صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۵:۵۵ - ۲۶ آذر ۱۴۰۱
گفتگو/ لزوم توجه ویژه به آموزش دیپلمات‌های ایرانی

شرایط سفارتخانه‌های ما پاسخگوی نیاز فعلی کشور نیست

کارشناس مسائل بین الملل گفت: باید یک جا به جایی در ساختار آموزشی، انتخاب سفرا و انتخاب دیپلمات ها در وزارت خارجه انجام شود، چرا که شرایط سفارتخانه های ما نمی‌تواند پاسخگوی نیازها باشد.
کد خبر : 820598

میرقاسم مومنی، کارشناس مسائل بین الملل در گفتگو با خبرنگار جهان آنا، در خصوص وجود فشار و تحریم‌های حداکثری غرب علیه ایران و نقش سفارتخانه‌های ما برای پیشبرد اهداف سیاست خارجی کشورمان،گفت: سفارتخانه‌ها در واقع نمایندگی دولت و مردم ایران در کشورهای محل استقرار هستند که یکی از ماموریت‌های آن‌ها سیاسی و دیگری دیپلماتیک و کنسولی می‌باشد.

وی افزود: مسئله کنسولی یکی از مسائل مهم برای ما است، زیرا در این قسمت به ایرانی‌های مقیم کشورهای دیگر خدماتی ارائه می‌دهند.

کارشناس مسائل بین‌الملل افزود: اما در بحث مسائل اقتصادی، سیاسی و فرهنگی، واقعیت این است که کاردارها نقش مهمی دارند چرا که سفارتخانه‌ها به عنوان مسیر گفتگو و ارتباطات رسمی بین دولت جمهوری اسلامی ایران با دولت و مردم کشورهای مختلف هستند.

مومنی گفت: در واقع آن‌ها هم با مردم و هم دولت های آن کشورها ارتباط دارند و به نظرم در بحث دیپلماتیک سیاسی، حقوقی، اقتصادی و فرهنگی، سفارت خانه‌ها و دفاتر جمهوری اسلامی ایران در کشورهای مختلف می‌توانند مهم باشد.

وی تاکید کرد: در بحث های سیاسی، با موسسات پژوهشی، اتاق‌های فکر، نخبگان، نمایندگان پارلمان می‌شود گفتگو کرد و همچنین حضور در رسانه‌های کشورهای محل فعالیت، با دادن اطلاعات درست و انجام مصاحبه‌ها جهت انتشار در مجله‌ها و روزنامه‌ها یا دعوت برای بازدید از ایران و مشاهده میدانی از تحولات و وضعیت های مختلف مد نظر آن کشور می‌تواند راهگشا باشد.

کارشناس مسائل بین‌الملل دو مشکل اساسی سفارتخانه‌ها را عدم آشنایی دیپلمات‌ها به کشور محل فعالیت و تسلط ناکافی به زبان انگلیسی عنوان کرد و گفت: بعضی از دیپلمات‌های ما تسلط کافی به زبان انگلیسی ندارند و متاسفانه وزارت خارجه ما نتوانسته دیپلمات های مسلط به زبان انگلیسی که بتوانند در کشورهای محل فعالیت سخنرانی کنند داشته باشد و این یک ضعف عمده دستگاه دیپلماسی است.

مومنی افزود: نکته بعدی ندانستن زبان محلی آن کشور است؛ یعنی دیپلمات‌های ما نمی‌روند در کوچه بازارهای کشور محل فعالیت با مردم آن‌ها حرف بزنند و در جلسات مختلف مردمی آنها شرکت کنند.

وی گفت: خیلی از مردم آن‌جا زبان انگلیسی بلد نیستند و مجبورند با زبان خودشان صحبت کنند و دیپلمات‌های ما باید در این مورد آموزش ببینند.

کارشناس مسائل اروپا تاکید کرد: وزارت امور خارجه اگر می‌خواهد واقعا در سطح بین‌المللی حرفی برای گفتن داشته باشد و بتواند با کشورها و مجامع بین المللی رایزنی کند، باید دیپلمات‌ها قبل از اعزام به کشور هدف، زبان انگلیسی و زبان محلی آن کشور را بدانند و فرستادن یک شخص به کشوری مشکل گشای ما نیست.

مومنی مسئله شناخت کامل دیپلمات با کشور هدف را مورد تاکید قرار داد و افزود: کسی که می‌خواهد در کشور خارجی دیپلمات شود باید با فرهنگ و سنن آن کشور آشنا باشد و بتواند رایزنی کند.

وی بیان کرد: متاسفانه ۷۰ درصد دیپلمات‌های ما در خارج کشور از این شروط برخوردار نیستند و صرفاً به عنوان یک کارمند اداری اعزام می‌شوند.

کارشناس مسائل بین‌الملل اظهار کرد: این موضوع نمی‌تواند پاسخگوی نیازها باشد و به همین جهت باید یک جا به جایی در ساختار آموزشی، انتخاب سفرا و انتخاب دیپلمات ها در وزارت خارجه انجام شود.

مومنی در مورد راهکارهای توسعه تعاملات تجاری ایران با کشورهای اروپایی،تصریح کرد: دیپلمات‌ها صرفا می‌توانند دیالوگ و گفت‌گو داشته باشند که در این بخش ضعیف هستیم و اگر هم قوی باشیم مشکل اصلی ما بحث تحریم است.

وی در این مورد افزود: ما بحث تحریم‌ها، مسائل حقوق بشر، تحریم‌های هسته‌ای، موشکی، منطقه‌ای را داریم که نمی گذارد شرکت های کشورهای اروپایی بتوانند با ما به سهولت معامله کنند.

کارشناس مسائل بین‌الملل اضافه کرد: به دلیل اینکه ما در مجامع بین‌المللی تحریم هستیم و برای آن‌ها هزینه دارد که با ما معامله کنند.

مومنی گفت: ما نه تنها در گفتگو ضعف داریم بلکه بحث قوانین تحریمی هم برای ما مشکل ایجاد کرده است که باید این موضوع حل شود وگرنه خیلی از شرکت های اروپایی نمی‌توانند با ایران داد و ستد کنند و نیازهای متقابل را رفع کنند.

انتهای پیام/

ارسال نظر