صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۱:۱۶ - ۰۱ دی ۱۴۰۱
مسئول سازمان بسیج مهندسین صنعتی کشور عنوان کرد؛

ارائه ۵۰۰ ایده و طرح دانش‌آموزی در همایش سازمان انرژی اتمی

علی توشه گفت: دانش ‌موزان بیش از ۵۰۰ ایده، طرح جالب و هدفمند در حوزه‌های مختلف اعم از کشاورزی، صنعتی، تولیدی و ... در همایش سازمان انرژی اتمی ارائه دادند.
کد خبر : 821562

به گزارش خبرنگار گروه استان‌های خبرگزاری آنا از نکا، علی توشه مسئول سازمان بسیج مهندسین صنعتی کشور در همایش هفته پژوهش که در دانشگاه آزاد اسلامی واحد نکا برگزار شد، استفاده از ظرفیت نخبگانی و استادان در بخش تولید را راهگشای مشکلات موجود خواند و اظهار کرد: در اتفاقی نادر در روز‌های اخیر دانش آموزان سمپادب وارد عرصه لیزر و اپتیک شدند و بیش از ۵۰۰ ایده و طرح جالب و هدفمند در حوزه‌های مختلف اعم از کشاورزی، صنعتی، تولیدی و ... در همایش سازمان انرژی اتمی ارائه دادند که قرار است از این ایده‌ها استفاده کنیم. 

وی افزود: هر وقت علم در خدمت تولید قرار گرفت موفق شد مشکلات سنگین را حل کند. در بررسی و ارزیابی‌های حضوری انجام شده توسط گروه‌های جهادی بسیج مهندسین صنعتی، از ۱۳ هزار واحد تولیدی سراسر کشور، نزدیک به ۶۰ هزار مانع تولیدی کشف شد که برای حل این مشکل دسته‌بندی ۵۶ گروه و چهار کارگروه انجام شد. رهبری معظم چند سال متوالی است که شعار سال را در حوزه اقتصادی و تولید قرار می‌دهد و این شعار به اهمیت نقش تولید و اقتصاد در کشور توجه دارد.

مسئول سازمان بسیج مهندسین صنعتی کشور مهم‌ترین مشکل در بحث صادرات را مدیریت بازرگانی دانست و بیان کرد: پیوند بین شبکه تولید و توزیع در اقتصاد صنعتی کشور بسیار لازم و حائز اهمیت است؛ چراکه همه تلاش انجام شده در حوزه تولید در صورتی موفق خواهد بود که به خروجی اقتصادی برای کشور منجر شود و بتواند بستر مناسبی برای بازی آنها فراهم کند.

توشه طرح استفاده شده در شناخت مشکلات و زیرساخت‌های کارخانه‌ها و صنایع کشور که همان تشکیل گروه‌های جهادی عمل‌گرا است را طرحی نو، بومی و اسلامی قلمداد کرد و ادامه داد: در هیچ جای دنیا چنین طرحی پیدا نمی‌شود که افرادی دارای تخصص و تعهد و با هزینه شخصی در قالب گروه‌های جهادی در کنار صاحبان کارخانه‌ها صنایع قرار گیرند و بدون چشمداشت و حتی با هزینه شخصی برای احصای موانع تولید اقدام و آن را مورد مطالعه قرار دهند و در راستای رفع آن موانع بر اساس عمل و اجرا اقدام کنند.

وی مدل‌های جهادی دیروز را با امروز متفاوت دانست و توضیح داد: تا دیروز در عرصه جنگ سخت و جهاد سخت بودیم و مشکلات کشور را شناسایی و حل می‌کردیم؛ اما امروز مدل جهادی فرق کرده و مدل‌های متفاوتی، مانند جهاد سازندگی، جهاد علمی و ... در کشور رایج شده است. بر اساس توافقات صورت گرفته با معاون اول رئیس‌جمهور مقرر شد که با همکاری سازمان بسیج مهندسین صنعتی کشور تا پایان سال جاری، هزار واحد تولیدی نیمه فعال و غیرفعال راه‌اندازی شود.

عضو سپاه پاسداران انقلاب اسلامی تشریح کرد: با همت گروه‌های جهادی، نگرش مثبت دولت مردمی و انقلابی فعلی تا پایان آبان ماه امسال بیش از یک هزار و ۵۰۰ واحد صنعتی و معدنی راه‌اندازی شد که ماحصل این حرکت، ایجاد یکصدهزار شغل به چرخه شغلی کشور بود. اگر کارخانه‌ها تولیدی و صنعتی، بازار مصرف یا مدیریت بازرگانی خود را داشته باشند می‌توانند به تولیدات خود ادامه دهند و با خیال آسوده چرخه تولید کشور را بچرخا خوانند. اگر مشکل تولید حل شود، محرومیت نیز از جامعه حذف می‌شود و این همان چیزی است که معظم له در ابتدای چند سال اخیر به آن اشاره و توجه داشتند که بخش عظیمی از این مفهوم مغفول باقی مانده است.

**دستیابی به مرجعیت علم بدون ژرف‌نگری غیرممکن است

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد نکا نیز گفت: کسب مرجعیت علم و فناوری در جهان نخستین بند از سیاست‌های کلان علم و فناوری ابلاغی توسط مقام معظم رهبری بوده و با نگاه راهبردی مرجعیت علم و فناوری بهترین هدف برای تبدیل علم به ثروت و قدرت است. از آنجایی که دستیابی به مرجعیت علم و فناوری جهان بدون ژرف‌نگری و برنامه‌ریزی غیرممکن است؛ بنابراین دانشگاه‌ها و مؤسسات تحقیقاتی کشور باید در حوزه علم و فناوری و اثرگذاری اقتصادی گام‌های اساسی بردارند.

ارشاد صادقی طوسی با اشاره به تعداد و سهم یک‌درصدی پژوهشگران ایرانی پر استناد در حوزه‌های مختلف، به معرفی برخی از محصولات و ایده‌های هسته‌های پژوهشی و واحد‌های فناور مستقر در دانشگاه آزاد اسلامی واحد نکا پرداخت و اضافه کرد: با توجه به امضای تفاهم‌نامه همکاری‌های مشترک این واحد دانشگاهی با واحد‌های تولیدی و صنعتی، این اقدام را مطابق با سند تحول و تعالی دانشگاه که همان تربیت نیروی انسانی ماهر برای صنایع و جامعه است.

به گزارش آنا، در پایان جلسه از پژوهشگران برتر ابوالقاسم بریمانی استادیار گروه علوم تربیتی و رحمت درزی دانشیار گروه علوم پایه قدردانی شد.

انتهای پیام/

ارسال نظر