صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۵:۱۸ - ۰۳ دی ۱۴۰۱
در گفتگو با آنا مطرح شد

نفت ۸۵ دلاری بودجه ۱۴۰۲ منطقی نیست

یک کارشناس حوزه بین الملل نفت گفت: نفت ۸۵ دلاری با میزان صادرات یک میلیون و ۴۰۰ هزار بشکه‌ای برای بودجه سال ۱۴۰۲، رقم معقولی به نظر نمی‌رسد.
کد خبر : 821903

ابراهیم رزاق زاده، کارشناس حوزه بین الملل نفت در گفتگو با خبرنگار آنا با اشاره به اینکه چین و هند یکی از بزرگ‌ترین مصرف کنندگان نفتی دنیا به شمار می‌روند، گفت: مصرف روزانه نفت پالایشگاه‌های چین حدود ۱۰ میلیون بشکه است، این در حالی است که مقامات چینی می‌خواهند ۶ میلیون بشکه به ظرفیت تولید نفت خود اضافه کنند. درباره هندوستان نیز باید گفت این کشور مصرفی حدود ۵ میلیون بشکه در روز دارد.

وی ادامه داد: با آغاز جنگ بین روسیه و اوکراین و اعمال تحریم‌های پی در پی آمریکا علیه اقتصاد روسیه، صادرات نفت این کشور در بازار‌های جهانی به چالش جدی خورد؛ بنابراین دامنه صادرات نفت روسیه، به شرق آسیا معطوف شد. در چنین شرایطی، روسیه برای اینکه بتواند علاوه بر درآمد‌های نفتی، سهم بازار خود را از دست ندهد، نفت خود را با تخفیف‌های چشمگیر در اختیار مشتریان آسیایی خود گذاشت.

رزاق زاده با اعلام اینکه اکنون به جرات می‌توان گفت انبار‌های ذخیره نفت چین مملو از نفت روسیه است، اظهار داشت: تخفیف‌های نفتی روسیه به حدی زیاد شد که وزارت خزانه داری آمریکا، طی اقدامی به روس‌ها متذکر شد که اجازه ندارند قیمت نفت خود را کمتر از ۶۰ دلار برای هر بشکه، عرضه کنند چرا که آسیب تخفیف‌های نفتی روسیه، مشتریان را به سمت خود جذب کرده و موجب آسیب به بازار تولیدکنندگان غربی نفت شده است.

به گفته این کارشناس حوزه بین الملل نفت، بررسی‌ها نشان می‌دهد که در روز‌های آغازین سال آینده میلادی با مازاد عرضه نفت رو به رو هستیم که بی شک این مازاد عرضه موجب تشدید کاهش قیمت نفت می‌شود. طبق پیش بینی‌های انجام شده سال ۲۰۲۳ میلادی با مازاد یک میلیون و ۳۰۰ هزار بشکه‌ای نفت رو به رو هستیم. هر چند به نظر می‌رسد شاخص نفت برنت و وست تگزاس رشد می‌کند، اما باید در نظر داشت که عمده مشتریان نفت ایران، آسیایی هستند و در حال حاضر بازار شرق آسیا از سوی روسیه، قبضه شده است.

وی با اشاره به اینکه نفت ۸۵ دلاری با میزان صادرات یک میلیون و ۴۰۰ هزار بشکه‌ای برای بودجه سال ۱۴۰۲، رقم معقولی به نظر نمی‌رسد، توضیح داد: بد نیست یک بار برای همیشه دایره باطل کسری بودجه از محل درآمد‌های نفتی را شکسته و ارقام در نظر گرفته شده برای درآمد‌های نفتی در بودجه را منطقی کنیم. بررسی بازار‌های صادراتی ایران، شرایط صادرات، وصول درآمد‌های نفتی و ... نشان می‌دهد، بهتر است دولت، در رقم ۸۵ دلاری برای هر بشکه در تجدیدنظر کند و آن را کاهش دهد تا بتواند برنامه ریزی حقیقی تری برای بودجه سال آینده تدوین کنند.

انتهای پیام/

ارسال نظر