صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۴:۱۶ - ۰۱ دی ۱۴۰۱
براساس گزارش یک مؤسسه بین‌المللی؛

نصف شدن شاخص گرسنگی در ایران طی ۲۰ سال گذشته+عکس

یک مؤسسه بین‌المللی با بررسی وضعیت گرسنگی در ۱۲۵ کشور در حال توسعه اعلام کرد: گرسنگی در ایران کمتر از ۹۶ کشور از جمله عربستان و عمان بوده و طی دو دهه گذشته گرسنگی در ایران نصف شده است.
کد خبر : 821654

به گزارش گروه جهان خبرگزاری آنا، مؤسسه غیردولتی «کانسرن ورلدواید» یک سازمان بشردوستانه بین‌المللی مستقر در ایرلند است که شاخصی به نام شاخص گرسنگی جهانی را تعریف کرده و با استفاده از این شاخص وضعیت کشور‌های در حال توسعه را ازنظر گرسنگی و سوءتغذیه می‌سنجد.

شاخص گرسنگی جهانی بر پایه چهار مولفه تعریف شده است که عبارت‌اند از درصدی از جمعیت که به کالری کافی دسترسی ندارند، درصد کودکان زیر پنج سال که وزنی کمتر از حد معمول دارند، درصد کودکان زیر پنج سال که کمتر از حد معمول قد دارند و درصد کودکانی که قبل از پنج سالگی می‌میرند.

بر این اساس به هر کشور نمره‌ای از ۱ تا ۵۰ داده می‌شود که هر چه نمره کشوری در شاخص گرسنگی جهانی بیشتر باشد نشان دهنده وضع بدتر مردم آن کشور ازنظر گرسنگی و سیر کردن شکم خود است.

این مؤسسه معتبر بین‌المللی که بانک جهانی نیز در پایگاه‌های داده‌های خود از آمار آن استفاده کرده در گزارش سال ۲۰۲۲ وضعیت ۱۲۵ کشور در حال توسعه ازنظر شاخص گرسنگی را مورد بررسی قرار داده است و این کشور‌ها را با توجه به نمره‌ای که به دست آورده‌اند در چهار گروه دسته‌بندی کرده است. کشور‌هایی که نمره‌ای از ۱ تا ۹.۹ به دست آورده‌اند به عنوان کشور‌های با گرسنگی پایین شناخته شده‌اند و دارای وضعیت سبز از این نظر در جهان هستند. کشور‌هایی که نمره ۱۰ تا ۱۹.۹ به دست آورده‌اند دارای گرسنگی متوسط بوده و وضعیت گرسنگی در کشور‌های حائز نمره ۲۰ تا ۳۴.۹ جدی و کشور‌های حائز نمره ۳۵ تا ۴۹.۹ هشدارآمیز دانسته شده است.

گرسنگی در ایران کمتر از ۹۶ کشور در حال توسعه

این مؤسسه بین‌المللی، ایران را در میان ۴۹ کشوری قرار داده است که ازنظر شاخص گرسنگی وضعیت سبز دارند. در واقع ایران از جایگاه بسیار خوبی در رده‌بندی کشور‌های در حال توسعه ازنظر شاخص گرسنگی برخوردار است و در بین ۱۲۵ کشور رتبه ۲۹ را به دست آورده است؛ یعنی تنها ۲۸ کشور وضعیت بهتری نسبت به ایران دارند و ۹۶ کشور پایین‌تر از ایران در رده‌بندی جهانی شاخص گرسنگی قرار گرفته‌اند.

گرسنگی در عربستان و عمان بیشتر از ایران است

ازجمله کشور‌هایی که با وضعیت مطلوبی در مقایسه با ایران ازنظر گرسنگی مردم مواجه نیستند عبارت‌اند از: عربستان سعودی که یک پله پایین‌تر از ایران در رتبه ۳۰ جهان قرار گرفته است، آرژانتین، الجزایر، مولداوی، مکزیک، مراکش، لبنان، اردن، تایلند، مصر، آفریقای جنوبی، عمان، عراق، اندونزی، پاکستان و هند.

ایران در شاخص گرسنگی جهانی در سال ۲۰۲۲ نمره ۶.۵ را به دست آورده است که در مقایسه با نمره کمتر از ۵ کشور‌های قرار گرفته در راس رده‌بندی جهانی و نمره ۴۹.۹ آخرین کشور در این رده‌بندی رقم بسیار قابل قبولی به نظر می‌رسد.

۱۷ کشور نمره کمتر از ۵ در شاخص گرسنگی به دست آورده‌اند که عبارت‌اند از بلاروس، بوسنی و هرزگوین، شیلی، چین، کرواسی، استونی، مجارستان، کویت، لتونی، لیتوانی، مونته نگرو، مقدونیه شمالی، رومانی، صربستان، اسلواکی، ترکیه و اروگوئه.

روسیه با نمره ۶.۴ در شاخص گرسنگی یک پله بالاتر از ایران در رتبه ۲۸ قرار گرفته است.

چهار کشور بروندی، سومالی، سودان جنوبی و سوریه با کسب نمره ۳۵ تا ۴۹.۹ در رده آخر این رده‌بندی قرار گرفته‌اند.

گرسنگی در ایران طی دو دهه گذشته نصف شد

آمار ارائه شده در این گزارش نشان می‌دهد ایران طی دو دهه گذشته پیشرفت قابل توجهی در مقابله با گرسنگی داشته و در واقع گرسنگی در ایران از سال ۲۰۰۰ به این سو نصف شده است. نمره ۶.۵ ایران در شاخص گرسنگی که در سال ۲۰۲۲ کسب کرده است کمتر از نصف نمره ۱۳.۷ است که ایران در سال ۲۰۰۰ در این شاخص به دست آورده بود.

ایران در سال ۲۰۰۰ جزو کشور‌های دارای گرسنگی متوسط قرار گرفته بود.

 

انتهای پیام/

برچسب ها: گرسنگی
ارسال نظر