کشت محصولات آببر، انحراف از سند الگوی کشت است
به گزارش گروه اقتصاد خبرگزاری آنا به نقل از وزارت نیرو، علیرضا نظری، عضو کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی در رابطه با سند الگوی کشت و اهمیت آن گفت: الگوی کشت یکی از نیازهای جدی کشور در حوزه کشاورزی است که در دهههای گذشته نسبت به آن بیتوجهی شد و این بیتوجهی در حالی رقم خورد که تنظیم و اجرایی کردن سند الگوی کشت جزو تکالیف دولتها در برنامه ششم کشور بود. امسال برای نخستین بار از الگوی کشت رونمایی شد.
وی با اشاره به مقدمات مورد نیاز برای اجرای هر چه بهتر سند الگوی کشت، ادامه داد: واقعیت این است که این سند بدون هماهنگی کامل بین وزارت جهاد کشاورزی و وزارت نیرو و نیز حمایتهای مالی سازمان برنامه و بودجه و وزارت اقتصاد و دارایی نمیتواند به اهداف خود دست پیدا کند.
نظری همچنین در مورد سایر شروط مورد نیاز برای عملیاتی شدن این سند بیان کرد: فرهنگ سازی، اقناع سازی افکاری عمومی، همراه کردن کشاورزان با سند و نیز آموزش از جمله مسائل مهمی است که باید طی یک بازه زمانی مناسب مورد توجه قرار گیرد و بدون رعایت این موارد سند الگوی کشت سند موفقی نخواهد بود.
این نماینده مجلس شورای اسلامی با تأکید بر ضرورت توجه به داشتهها و توانمندیهای آبی کشور در فرایند اجرای سند افزود: کشور ما در کمربند خشک و نیمه خشک جهان قرار گرفته است، همچنین چند سالی است که با پدیده خشکسالی مواجه است؛ بنابراین لازم است در اجرای سند الگوی کشت به این موضوع مهم توجه شود و سند به گونهای پیاده سازی شود که نکات مهمی، چون تعادل بخشی به سفرههای آب زیرزمینی و نیز اصل مهم آب قابل برنامهریزی آسیبی نبیند.
عضو کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی با اشاره به برخی ایرادات موجود در سند الگوی کشت مانند در نظر گرفتن کشت محصولات آببری چون برنج در استانهای غیر ساحلی، توضیح داد: اینکه برای استانهای غیرساحلی و کم آب کشت محصولات آببر در سند الگوی کشت ذکر شده است، نوعی انحراف از سند محسوب میشود که اشتباه است و باید نسبت به اصلاح آن اقدام شود.
انتهای پیام/