صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۵:۳۷ - ۰۳ دی ۱۴۰۱
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی قم عنوان کرد؛

از «زنبورداری دیجیتال» تا «اپراتوری توریسم فضایی»

وحید وزیری‌راد با بیان اینکه در حوزه کشاورزی دنبال زنبورداری دیجیتال هستیم، عنوان کرد: در استان قم به‌عنوان یک شهر توریست‌محور و زائرمحور تلاش می‌کنیم اتاق‌های فکر داشته باشیم.
کد خبر : 821923

به گزارش خبرنگار گروه استان‌های خبرگزاری آنا از قم، وحید وزیری‌راد در مراسم تجلیل از پژوهشگران و فناوران برتر دانشگاه آزاد اسلامی واحد قم با بیان اینکه ذهن انسان‌ها، ثروت‌ساز بوده و می‌تواند تولید ثروت کند با اشاره به چشم‌انداز مشاغل دنیا در ۲۰ سال آینده اظهار کرد: یکی از مشاغلی که در چشم‌انداز آینده مشاغل دنیا ایجاد خواهد شد «زیستگاه‌های فرازمینی» است که سبب می‌شود انسان‌ها خانه‌هایی تولید کنند که در کرات دیگر قابل سکونت باشد که ایرانیان نیز سهمی در تولید آن دارند و خواهند داشت.

وی، «بایگانی‌های دیجیتال» را از دیگر مشاغل مورد توجه آیندگان برشمرد و افزود: در دنیای دیجیتال پراکندگی و تنوع وجود دارد و بایگانی‌های دیجیتال از مشاغلی است که در آینده با بایگانی‌های دیجیتال مشکل پیدا می‌کنیم، یعنی از حالت عادی خارج خواهیم شد.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان قم با بیان اینکه حتی در حوزه ادبیات هم خاطره‌نویسی‌های دیجیتال جای خود را از طریق گفتاری نوشتاری پیدا خواهد کرد، ادامه داد: کشور‌ها دنبال بازسازی عادات انسانی برای خودروهستند و خودرو‌های آینده خودرو‌های ۱۰۰ درصد برقی به صورت خودران خواهند بود.

**کارشناسی بازیافت داده‌ها

وزیری‌راد با بیان اینکه به علم ژنتیک به‌عنوان شغلی که آینده را تسهیل خواهد کرد نگاه می‌شود، افزود: رشته‌ای در مهندسی کامپیوتر به‌عنوان «کارشناسی بازیافت داده‌ها» وجود دارد که در امتداد آن «برنامه‌ریزی کامپیوتر کوآنتوم» ایجاد می‌شود و پیشرفت‌ها در این زمینه به نحوی است که  برنامه‌نویسی علوم کامپیوتر در آینده به‌عنوان یک شغل عادی تلقی خواهد شد.

وی تأکید کرد: آن چیزی که در ایران در دانشگاه‌ها توسط دانشجویان، استادان و کسانی که می‌توانند خلق ثروت کنند  بر روی آن سرمایه‌گذاری می‌شود «مهندسی امنیت بیومتریک» است.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان قم با بیان اینکه در حوزه کشاورزی دنبال زنبورداری دیجیتال هستیم، تشریح کرد: در استان قم به‌عنوان یک شهر توریست‌محور و زائرمحور تلاش می‌کنیم اتاق‌های فکر داشته باشیم، این درحالی است که در دنیای امروز «اپراتور توریسم فضایی» مورد توجه است و گام بزرگ دانشگاه آزاد اسلامی قم به سمت مشاغل مهارت‌محوری است.

وزیری‌راد با نگاهی به چشم‌انداز مشاغل آینده افزود: آنچه که بازار اشتغال ما را در ۱۰ سال تحت تأثیر قرار خواهد داد شغل‌های مهارت‌محور است و وقتی دانشگاه آزاد اسلامی قم با افتخار مسابقات ملی بتن را برگزار می‌کند بدان معناست که این دانشگاه گام بسیار بزرگی را در مسیر اشتغال برداشته است.

