صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۵۴ - ۰۴ دی ۱۴۰۱
میرابیان در گفتگو با آنا:

خواهان روابط مناسب با عربستان در قالب حُسن همجواری هستیم

کارشناس مسائل منطقه گفت: ما خواهان روابط عادی، برادرانه و مناسب با کشور‌های خلیج فارس از جمله عربستان در قالب حُسن همجواری هستیم.
کد خبر : 822101

رضا میرابیان، کارشناس مسائل منطقه در گفتگو با خبرنگار جهان خبرگزاری آنا، در مورد برگزاری کنفرانس بغداد ۲ که در اردن برگزار شد و حسین امیرعبداللهیان به عنوان رئیس هیئت ایرانی در آن شرکت داشت،گفت: این کنفرانس در واقع ارتباط مستقیم با جمهوری اسلامی ایران ندارد، بلکه مربوط به عراق است و در راستای حمایت از این کشور و نخستین کنفرانس در بغداد برگزار شد و این دومین کنفرانس بود که در اردن برگزار شد.

وی هدف از این کنگره را حمایت کشور‌های همسایه عراق از این دولت اعلام کرد و گفت: ایران از ابتدا موافق این امر بوده و ما یکی از حامیان اصلی عراق به عنوان بزرگترین همسایه این کشور هستیم.

کارشناس مسائل منطقه تاکید کرد: بنابراین موضع ما در قبال این کشور و این کنفرانس موضع حمایتی و استقبال از برگزاری چنین رویداد‌هایی است.

میرابیان در مورد فرصت‌های دیپلماتک ایران در این کنفرانس، بیان کرد: باتوجه به ملاقات وزاری امور خارجه ایران و عربستان در حاشیه این کنفرانس، باید به این نکته توجه کرد که ما خواهان روابط عادی و برادرانه در چارچوب حُسن همجواری با کشور‌های خلیج فارس از جمله عربستان هستیم.

وی در مورد کمک این کنفرانس به افزایش جایگاه عراق در منطقه، اظهار کرد: همینقدر که کشور‌ها برای حمایت از عراق جمع شده‌اند، یک قدم مثبت است، چون بعد از سرنگونی رژیم صدام تا ۱۰ سال بعد هیچ وقت، هیچ یک از کشور‌های عرب همسایه عراق از عربستان و کویت گرفته تا اردن حاضر نبودند که یک رابطه عادی و دوستانه با عراق داشته باشند.

کارشناس مسائل منطقه افزود: حتی آن‌ها در خیلی از موارد با طرف عراقی کارشکنی می‌کردند و نیرو‌های تکفیری را به سمت عراق روانه و به آنها کمک مالی می‌کردند تا حکومت نو پای بغداد را سرنگون کنند.

میرابیان گفت: حالا بعد از سال‌ها که این حکومت تشکیل شده و پایگاه‌ها و نیرو‌های تکفیری از بین رفت و دیگر آنها جایگاهی ندارند، کشور‌های همسایه عراق به صرافت افتادن که آز آن کشور حمایت و پشتیبانی کنند.

انتهای پیام/

ارسال نظر