تا پایان سال ۱۴۰۲ صادرات کاغذ را آغاز میکنیم
به گزارش گروه فرهنگ خبرگزاری آنا، محمدمهدی اسماعیلی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی شامگاه شنبه، ۲۶ آذر ماه مهمان برنامه «صف اول» شبکه خبر شد. در این برنامه که تا دقایقی از بامداد روز یکشنبه به طول انجامید، به پرسشهایی درباره موضوعات فرهنگی و هنری کشور به صورت زنده پاسخ داد.
وی در ابتدا به قانون عفاف و حجاب اشاره کرد و گفت: در ابتدا نباید فراموش کرد جامعه ایرانی ذاتاً عفیف است و مسئله حجاب وعفاف در تار و پود آن ریشه دارد. از سوی دیگر یکی از انگیزههای اصلی وقوع انقلاب اسلامی، اعتراض جامعه ایمانی به نظام فرهنگی رژیم سابق بود و امروز عفاف و حجاب در کنار موضوعات شرعی یک مسئله قانونی است و قوانین آن بایستی اجرا شود.
اسماعیلی در ادامه با اشاره به اقدامات وزارت فرهنگ در حوزه عفاف و حجاب گفت: وقتی به سابقه فعالیتها و اقداما ت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نگاه میکنیم، برخی مواقع حرکت مطلوبی را شاهد نیستیم و در دورههای مختلف این مسئله به سلیقه مدیران گره خورده است، اما وزارت فرهنگ در دوره جدید نهایت تلاش خود را میکند که تکالیف و وظایف خود در حوزههای نمایشی، تئاتر، کتاب، مد و لباس و... را به درستی انجام دهد.
وی درباره فعالیت کارگروه مد و لباس گفت: در این دوره فعالیت وزارت فرهنگ، در فرایندی تکامل یافته، جانمایی جدیدی دارد و کارگروههای مد ولباس را ذیل شورای فرهنگ عمومی و معاونت هنری وزارتخانه قرار داده ایم.
اسماعیلی ادامه داد: در حال حاضر در تدوین آئین نامههای مختلف حوزه مد، لباس و پوشاک هماهنگیهای بسیاری خوبی انجام شده است البته از سال ۱۳۸۷ مدیریت حوزه عفاف و حجاب از وزارت فرهنگ به وزارت کشور منتقل شده است و به همین دلیل شیوه فعلی اقدامات مرسوم است، اما اخیرا با تدبیر شخص رئیس جمهور، مقامات ارشد سازمانها و وزارتخانههای مختلف در کنار یکدیگر در حوزه عفاف و حجاب همکاری خوبی دارند و همگی در شورای عالی انقلاب فرهنگی تلاش میکنند مطابق با اقتضای فعلی، قوانین را به روزرسانی کنند.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی در بخش دیگری از سخنانش گفت: اگر دستگاههای فرهنگی همچون وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و سازمان صداوسیما پیشتاز عرصه عفاف و حجاب نباشند، قطعا در این حوزه دچار مشکل خواهیم شد، اما باید عقبماندگیهای سالیان گذشته را در این مدت جبران کنیم، از سوی دیگر وقتی نظام برنامهریزی فرهنگی در سطوح مختلف شامل مدرسه، دانشگاه، سینما، تلویزیون و.. معیارهای زندگی عفیف ایرانی ـ اسلامی را آنطور که باید به نمایش نمیگذارد، طبیعی است که با نسلی مواجه شویم که بخشی از آن با معیارهای ایرانی و اسلامی فاصله گرفته اند.
اسماعیلی با اشاره جلسات مشترک وزارت فرهنگ با طراحان و فعالان مد و لباس گفت: قرار است شکل تکامل یافتهای از سامانه یکپارچه مد و لباس رونمایی شود که علاوه بر داخل کشور، حوزه مد و لباس را در کشورهای منطقه و اسلامی نیز گسترش دهیم و با همکاری سایر کشورهای اسلامی، نمایشگاههای مشترک مد و لباس برگزار کنیم.
وی با بیان اینکه نمایشگاه بزرگ عفاف و حجاب دی ماه و بهمن ماه امسال در مصلی بزرگ امام خمینی (ره) برگزار خواهد شد، گفت: به دستور رئیس جمهور محترم در تلاش هستیم تا نمایشگاههای عفاف و حجاب را در سازمانها و مکانهای مختلف به صورت دائمی برگزار کنیم تا اکثریت مردم به طور دائم به این نمایشگاهها در نقاط مختلف کشور دسترسی داشته باشند.
