کلیات طرح اصلاحیه اجرای قانون سنجش و پذیرش دانشجو در دانشگاهها به تصویب رسید
به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری آنا بهارستاننشینان با 110 رأی موافق، 54 رأی مخالف و 9 رأی ممتنع از مجموع 198 نماینده حاضر با این طرح موافقت کردند.
برخی موافقان این طرح از جمله علی مطهری نماینده تهران و حسن کامران نماینده اصفهان در جلسه علنی مجلس اظهار کردند که این طرح باعث میشود عدالت در میان دانشآموزان برقرار شود.
مطهری در این زمینه گفت: اکنون به جای اینکه قوه تعقل دانشآموزان افزایش یابد دانشآموزان بیشتر مهارت تستزنی را میآموزند.
این نماینده مجلس ادامه داد: آثار این روش را اکنون ما در دانشگاهها میبینیم و بسیاری از دانشآموزان مطالب را به صورت سطحی میآموزند.
مطهری گفت: در تبصره 3 این طرح وزارت آموزش و پرورش مکلف شده است که تمهیدات لازم را در نظر بگیرد تا دانشآموزان در هر سال تحصیلی فرصت جبران داشته باشند مثلا برخی در سال اول دبیرستان معدلشان خوب نیست بتوانند در سالهای آینده این کاستی را جبران کنند.
وی تأکید کرد: این گونه دانشآموزان باسواد بار میآیند و عدالت بهتر رعایت میشود بیعدالتی کنونی به خاطر عدم استفاده برخی از کلاسهای کنکور است چرا که برخی پول ندارند که در این کلاسها حاضر شوند.
همچنین برخی مخالفان این طرح از جمله حسینعلی حاجی دلیگانی نماینده شاهینشهر و حمیدرضا مشهدی عباسی نماینده دماوند معتقد بودند که طرح این موضوع به صورت دو فوریت ضرورت ندارد بلکه باید به مشکلات معلمان رسیدگی شود.
در ادامه ابراهیم خدایی رئیس سازمان سنجش در دفاع از این طرح گفت: در سالهای 77، 88 و92 راجع به کنکور و چگونگی سنجش و پذیرش دانشجویان قانون نوشتیم، در دی ماه 94 هم دیوان عدالت اداری به این مصوبات ایراد گرفت.
وی افزود: در قانونی که در سال 92 به تصویب رسید سازمان سنجش مکلف شده است که طی 5 سال 85 درصد جذب دانشجویان را به صورت بدون کنکور صورت دهد، اکنون 80 درصد ظرفیت آموزش عالی بدون کنکور است، در حال حاضر 20 درصد از مجموع ظرفیت دانشگاهها باقیمانده است که دانشآموزان برای ورود به دانشگاهها سه راه حل دارند اول آزمون سراسری، دوم آزمون عمومی و اختصاصی و سوم آزمونهای نهایی کشوری. اکنون که بحث سوابق تحصیلی مطرح است مشکل آزمونهای نهایی کشوری برطرف میشود از اینرو از نمایندگان میخواهم که به این طرح رأی موافق بدهند.
انتهای پیام/