عدم توجه به قانون مالکیت فکری خلاقیت و نوآوری را ذبح میکند
به گزارش خبرنگار گروه دانش و فناوری خبرگزاری آنا، محمدعلی زلفیگل در بیست و سومین جشنواره تجلیل از پژوهشگران، فناوران و نوآوران برگزیده کشور که در سالن همایشهای بین المللی دانشگاه شهید بهشتی در حال برگزاری است، با تبریک هفته پژوهش و فناوری خاطرنشان کرد: این هفته بر همه کسانی که با پژوهشها و نوآوری خود مایه افتخار ایران اسلامی هستند، مبارک است.
وی به پژوهشگران و فناوران برگزیده کشور گفت: شما سرمایههای بی نظیر عرصه پژوهش و فناوری کشور هستید، باید با قدرت بیشتر، دستاوردهای خود را ادامه دهید و در راستای شاگردپروری قدم بردارید.
وزیر علوم با بیان اينکه انسان با شاگردان توانمند مانا و ماندگار میشود، اظهار کرد: وظیفه داریم نسل تواناتر از خود را تحویل جامعه دهیم و هر کدام از اساتید، دانشمندان و پژوهشگران باید این امر را انجام دهند و بواسطه آن مانایی خود را ثبت کنند.
وی در بهش دیگری از سخنان خود گفت: وظیفه اخلاقی حکم میکند، یاد شهیدان را گرامی بداریم زیرا با فدا کردن جان خود امنیت ما را حفظ کردند تا بتوانیم در سایه امنیت و آسایش کار علمی و پژوهشی انجام دهیم.
زلفی گل ادامه داد: اينکه استقلال سیاسی و آزادی داریم بواسطه گذشت رزمندگان اسلام در جبهه نبرد حق علیه باطل بوده است.
وی در رابطه بااشاره به اينکه در دو سال گذشته که با پاندمی کرونا مواجه شدیم، یک چالش با پشتکار علمی دانشمندانی چون شما چالش کرونا را پشت سر گذاشتیم، گفت: این امر ممکن نمیشد مگر با همت وزارت بهداشت و اساتید دانشگاههای علوم پزشکی که جا دارد از جان فشانی ها تقدیر کنیم.
وزیر علوم افزود: این امر ثابت کرد ک۶ علم دانش و فناوری و نوآوری مایه آرامش و آسایش در جهان است و با ساخت واکسن نشاط را به جامعه بشری برگرداند. این امر نشاندهنده این است که تمامی مشکلات جوامع با علم و فناوری حل میشود.
وی ادامه داد: یکی از مشکلات جامعه ما بیکاری است، جذب و نگهداشت نخبگان سرمایه گذاری بر روی علم و دانش است و با تحقق این مهم مشکل بیکاری حل خواهد شد.
زلفیگل اظهار کرد: آسایش و آرامش برای شهروندان با توسعه علم و دانش و فناوری و نوآوری تحقق پیدا میکند باید هزینه کنیم و اگر در این زمینه سرمایه گذاری نکنیم به همان میزان از رفاه و آرامش فاصله خواهیم گرفت.
وی در بخش دیگری از سخنانش خاطرنشان کرد: در تدوین برنامه هفتم برای بخش آموزش به دنبال ایجاد شرایطی برای هزینه کرد بیشتر پژوهش و فناوری و نوآوری هستیم. و دستگاههای علمی را طبق قانون موظف کنیم برای این بخش سازوکار مشخص تعیین کنند.
وی افزود: اگر چه پیش از این درصدی تعیین شده بود اما میزان آن بسیار کم است. این ظلم به آیندگان است باید ارثیه مطلوبی باقی بگذاریم و بهترین ارث برای آیندگان این است که دانایی و علم و فناوری و نوآوری باقی بگذاریم.
زلفیگل اظهار کرد: در هفتهای که گذشت، جلسه ای در شورای عالی انقلاب فرهنگی تشکیل شد و در آن به یافتن حلقههای مفقوده بین علم بنیادی و فناوری بحث شد و آسیب شناسیها انجام شد و شرایط به گونه ای رقم بخورد اقتصاد پژوهش بخشی از درآمدها را تامین کنند
قانون جهش تولید دانش بنیان می تواند موجب تحول شود در راستای اقتصاد دانش بنیان بازد به اقتصاد پژوهش اعتباراتی را جدب کنیم و خدمت جدید ارائه دهیم . نیاز به برنامه ریزی جدی دانشگاه مورد عنایت ویژه قرار گیرد.
وی افزود: بیمه پژوهش و فناوری نداریم، در تعامل بین صنعت و دانشگاه در میانه کار به هر دلیلی یکی از طرفین از ادامه کار امتناع میکند که ضرورت دارد بحث بیمه مورد توجه قرار گیرد.
زلفیگل گفت: بحث قانون مالکیت فکری پژوهش و فناوری بسیار مهم است و نبود آن مایه ذبح فناوری و نوآوری میشود، آیین نامهاش مدنظر قرار گرفته است و از معاونان پژوهشی و فناوری و نوآوری وزارت علوم میخواهم مورد توجه ویژه قرار گیرد.
انتهای پیام/