صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۱۸ - ۲۶ آذر ۱۴۰۱
با فاصله گرفتن از منشور صلح؛

ژاپن از بزرگترین بودجه نظامی خود رونمایی کرد

ظرف پنج سال، بودجه نظامی ژاپن به ۳۲۰ میلیارد دلار افزایش یافته و این کشور به لحاظ صرف هزینه‌های نظامی، در جایگاه سوم جهانی بعد از آمریکا و چین قرار می‌گیرد.
کد خبر : 820529

به گزارش گروه جهان خبرگزاری آنا به نقل از رویترز، ژاپن روز جمعه از بزرگترین بودجه نظامی خود از جنگ جهانی دوم به این سو، رونمایی کرد. 

این بودجه ۳۲۰ میلیارد دلاری شامل خرید موشک‌هایی که توانایی اصابت به خاک چین را دارند نیز می‌شود و ژاپن را برای درگیری‌های احتمالی آماده می‌کند.

افزایش بودجه طی پنج سال افزایش یافته و به لحاظ صرف هزینه‌های نظامی، ژاپن را بعد از آمریکا و چین در رتبه سوم جهانی قرار می‌دهد. 

«فومیو کیشیدا» نخست وزیر ژاپن با اشاره به این بودجه، مدعی شد که «ژاپن و مردمش در یک نقطه عطف تاریخی قرار دارند» و افزایش هزینه‌های نظامی پاسخ او به چالش‌های امنیتی گوناگون است.

دولت توکیو در توجیه نگرانی‌های خود مدعی است که جنگ اوکراین، احتمال حمله چین به تایوان را هم که در مجاورت برخی جزایر ژاپن است افزایش می‌دهد و خطوط تجارت دریایی حمل و نقل انرژی را مختل می‌کند.

گفته می‌شود که این تحولات یک افق جدید برای ژاپن تعریف می‌کند و اگر طرح بودجه به درستی اعمال شود، نیرو‌های دفاع ملی ژاپن به نیرو‌های واقعی و قابل رقابت با سطح جهانی تبدیل می‌شوند.

خبر افزایش بودجه نظامی ژاپن در حالی منتشر می‌شود که پیشتر هم، رسانه‌ها از احتمال افزایش ۵۶ درصدی این بودجه در بازه زمانی پنج ساله خبر داده بودند.

این اقدام در چارچوب بازبینی راهبرد‌های امنیتی-نظامی و با ادعای مقابله با تهدید‌های منطقه‌ای کره شمالی و چین انجام می‌شود. 

همچنین دولت کیشیدا از قصد خود برای اختصاص دو درصد از درآمد ناخالص داخلی ژاپن به هزینه‌های نظامی خبر داده و می‌گوید امیدوار است این هدف تا ۲۰۲۷ محقق شود.

اختصاص دو درصد از درآمد ناخالص داخلی به هزینه‌های نظامی، استاندارد ناتو است که یک پیمان نظامی آمریکایی-اروپایی تلقی می‌شود.

با افزایش بودجه نظامی، ژاپن به روال سال‌های اخیر، یک گام دیگر از منشور صلح فاصله می‌گیرد که بعد از جنگ جهانی دوم تنظیم شد و هزینه‌های نظامی را به تأمین مالی اقدامات دفاعی محدود می‌کرد.

انتهای پیام/

ارسال نظر