صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۶:۱۰ - ۳۰ آذر ۱۴۰۱
قائم مقام وزارت میراث فرهنگی:

تدوین سند چشم انداز ۱۰ ساله برای وزارت میراث فرهنگی

قائم مقام وزارت میراث فرهنگی گفت: سند چشم انداز ده ساله وزارت میراث فرهنگی را در افق ۱۴۰۱۱ تدوین کردیم و تا یک ماه دیگر رونمایی می‌شود.
کد خبر : 821575

به گزارش خبرنگار جامعه خبرگزاری آنا، نشست خبری علی دارابی معاون میراث فرهنگی و قائم مقام وزارت میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری امروز در سالن فجر ارگ آزادی برگزار شد. دارابی این نشست خبری که با انتقاد گسترده خبرنگاران درباره عدم اطلاع رسانی و شفافیت درباره فعالیت‌های معاونت میراث فرهنگی همراه بود گفت: پرونده جشن شب یلدا را با کشور افغانستان به صورت مشترک ثبت کردیم در برنامه یونسکو، سفیر افغانستان از دولت قبل به جلسه یونسکو آمده بود. دولت طالبان چنین برنامه‌هایی را قبول ندارد. یونسکو می‌گفت افغانستان تلاشی برای یلدا نکرده، اما خبرنگار مستقر در افغانستان از دانش آموزان فیلم گرفت و ما توانستیم آن را در پرونده لحاظ کرده و دفاع کنیم.

وی درباره برگشت الواح هخامنشی گفت: بخش قابل ملاحظه‌ای از پرونده الواح هخامنشی حل شد، اما در عین حال که دادگاه حکم را به ایران داده، ولی این مسئله به روابط ایران و آمریکا گره خورده است و به خاطر مسائل سیاسی گرفتار است. با این وجود کارگروهی را برای موضوع استرداد اشیا در وزارت میراث تشکیل داده‌ایم امیدواریم با پرونده استردادی اشیای تاریخی از لندن؛ هر ۴ پرونده به نفع ایران برگردد.

قائم مقام وزارت میراث فرهنگی درباره تعویق حقوق کارکنان پایگاه‌های میراث فرهنگی بیان کرد: ما بیش از ۱۵۰ پایگاه میراث فرهنگی ملی و جهانی داریم که جمع قابل توجهی از کارکنان به صورت قراردادی همکاری می‌کردند. زمانی که در دولت سیزدهم به وزارت میراث فرهنگی آمدیم با عده‌ای از این افراد مواجه شدیم که گفتند ۵ ماه است حقوق نگرفته‌اند، چون از محل طرح‌های عمرانی حقوق می‌گرفتند باید اسامی این افراد را تهیه می‌کردیم این فهرست دچار مشکل بود برخی از اسامی با فهرست استان‌ها هماهنگی نداشت. با وجود همه این مشکلات در دو هفته اخیر جلسات متعددی تشکیل شد. امیدوارم هفته آینده احکام جدید اعلام شود. جای نگرانی نیست. بخش قابل توجهی از این مشکلات به خاطر بحث تأمین منابع و تبدیل وضعیت است. امیدوارم در هفته آینده این مشکل حل شود.

دارابی درباره سد چمشیر و اعلام نظر وزارت میراث فرهنگی درباره آن گفت: میراث فرهنگی در دو مرحله وارد شده و ۳۰ محوطه را برای کاوش در نظر گرفته است ۱۸ محوطه دیگر هم سال گذشته شناسایی شد. نظرمان این است که آبگیری سد موجب می‌شود بخش زیادی از آثار باستانی از بین برود.

وی درباره وعده‌هایی که درباره پرونده‌های ثبت جهانی داده شده نیز گفت: یکی از مشکلات ما برای ثبت‌ها، مزاحمت‌هایی است که مشکل ایجاد می‌کند. باید مداخلات رفع شود، چون یونسکو این مشکلات را می‌بیند. دماوند هم یکی از ظرفیت‌های مهم ماست که باید جهانی شود، اما مداخلاتی برای آن وجود دارد.

دارابی درباره تکلیف عمارت مسعودیه گفت: بعد از اقامه دعوا در دادگاه، جلساتی برگزار کردیم. قرار شد به به لحاظ زمان و نحوه بهره برداری و مرمت اقداماتی انجام شود که صندوق احیا پیگیر این موضوع هست.

