صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۹:۱۴ - ۲۹ آذر ۱۴۰۱
دهقانی فیروزآبادی مطرح کرد؛

لزوم استفاده از توان استعدادهای برتر در بخش حاکمیتی و مدیریتی

مراسم معارفه بنیاد نخبگان ویژه نوورودان برتر با حضور معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رییس جمهوری برگزار شد.
کد خبر : 821123

به گزارش گروه دانش و فناوری خبرگزاری آنا،روح الله دهقانی معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رییس جمهوری و رییس بنیاد ملی نخبگان، ناصر باقری مقدم قائم مقام بنیاد ملی نخبگان و حمید نادران سرپرست بنیاد ملی نخبگان استان تهران و نوورودان برتر سال تحصیلی ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ مهمانان ویژه این مراسم بودند.

دهقانی در این مراسم با اشاره به اینکه من به عنوان عضوی از جامعه نخبگانی کشور در میان شما هستم، گفت: من سال ۷۸ در دانشگاه صنعتی شریف با رتبه دو رقمی وارد رشته هوافضا شدم و بعد کارشناسی ارشد و دکترای خود را هم با رتبه برتر گذراندم و از سال ۸۷ نیز در حوزه صنعت مشغول به کار شدم.

وی افزود: من امروز به عنوان فردی که از مسیر شما گذشته و به این جایگاه رسیده ام با شما صحبت می‌کنم و یک درخواست جدی از تک تک استعداد‌های برتر دارم و آن اینکه برچسب نخبگی را از خودتان بردارید. این کار در ابتدا به نفع خود شما است.

به گفته دهقانی، اگر استعداد‌های برتر خود را نخبه بنامند دیگر فرصت بروز استعداد‌های ناشناخته خود را از خودشان می‌گیرند و همین اسم آن‌ها را محدود خواهد کرد و اجازه رشد به آن‌ها نمی‌دهد. شما کسانی هستید که بخشی از استعداد‌ها و توانمندی هایتان را کشف کرده اید و باید به خود فرصت دهید تا ظرفیت‌های دیگرتان نیز ظهور و بروز یابد.

رییس بنیاد ملی نخبگان ادامه داد: من المپیادی‌هایی سراغ دارم که ترم چهارم از دانشگاه اخراج شدند، رتبه‌های برتر دانشگاهی را می‌شناسم که تحصیل خود را با مشقت به پایان رساندند به همین دلیل از شما می‌خواهم از عنوان نخبگی دوری کنید و فقط خود را یک استعداد برتری بدانید که هنوز بخش بزرگی از استعدادتان کشف نشده است.

پشتکار را ضمیمه استعداد‌های برتر خود کنید

دهقانی افزود: خداوند به دلایلی و با عدالتی که دارد همه استعداد‌ها را در همه افراد قرار نداده است و گاهی پیش می‌آید که نخبگان به دلیل نداشتن پشتکار و همت؛ نمی‌توانند در مسیر درست استعداد‌های خود حرکت کنند و از پیشرفت بازمی مانند. انیشتین جمله معروفی دارد که می‌گوید ۱ درصد موفقیت از استعداد و ۹۸ درصد آن از پشتکار و تلاش افراد به دست می‌آید. به نظر من شما با ورود به دانشگاه تازه در ابتدای راه هستید و باید برای تبدیل استعداد خود به ثروت تلاش و پشتکار داشته باشید.

نخبگان وامدار کشور هستند

وی با تشبیه استعداد‌های برتر به بزرگ‌ترین بدهکاران کشور، گفت: سالیانه فقط ۲۰۰ هزار میلیارد تومان برای آموزش هزینه می‌شود و ۱۴ درصد بودجه کشور به وزارت آموزش و پرورش تعلق می‌گیرد تا از یک میلیارد دانش‌آموز، ۱۰۰ هزار نفر استخراج شوند و از میان آن‌ها نیز یک هزار نفر به عنوان استعداد‌های برتر شناخته شوند. پس برای هر کدام از شما هزینه زیادی پرداخت شده است و شما به کشور بدهکار هستید و می‌توانید با به کارگیری درست استعداد‌های خود، این بدهی را پرداخت کنید.

وی در توصیه به این استعداد‌های برتر، یادآور شد: حتما در دوران دانشجویی خود؛ به معنای واقعی دانشجویی کنید و با اساتید بزرگ و مجموعه‌های صنعتی ارتباط بگیرید تا استعداد‌های برتر خود را در مسیر درستی هدایت کنید و به کار ببندید و به یک نخبه واقعی بدل شوید.

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رییس جمهوری با بیان اینکه همه امکانات و منابع کشور برای حمایت از کار‌ها و دستاورد‌های بزرگ شما آماده است، گفت: این حمایت‌ها برای این است که تا ۴ سال دیگر شما با پشتکار و تلاش و با استفاده از ظرفیت‌های دانشی و تخصصی خود به استعداد‌های بزرگ و افتخارات بالنده کشور بدل شوید.

وی به استعداد‌های برتر توصیه کرد که مراقب زندگی، سلامت، روح، خانواده، ارتباطات اجتماعی، تفریحات و مهارت‌های خود باشند تا شخصیت اجتماعی آن‌ها در آینده شکل گیرد و به انسانی کامل تبدیل شوند.

اثرگذاری نخبگان در سطوح مدیریتی را ارتقا دهیم

دهقانی افزود: معاونت علمی و بنیاد ملی نخبگان دو بستری هستند که می‌توانند در کشف استعداد‌های شما و تبدیل آن‌ها به دستاورد‌ها و اتفاقات بزرگ کمک کنند تا اثرگذاری استعداد‌های برتر در جامعه را ارتقا دهند. چون ما اعتقاد داریم کشور جز از راه نخبگی به سمت اصلاحات گام برنخواهد داشت. اگر از استعداد‌های برتر در حکمرانی و مدیریت کشور استفاده کنیم قطعا کشور پیشرفت و توسعه را تجربه خواهد کرد.

وی خبر خوشی هم برای استفاده از توان نخبگان در وزارت نیرو داد و گفت: این وزارت خانه که در دل خود میزبان استعداد‌های برتر قدیمی و زیادی است، فراخوانی برای جذب نخبگان در اجرای پروژ‌های آب و برق منتشر کرده که این شروع راه است و این روند ادامه خواهد یافت.

استفاده از نخبگان برای حل مسایل استان تهران

حمید نادران سرپرست بنیاد نخبگان استان تهران نیز در این مراسم، گفت: بنیاد استان به دنبال این است که از ظرفیت نخبگان بومی برای رفع چالش‌ها و مسائل استانی استفاده کند.

وی همچنین بیان کرد: برای تحقق این هدف با همه دستگاه‌های مرتبط هم افزایی خواهیم داشت و ارتباط و تعامل خود با استعداد‌های برتر استانی را به شکل پایدارتر و مستمر حفظ خواهیم کرد.

انتهای پیام/

ارسال نظر