صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
دبیر اسبق اتحادیه علمی دانشجویی مهندسی برق:

حمایت دستگاه‌ها از دانشجویان فعال در اقتصاد دانش‌بنیان به‌واسطه شعار سال است

یزدانی با اشاره به اینکه از سال ۱۴۰۰ کلیدواژه دانش‌بنیان در تمام شئون علمی توسط دانشجویان، اتحادیه‌ها و انجمن‌های علمی دانشجویی به کار گرفته شده بود، گفت: حمایت‌هایی که از سوی دستگاه‌ها از این اتحادیه‌ها و فعالان علمی و دانشجویی کشور شده به‌واسطه همین نام‌گذاری است.
کد خبر : 821475

کمیل یزدانی در گفت‌وگو با خبرنگار گروه دانش و فناوری خبرگزاری آنا، در رابطه با تاریخچه انجمن‌های علمی و اتحادیه‌های دانشجویی در کشور توضیحاتی داد و خاطرنشان کرد: این تشکل‌ها در ایران اواخر دهه ۶۰ متولد شدند و انجمن‌ها به‌صورت جسته‌وگریخته فعالیت می‌کردند. این رویه در اواخر دهه ۷۰ به‌صورت رسمی توسط شورای عالی انقلاب فرهنگی مجوز ایجاد در دفتر‌های دانشگاه‌های سراسر کشور فراهم شد.

وی افزود: در ادامه اولین سازمان علمی دانشجویی در سال ۷۷ در دانشگاه صنعتی شریف به مناسبت برگزاری اولین کنفرانس دانشجویی مهندسی برق و کامپیوتر ایران تأسیس شد و همان‌جا جایگاهی بود اذهان در رابطه با تأسیس اتحادیه‌های سراسری دانشجویی برای دانشجویان فعال در حوزه‌های علمی در سراسر کشور آماده شد.

دبیر اسبق اتحادیه علمی دانشجویی مهندسی برق اظهار کرد: شورای عالی انقلاب فرهنگی در سال ۸۲ مجوز رسمی اتحادیه‌های دانشجویی ذیل وزارت علوم صادر کند. در پی آن در حدود ۲۰ سالی که از آن زمان می‌گذرد بالغ‌بر ۴۰ اتحادیه‌های دانشجویی داریم که در حوزه‌های تخصصی مختلف در حال فعالیت هستند.

وی ادامه داد: این اتحادیه‌ها به‌نوعی رأس هرم ۱۰ هزار انجمن علمی در سراسر کشور هستند که هرکدام با در اختیار داشتن ۹ عضو در شورای مرکزی جمعیتی بالغ‌بر ۷۰ تا ۹۰ هزارنفری را در کشور تشکیل می‌دهند که به‌عنوان بزرگ‌ترین تشکل رسمی کشور محسوب می‌شوند وضعیت مناسبی را فراهم کرده تا بتوانیم از این بستر فرصت‌های لازم را ایجاد کنیم.

یزدانی یک رویکرد اشتباه در کشور را ایجاد زیرساخت‌های جدید برای هر رویه‌ای عنوان کرد و گفت: درحالی‌که زیرساخت‌هایی نیز وجود دارند که بتوانیم از پتانسیل آن‌ها استفاده کنیم. ما پیش‌ازاینکه شعار امسال توسط مقام معظم رهبری «تولید، دانش‌بنیان و اشتغال آفرین» نام‌گذاری شود از اواسط سال ۱۴۰۰ کلیدواژه دانش‌بنیان را در تمامی شئون خود در حوزه‌های علمی به کار گرفته‌ایم.

وی افزود: جلسات متعددی را با نهاد‌های مختلف کشور برگزار کرده‌ایم و این زیست‌بوم را در فضای اتحادیه‌های دانشجویی به وجود آورده‌ایم، اما با نام‌گذاری امسال طبیعتاً راه و مسیر برای ما هموارتر شد. چه‌بسا حمایت‌هایی که از سوی دستگاه‌ها از این اتحادیه‌ها و فعالان علمی و دانشجویی کشور شده به‌واسطه همین نام‌گذاری است.

یزدانی عنوان کرد: زیرا پیش از امسال فعالیت‌های گسترده‌ای را آغاز کرده بودیم و از شبکه دانشجویان و فعالان علمی سراسر کشور استفاده کردیم تا یک شبکه متمرکز داشته باشیم. ارتباطات مناسبی با نهاد‌های مختلف شکل گرفت و در حال حاضر نیز به دنبال وسیع‌تر شدن این ارتباطات و استفاده از دانشجویان بیشتری هستیم.

وی در رابطه با رسالت انجمن‌های علمی و دانشجویی با نام‌گذاری امسال، گفت: پیش‌ازاین نام‌گذاری نیز در پی انجام رسالت خود در این حوزه بوده‌ایم. مسئولیتی که بر دوشمان بوده و دوچندان شده است.

یزدانی در پایان خاطرنشان کرد: باید در مسیر تحقق حکمرانی دانش‌بنیان حرکت کنیم. مقام معظم رهبری در بیانیه گام دوم انقلاب، بالاتر از تمام واژه به علم و پژوهش تأکید فرمودند که نشان‌دهنده اهمیت ویژه این موضوع است ما باید به دنبال تحقق حکمرانی دانش‌بنیان باشیم.

انتهای پیام/۴۱۶۷/

انتهای پیام/

ارسال نظر