دارابی درباره پرونده‌های دیگر که قرار است به ثبت جهانی برسند هم گفت: پرونده اقماری ۵۶ کاروانسرا‌های ایران در دستور کار است و جنگل‌های دیزمار و پس از آن منظر فرهنگی ماسوله و همدان و هگمتانه باید در دی ماه به یونسکو ارسال شود. همچنین پرونده زیارت رضوی، افطار، رباب و جشن سده تکمیل و بررسی می‌شوند. کارگروهی فهرست بلندی را از اشخاص و مشاهیر و میراث فرهنگی جمع کرده تا پرونده‌ها را اولویت بندی کنند. تلاشمان این است تا جایی که می‌شود سلیقه فردی اعمال نشود.

وی درباره سرقت تابلوی مظفرالدین شاه پس از سال‌ها گفت: دستگاه‌های نظارتی و بازرسی بررسی‌های لازم را انجام دادند اگر نتیجه کار درست اعلام نشده ایراد کار ماست. در موضوع این پرتره باید گفت تابلو در سال‌های ۱۳۱۲ تا ۱۳۴۷ در فهرست اموال قرار داشت، اما اینکه چه زمانی و چطور این تابلو از کاخ خارج شده و در حراجی سال ۲۰۱۵ کویت به فروش رسانده‌اند جای سوال دارد. برای بررسی موضوع کارگروهی را تعیین کردم و چند نوبت صاحب‌نظران اعمال نظر کردند. کشور‌ها باید اموال ایران را عودت بدهند اقدامات قانونی از این جهت انجام شد.

وی درباره راهکارهای وزارت میراث فرهنگی درباره با ایران هراسی پس از اتفاقات اخیر در کشور گفت: متأسفانه حوادث اخیر ضربات مهلکی به گردشگری پس از کرونا زد دو روز قبل یکی از کشورها به اتباع خود فراخوان داد که ممکن است گروه‌های خودسر شما را بازداشت کنند در همین شرایط تأسیسات گردشگری که در کرونا مشکلات زیادی پیدا کرده بودند باز هم آسیب دیدند این درحالی بود که ما پیش بینی می‌کردیم قرار است سونامی گردشگری داشته باشیم. گزارش مفصلی به دولت دادیم که سایت‌های خارجی چگونه برای ایران هراسی تلاش کردند. همچنین چند نفر از گردشگران که در مسیر بودند آزاد شدند. پیگیری برای رفع مشکلات آنها به عهده ما بود.

دارابی درباره شورای راهبردی کاخ موزه‌ها هم گفت: این شورای راهبردی برای کاخ موزه‌ها و پایگاه‌های ایجاد شده تا بتواند از طرفیت این پایگاه‌ها استفاده شو. د ۵ تا ده نفر از افراد حقیقی و حقوقی عضو آن هستند و در حوزه تولید محتوا و مستندسازی فعالیت می‌کنند ولی دخالتی در مدیریت کاخ‌ها ندارند.

وی در پاسخ به اینکه چرا ایران نتوانست در پرونده‌های جهانی مثل نخل و چای مشارکت کند گفت: مشکلی نیست ما پرونده چای و مخل را آماده می‌کنیم تا با کشورهای دیگر ثبت شود کشورهایی که گاهی همکاری با آنها ساده‌تر هست. مثلاً نان لواش ارمنستان ثبت شده بود اما امسال آن را با همکاری ایران و آذربایجان دوباره ارائه دادیم. ثبت جهانی نخل و چای را نیز در دستور کار قرار داده ایم. هفته قبل مطلع شدیم یکی از کشورها چند جلد کتاب به عنوان دایره المعارف چاپ کرده با این عنوان که ابو علی سینا جزو مشاهیر ازبکستان است. ما بلافاصله به یونسکو نامه اعتراض زدیم. اگر همه اینها را باید به رسانه‌ها اعلام کنیم من چنین برداشتی ندارم لزومی ندارد آن را رسانه‌ای کنیم!

وی درباره پرونده مرمت گنبد مسجد امام گفت: گزارش هیأتی که برای گنبد امام اصفهان تعیین کرده‌ایم نیمه دوم دی ماه اعلام می‌شود.

وی گفت: در دولت سیزدهم ۳۵ موزه جدید ایجاد کردیم و تعهد دادیم تا پایان دولت هر سال به این تعداد ۳۵ موزه دیگر اضافه شود.

انتهای پیام/

ارسال نظر