**تشخیص هوشمندانه مشاغل مهارتی و ثروت‌آفرین

وی با بیان اینکه با تأکید بر اینکه باید در مشاغلی که مهارت پایه و ثروت‌آفرین است سرمایه‌گذاری شود، افزود: تشخیص هوشمندانه دانشگاه آزاد اسلامی قم و حرکت به سمت صنعت چاپ و نشر و بسته‌بندی و صنعت فرش بسیار ارزشمند است.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان قم تشریح کرد: در استان قم تولیدکنندگان فرش به سمت تولید فرش‌های جام جهانی مدیریت شده‌اند، بنابراین فرش جام جهانی قطر از هنر بافندگان کاشان نقش‌آفرینی شده است.

**رهبری استعداد دانشجویان در دانشگاه آزاد قم

وزیر‌ی‌راد تشریح کرد: رهبری استعداد دانشجویان دانشگاه‌ها به سمت بازار کار بسیار حائز اهمیت است که این مهم در دانشگاه آزاد اسلامی قم در حال انجام است.

وی با بیان اینکه «استعداد» یک ظرفیتی است که به صورت بالفعل و بالقوه در انسان وجود دارد، گفت: در دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی قم ظرفیت‌های بالفعل بسیاری وجود دارد و دانشجویان این دانشگاه مسیر خود را در مسیر اشتغال پیدا کرده‌اند.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان قم گفت: دانشگاه به کسی شغل نمی‌دهد، بلکه دانشجویان را در مسیر شغل و زندگی هدایت می‌کند، چراکه دانشگاه قرار نیست برای دانشجویان شغل پیدا کند، اما دانشجو در دانشگاه متوجه می‌شود که در کدام مسیر حرکت کند.

**دانشگاه‌ها باید استعداد دانشجویان را شکوفا کنند

وزیری‌راد، حوزه طراحی اعم از دوخت، طراحی مصنوعات فلزی را از مشاغل آینده‌ساز برشمرد و افزود: پاسخ به نیاز جامعه به شناخت استعدادها برمی‌گردد، بنابراین دانشگاه‌ها باید استعدادهای دانشجویان را شکوفا کنند و با ابزاردهی مناسب در مسیر درست هدایت کنند.

وی گفت: وقتی در دانشگاه آزاد اسلامی قم در قالب مسابقات ملی یک کارگاه مهارت پیشه با محور تولید قطعات بتی شکل می‌گیرد بدان معناست که دانشگاه آزاد اسلامی مسیر خود را پیدا کرده است.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان قم با بیان اینکه دانشگاه‌ها یا خدمت‌محور هستند یا محصول‌محور، مطرح کرد: اتفاقاتی که در این دانشگاه می‌افتد راه را برای شغل و مهارت و حرفه دانشجویان باز گذاشته است.

وزیری‌راد از راه‌اندازی نمایشگاه‌های «مهارت‌محور، درآمدآفرین و دانشجو پایه» در استان قم خبر داد و افزود: یک سرزمینی به عنوان سرزمین «خوابگاه» در دانشگاه‌ها وجود دارد که می‌توان دوره‌های مهارت‌محور را در آن برگزار و عملیاتی کرد.

**نقش موثر دانشگاه در مهارت محوری

وی افزود: جمعیت بزرگی که در دانشگاه آزاد اسلامی قم وجود دارد می‌تواند به صورت صنفی، کارگاهی، کارخانه‌ای، مشاغل خانگی فعالیت مؤثرمهارت‌محور داشته باشد.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان قم با بیان اینکه بعضی از مشاغل ما میزمحور هستند، اضافه کرد: مشاغل میزمحور نیازی به فضای کارگاهی ندارند و یک میز در این مشاغل می‌تواند پاسخگوی کار در بازار باشد.

وزیری‌راد با بیان اینکه حرکت کارآفرینانه و مهارت‌محور دانشگاه آزاد اسلامی قم حمایت می‌کنیم، ادامه داد: استان قم سرزمین مشاغل بازرگانی و بازاریابی است، بنابراین دانشجویان با تلفن همراه و تبلت می‌توانند وارد بازار کار شوند.

وی افزود: اداره‌کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان قم از حرکت کارآفرینانه و مهارت‌محور دانشگاه آزاد اسلامی قم حمایت خواهد کرد.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان قم بیان کرد: بازدید از ۶ هزار خط تولید در حوزه کارگاه صنعتی، کارگاهی، کارخانه‌ای و مشاغل خانگی در بازه زمانی ۳۰ ساله می‌تواند به تنهایی یک سرمایه و تجربه محسوب شود.

انتهای پیام/

ارسال نظر