وی گفت: یکی از برنامههای اصلی دولت مردمی اصلاح رویکرد بین المللی در حوزه فرهنگ بوده است، زیرا مقوله فرهنگ در دیپلماسی عمومی از جایگاه رفیعی برخوردار است و وزارت فرهنگ به عنوان متولی اشاعه و معرفی فرهنگ ایرانی اسلامی به جهانیان تلاش کرده، رایزنان فرهنگی مناسبی به کشورهای منطقه و سایر مناطق جهان اعزام شود تا بتوان پیام واقعی انقلاب اسلامی را به جهان صادر کرد که بر این اساس انتخاب افراد متخصص و متعهد یکی از سیاستهای اصلی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در اعزام رایزنان فرهنگی بوده است.
اسماعیلی در ادامه به رشد قابل توجه آمار انتشار کتاب نسبت به سال گذشته اشاره کرد و گفت: بیش از ۱۱۰هزار عنوان کتاب از آبان سال گذشته تا اوایل آذرماه امسال به چاپ رسیده است. همچنین در حوزه گسترش کتابخوانی، نهاد کتابخانهها نیز اقدامات مهمی صورت داده و در حال حاضر بیش از ۱۷۰۰ کتابخانه عمومی در کشور فعالیت میکنند که به این تعداد باید کتابخانههای کانونهای فرهنگی مساجد را هم باید اضافه کرد. ناگفته نماند حوزه کتاب نیازمند مشارکت تبلیغاتی صداوسیما و سایر بخشها است که در این خصوص اقدامات و برنامههای خوبی در دستور کار قرار دارد.
وی با اشاره به لزوم حذف شدن سلیقه در صدور مجوزهای آثار فرهنگی هنری گفت: در دروه جدید تلاش شده با تدابیری، اعمال سلیقهها در مجوزها را کمرنگ کنیم تا معیارها شفافتر از گذشته نمایان شود و همه با یک تفاهم درباره یک اثر قضاوت کنند، زیرا در دوره جدید در کنار شعارهای مختلف، به قانونگرایی در حوزه فرهنگ به عنوان یک اصل مسلم توجه میکنیم البته سلیقه در حوزه فرهنگی غیرقابل کتمان است، اما باید تلاش کنیم تا حد امکان سلایق را به شکل سلیقههای قابل عرضه تبدیل کنیم.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی دربارهی سهم حوزهی فرهنگ و هنر از بودجهی سال ۱۴۰۲ بیان کرد: در لایحه بودجه دولت، شخص رییس جمهور عنایت ویژهای نسبت به حوزه فرهنگ دارند همچنین همکارانم در سازمان برنامه و بودجه همراهی خوب داشته اند و از سویی تمامی اعضای هیات دولت تأکید داشتند امسال حوزه فرهنگ باید دقیقتر در بودجه دیده شود.
وی درباره خودکفایی صنعت کاغذ گفت: موضوع تولید کاغذ یکی از مباحثی بود که بطور ذاتی در حوزه وظایف وزرات فرهنگ و ارشاد اسلامی قرار ندارد، اما چون این مسئله از مطالبات اصلی و بر زمین مانده مقام معظم رهبری و تاکیدات رییس جمهور محترم بوده است با همه توان به آن ورود کردیم و خوشبختانه تاکنون اقداماتی امیدوارکننده در حوزه خودکفایی کاغذ رخ داده است که چاپ حدود ۸۰ درصد کتابهای درسی با کاغذ تولید داخل در سال ۱۴۰۰ یکی از دستاوردهای مهم این صنعت به شمار میرود. از سوی دیگر چندی پیش جشن شکرانه خودکفایی کاغذ را با حضور مسئولان کارخانههای تولید کاغذ و ناشران برگزار کردیم.
اسماعیلی در ادامه تصریح کرد: از سوی دیگر این روزها بخش خصوصی در حال راه اندازی کارخانهای منحصر به فرد و خاص است که بدون نیاز به چوب، با ضایعات کاغذ تولید میکند. همچنین بر وعده خود مبنی بر تکمیل صنعت خودکفایی کاغذ استوار هستیم و امیدوارم تا پایان سال ۱۴۰۲ علاوه بر تحقق خودکفایی کاغذ به صادرات هم دست پیدا کنیم.
انتهای پیام/