سیستم بومی موقعیتیابی آتشنشانان رقیب محصول آمریکایی شد
امیر درخشان مدیرعامل یک شرکت دانش بنیان در گفتوگو با خبرنگار گروه دانش و فناوری خبرگزاری آنا، اظهارکرد: سیستم «موقعیتیابی ویژه آتشنشانان» این قابلیت را برای مدیر عملیات فراهم میکند که وقتی آتش نشانان وارد محیطهای پرخطر میشوند و اطلاعاتی از وضعیت حادثه ندارند، در صورت نیاز و در اسرع وقت به آنها امدادرسانی شود.
وی با بیان اینکه این سیستم قابلیت تعیین موقعیت آتشنشان در داخل ساختمان و انتقال وضعیت سلامت و علائم حیاتی افراد حادثه دیده را دارد، افزود: ردیابی و تعیین موقعیت آتش نشانان حین وقوع حادثه در همه طبقات و حتی زیرزمین از دیگر ویژگیهای «موقعیتیابی ویژه آتشنشانان و نیروهای امدادی» است.
این مدیرشرکت دانش بنیان ادامه داد: این سیستم میتواند ضربان قلب و سطح اکسیژن افراد را گزارش دهد و آتشنشانان نیز میتوانند از طریق دکمهای که بر روی لباس این افراد تعبیه شده است، اطلاعات محیط حادثه را به بیرون انتقال دهند.
درخشان این سیستم سازمانهای آتشنشانی و امدادی اعم از هلال احمر، مجموعههای نظامی، امنیتی، پالایشگاهها، پتروشیمی و صنایع فولادی قابل استفاده اعلام کرد و گفت: کار تحقیق و توسعه این محصول طی دو سال انجام شده است.
وی تصریح کرد: این محصول مشابه خارجی ندارد. به طوری که در سال ۲۰۲۱، وزارت امنیت داخلی آمریکا در یک کار مشترک با ناسا و دانشگاه صنعتی کالیفرنیا اقدام به رونمایی از محصولی کرد که شبیه محصول ما است. محصول آمریکایی هنوز فرآیند تجاری سازی و فروش را انجام نداده است و در مرحله آزمایشی قرار دارد.
مدیرعامل این شرکت دانش بنیان ادامه داد: برای طراحی این سیستم از سه فناوری شتابسنجی، اینترنت اشیاء و ثبت علائم حیاتی استفاده شده است و این محصول هنوز نیاز به حمایت جهت توسعه فناوری و تحقیق و توسعه جهت کاهش خطا و افزایش قابلیت استفاده برای آتش نشانها را دارد.
وی با بیان اینکه در کشور از حدود ۳۰ هزار نیروی آتشنشان برخورداریم، اظهارکرد: باید تدابیر بیشتری برای این افراد که در محیطهای پرخطر قرار میگیرند، در حوزه سلامت و ایمنی اندیشید؛ بنابراین سیستم «موقعیتیابی ویژه آتشنشانان و نیروهای امدادی» میتواند جان این افراد را حفظ کند و در مواقع حادثه، امکان موقعیت یابی دقیق و پایش سلامت آنها فراهم شود.
گفتنی است، اهداف میان مدت انتخاب شده این شرکت دانش بنیان، بومی سازی کامل سیستمهای کنترل و مانیتورینگ مورد نیاز صنایع انرژی محور شامل نیروگاه، پالایشگاه، پتروشیمی، نفت و گاز و همچنین تولید انواع ترموکوپل برای انواع توربینهای گازی است و بخشهای تخصصی شرکت نیز شامل دپارتمان الکترونیک، دپارتمان سیستمهای مانیتورینگ، دپارتمان ساخت ترموکوپل توربینهای گازی و بخار و بخش تحقیق و توسعه است که با تکیه بر دانش فنی و بومی مهندسان ایرانی، موفق شده با راهاندازی سیستمهای مانیتورینگ نقش موثری در بهینهسازی مصارف انرژی در ارگانها، ادارات و شرکتهای مختلف دولتی و خصوصی ایفا کند.
انتهای پیام/