صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
در گفت‌وگو با آنا مطرح شد؛  

لزوم توجه جدی به ظرفیت آمایش سرزمینی برای توسعه پژوهش در کشور 

سرپرست مدیریت پژوهشی دانشگاه خوارزمی گفت: یکی از عوامل موثر برای توسعه پژوهش در کشور توجه جدی به ظرفیت آمایش سرزمینی است. 
کد خبر : 820481

حمید سرخیل سرپرست مدیریت پژوهشی دانشگاه خوارزمی در گفت‌وگو با خبرنگار آموزش و پژوهش خبرگزاری آنا درباره موثر واقع شدن پژوهش‌ها گفت: وزارت خانه‌های مختلف به خصوص وزارت علوم در گذشته و هم اکنون اقدامات خوبی به سمت پژوهش‌های موثر و مسئله محور انجام داده اند. 

وی افزود: دانشگاه‌ها در استان‌ها و مناطق خود بایستی تبدیل به دانشگاه‌هایی شوند که در کنار تحقیقات بنیادین خود مشکلات محل و استانشان را هم حل کنند، تا در اینصورت پژوهش‌ها موثر واقع شوند. 

سرخیل تصریح کرد: ظرفیت‌های آمایش سرزمینی باید جدی‌تر گرفته شود و دانشگاه‌هایی که در مجاورت با کاراکتر‌های مهم صنعتی، محیط زیستی و ساختاری کشور هستند باید حمایت شوند تا بتوانند در جنبه‌های مختلف کاراکتر مجاور خود فعالیت کنند. 

** مدارس باید توجه جدی به آموزش پژوهش دانش آموزان داشته باشند

سرپرست مدیریت پژوهشی دانشگاه خوارزمی با بیان اینکه با قطب شدن دانشگاه‌ها در حوزه‌های محلی خود، پژوهش‌ها هدفمند، موثر و مسئله محور خواهند شد، تاکید کرد: باید کم کم به سمت آموزش مباحث پژوهشی در مدارس حرکت کنیم، مدارس کشور باید بجای اینکه صرفا روی رشد علمی دانش آموزان کار کنند باید در همان ابتدا پژوهش و سواد رسانه‌ای را توسعه دهند. 

سرخیل گفت: برای اینکه پژوهش‌ها موثرتر واقع شوند و چرخه علم آموزی، پژوهش، نوآوری، فناوری و تجاری سازی و تولید ثروت را کامل‌تر کنیم، نیاز است که برگزاری سمینار‌ها و نشست‌های مختلف را جدی بگیریم و در این زمینه رسانه‌ها باید کمک کنند. 

** توسعه پژوهش با ایجاد ارتباط بین کسب و کار‌های دانش بنیان و دانشگاه‌ها 

سرپرست مدیریت پژوهشی دانشگاه خوارزمی گفت: باید بین کسب و کار‌های دانش بنیان و موسسات آموزش عالی و دانشگاه‌ها ارتباطات موثرتری جهت توسعه پژوهش‌ها صورت بگیرد و آئین نامه‌ها و شیوه نامه‌هایی باید تنظیم شود و همچنین درخواست عمومی از جامعه دانشگاهی و دانشجویان ایجاد شود و کمپین‌هایی برگزار شود تا لزوم و اهمیت انجام پژوهش‌های موثر هم برای توسعه ایران اسلامی و هم در جهت تحقیقاتی که می‌تواند در بستر جهانی کمک کننده باشد گام‌های موثرتری را داشته باشیم. 

 سرخیل افزود: برای اینکه بتوانیم پژوهش‌های موثر و مسئله محور داشته باشیم که هم منابع مالی آن‌ها تامین شود و هم بر اساس تقاضای کشور، اثربخش، کارآمد و بهره ور باشد باید شبکه ارتباطی را بین تامین کنندگان مالی حوزه پژوهش برای دانشگاه‌ها و موسسات پژوهشی و همچنین کسب و کار‌های دانش بنیان ایجاد کنیم؛ چرا که این شبکه پژوهشی قطعا اثربخش، موج آفرین و پیشرو می‌شود و پژوهش می‌تواند با حمایت از تحقیقات در راستای درست، هموار و پایدار گام بردارد.

انتهای پیام/

برچسب ها: آمایش سرزمینی
ارسال نظر