صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۹:۴۴ - ۱۳ ارديبهشت ۱۳۹۵
در همایش شورایاران و مدیران محلات:

لاریجانی: اگر آسیب‌هایی در امور مختلف داریم، باید به خردمندی‌ در کار شک کنیم/ اختلاف فکر در شوراها به نزاع تبدیل نشود

رییس مجلس شورای اسلامی با تاکید بر سخن پیامبر مبنی‌بر اینکه خردمندان باید به فکر بهبود وضع زندگی مردم باشند و همچنین به توشه آخرت و عیش حلال توجه شود گفت: امروز اگر اشکال و یا آسیبی در کار است، باید به خردمندی در کار شک کرد، گاهی برخی فکر می‌کنند که تلخ‌رو بودن و مردم را در سختی نگهداشتن بهتر است در صورتی که سفارش اسلام و پیامبر این است که مردم عیش حلال داشته باشند
کد خبر : 82043

به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری آنا، علی لاریجانی در همایش شورایاران و مدیران محلات اظهار کرد: بنیان‌های مردمی باید در کشور نهادینه شوند، به طور طبیعی نهادینه کردن این بنیان‌ها سخت است، ولی باید حوصله کرد و راهش را پیدا کرد.


وی افزود: همان‌طور که آقای قالیباف می‌گوید که باید امور مردم به مردم واگذار شود‌ درست است، پس از انقلاب یکی از اشتباهاتی که در ساماندهی امور دیوانی صورت گرفت، این بود که بیشتر امور دست دولت باشد، اما آرام آرام بلوغ فکری حاصل شد و بسیاری از کارها به مردم واگذار شده است و یا در حال واگذاری است، سیاست‌های اصل 44 نیز همین را می‌گوید و هدفش همین است.


رئیس مجلس با تاکید بر سخن پیامبر مبنی‌بر اینکه خردمندان باید به فکر بهبود وضع زندگی مردم باشند و همچنین به توشه آخرت و عیش حلال توجه شود گفت: امروز اگر اشکال و یا آسیبی در کار است، باید به خردمندی در کار شک کرد، گاهی برخی فکر می‌کنند که تلخ‌رو بودن و مردم را در سختی نگهداشتن بهتر است در صورتی که سفارش اسلام و پیامبر این است که مردم عیش حلال داشته باشند، البته شورای اسلامی تهران و همچنین شهرداری کارهای خوبی انجام داده‌اند و زمینه‌هایی برای تفریح مردم فراهم شده است.


لاریجانی ادامه داد: کشوری سرافراز است که اقتصاد مردم روان باشد و مردم زندگی قابل پیش‌بینی داشته باشند، البته در سال‌های اخیر مشکلات بیرونی و تحریم‌ها مصائبی را ایجاد کرده، ولی در هر صورت باید کار مردم را به مردم واگذار کنیم.


رئیس مجلس در ادامه با بیان اینکه هرچه مشورت کنیم نتیجه کارها بهتر می‌شود، تصریح کرد: در برخی از جوامع ممکن است عده‌ای دستور بدهند و بقیه عمل کنند، این‌گونه صحیح نیست همان‌طور که شهید مطهری می‌گوید مردم ابزار نیستند و باید در امور مشارکت داشته باشند.


لاریجانی گفت: در کشور ما اداره کلان کشور با نمایندگان مجلس است. در سطحی پایین‌تر در شهری مانند تهران با جمعیت چندمیلیونی باید مردم مشارکت بیشتری داشته باشند، در دنیا هم از همین روش شوراها استفاده می‌شود، البته باید سازوکار شورایاری‌ها قانونمند شود، اگر برای آینده سازوکار تحرکات شورایاری‌ها را ضابطه‌مند کنیم مشکلات حل می‌شود. همچنین ساختار شوراها در کشور باید از عقبه ثابت پایدار درآمدی برخوردار باشد. اگر این‌گونه نشود ممکن است دچار لغزش شوند.


رییس مجلس ادامه داد: لایحه برنامه ششم در مجلس در حال بررسی است. آقای چمران و شورای شهر تهران لایحه‌ای را تهیه کنند و یا موادی را که لازم است در برنامه ششم اضافه کنیم به مجلس پیشنهاد دهند تا بتوانیم ایرادات موردنظر را برطرف کنیم.


وی ادامه داد: یک برداشت درباره وضعیت شوراها در کشور این است که کارها در شهرها به صورت کامل به شوراها و شهرداری‌ها واگذار نمی‌شود. در صورتی که در دنیا این‌گونه نیست و همه کار شهرها در اختیار شهرداری‌ها و شوراهای شهر است.


رئیس مجلس تصریح کرد: ما در مجلس مصوبه‌ای داشتیم که براساس آن اختیارات دولت و شهرها را به شوراها واگذار کردیم، اما شورای نگهبان به این مصوبه ایراد گرفت و گفت که قانون اساسی این اجازه را نمی‌دهد، فکر می‌کنم باید این بحث دوباره مطرح شود و به نوعی با شورای نگهبان به نتیجه مشترک دست پیدا کرد، شورای‌عالی استان این کار را پیگیری کند تا به نتیجه بهتری برسیم.


رئیس مجلس گفت: با مردم مدارا کنید و در امور آبادانی با آنها خوب رفتار کنید. همچنین اجازه ندهید اختلاف فکر در شوراها به نزاع تبدیل شود، چرا که این‌گونه تکامل حاصل نمی‌شود.


وی همچنین خطاب به شورای اسلامی و شهردار تهران خاطرنشان کرد: کارها را تمام کنید. پروژه‌هایی که نصفه‌نیمه می‌ماند مردم را ناراحت می‌کند و مردم حظی از آن نمی‌برند، بیش از 400هزار میلیارد تومان پروژه نیمه‌تمام در کشور داریم، این باعث فرسایش نیروها می‌شود.



انتهای پیام/

ارسال نظر