیح آمده است، واژه عیسی ترجمه عربی کلمه «یشوع» که به معنی نجات دهنده است.

حضرت عیسی مسیح فرزند حضرت مریم (علیهما السلام) رسول خدا و روح و کلمه اوست – آنگونه که قرآن کریم در سوره مبارکه نساء آیه ۱۷۱ می‌فرماید: “انما المسیح عیسی ابن مریم رسول الله وکلمته”. او پیامبری است صاحب معجزات که قرآن کریم به خاطر بزرگداشت او در چندین سوره از آن حضرت یاد نموده است و اعتقاد به رسالت ایشان مانند پیامبران دیگری که در قرآن نام آنها آمده است واجب بوده و انکار کننده کافر می‌گردد.

** حواریون حضرت عیسی چه کسانی بودند

شاگردان و یاران ویژه عیسی مسیح دوازده نفر بودند که از این دوازده نفر بنام حواریون عیسی (ع) یاد شده است. آنها توسط حضرت عیسی(ع) تعلیم و تربیت می شدند. بعد از قیام وعروج مسیح این شاگردان به عنوان شاهدان و فرستادگان به میان مردم رفتند. حواریون جمع «حوارى»از «حور» به معنای سفیدی خالص گرفته شده است. درلغت، حواریون به کسانی گفته می‌شود که عاری از هر نوع عیب و نقص باشند.

برخی این لغت را مشتقی از کلمه حواریا می دانند که واژه‌ای حبشی است که به معنای رسول و فرستاده به کار برده می‌شود. بر اساس انجیل، حواریون عیسی(ع) فرستادگان و رسولان آن حضرت‌اند. دراین راه نصایح بسیاری به آنان می‌کند و به آنها قدرت می‌دهد تا ارواح ناپاک را بیرون کنند و هر نوع بیماری و مرض را شفا دهند. در حقیقت وصی حقیقی عیسی(ع)، شمعون معروف به پطرس بوده است، اما در مسیحیت کنونی شخص دیگری به نام پولُس، یکه تاز مسیحیت شد و به تدریج پطرس و موافقان او که عقاید عیسی مسیح را داشتند، به فراموشی سپرده شدند. عقاید آنان به خدا نبودن عیسی، بعدها به عنوان بدعت در مسیحیت مطرح شد.

پولُس اثرگذارترین شخصیت مسیحیت کنونی بوده و آنچه که مسیحیت امروز از او گرفته بیشتر از آن چیزی است که از عیسی(ع) گرفته است. حضرت مسیح (ع) هر یک از آنها را به عنوان نمایندگان خود به مناطق مختلف جهان فرستاد، به طوری که آنها افرادى مخلص، ایثارگر و مجاهد و مبارز بودند، و بسیار به مسیح (ع) عشق مى ورزیدند. یکی از حواریون به نام یهودا اسخریوطی به حضرت عیسی(ع) خیانت کرده وآن حضرت را به همراه دیگر حواریون تسلیم یهودیان و سربازان رومی کرد.

** مسیح(ع) نه کشته شد، نه به صلیب کشیده شد بلکه…

در قرآن کریم در سوره نساء آیه ۱۵۷ تاکید شده است که “نه عیسی علیه‏‌السلام را کشتند، و نه به دار آویختند، ولی امر به آنها مشتبه شد. بنابراین آن حضرت ۳۳ سال عمر کرد،‌ یهودیان او را دستگیر کردند تا بکشند، خداوند او را از دست آنها نجات داد و به آسمان برد، اما در جامعه منعکس شد که عیسی علیه‏‌السلام اعدام شد، حتی مسیحیان همین عقیده را دارند و شعار صلیب که در تمام شؤون زندگی مسیحیان دیده می‏‌شود، بر اساس این اعتقاد که عیسی(ع) مصلوب شد یعنی به دار آویخته شد و به شهادت رسید. ایشان در روزهای آخر عمر، شمعون را وصی و جانشین خود کرد.

حضرت یحیی(ع) نیز او را تصدیق کرد و از مبلّغان آیین او شد. آیین او تا بعثت پیامبر اسلام (۶۱۰ سال) ادامه یافت، و اکنون تعداد پیروان حضرت مسیح (ع) در دنیا از تعداد همه پیروان ادیان دیگر بیشتر است، که به عنوان مسیحی خوانده می شوند. در روایات اسلامی و شیعی، بازگشت عیسی مسیح(ع) در زمان ظهور حضرت مهدی موعود(عج) تصریح شده و به نمازگزاردن آن حضرت پشت سر امام عصر اشاره شده است.

انتهای پیام/

برچسب ها: قرآن
ارسال نظر