صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۲۱:۲۰ - ۲۳ آذر ۱۴۰۱
در پی لغو عضویت ایران در کمیسیون مقام زن سازمان ملل؛

مخالفان قطعنامه ضد ایرانی، اقدام آمریکا را زیر سوال بردند

مخالفان قطعنامه ضد ایرانی آمریکا برای لغو عضویت ایران در کمیسیون مقام زن سازمان ملل اقدام آمریکا را زیر سوال بردند.
کد خبر : 820284

به گزارش گروه جهان خبرگزاری آنا، مخالفان قطعنامه ضد ایرانی آمریکا برای لغو عضویت ایران در کمیسیون مقام زن سازمان ملل اقدام آمریکا را زیر سوال بردند.

کشورهای روسیه، چین، سوریه، پاکستان، بلاروس در سخنانی با اقدام آمریکا بشدت مخالفت کردند.

روسیه پیشنهاد حضور مشاور حقوقی در این نشست را داد که نظر دهد آیا اقدام آمریکا بر اساس آیین کار شورای اقتصادی اجتماعی ملل متحد (اکوسوک) و قانونی است که این پیشنهاد به تصویب نرسید.

نماینده روسیه گفت که مکانیزمی برای لغو عضویت کشورها از کمیسیون مقام زن سازمان ملل وجود ندارد و پیشنهاد داد پیش از رای‌گیری در شورای اقتصادی و اجتماعی سازمان ملل، جنبه‌های حقوقی چنین اقدامی را بررسی کند.

نماینده روسیه اظهار داشت که مطمئن است در ایران تحقیقات جامع و کاملی درباره کشته شدن مهسا امینی انجام شده است.

وی تصریح کرد: به یاد نمی آورم که هرگز در شورای اقتصادی و اجتماعی سازمان ملل درباره سرکوب معترضان مسالمت‌آمیز در فرانسه و انگلیس جلسه‌ای برگزار شده باشد. یا بعد از کشته شدن جرج فلوید در آمریکا چنین جلسه‌ای برگزار شود.

نماینده روسیه از پیشنهاد دهندگان قطعنامه ضد ایرانی باری لغو عضویت ایران در کمیسیون مقام زن سازمان ملل خواست که اول از همه وضع خودشان را بهبود ببخشند.

 نماینده روسیه در سخنانی  گفت که اکوسوک افراد را از مناطق مختلف جهان را دور هم جمع می کند تا اقدام مشترک برای توسعه را ترویج کنند.

وی تصریح کرد  آمریکا به همراه سایر کشورهای همیشه حامی خود بار دیگر تصمیم گرفته یک مخالف سیاسی خود را تحت فشار قرار دهد و عضویت یک کشور مستقل و تاثیر گذار را در کمیسیون مقام زن لغو کند. اقدام برخلاف قوانین کنونی اکوسوک است. 

نماینده روسیه گفت: ما عمیقا از مرگ مهسا امینی متاسف شده ایم و اطمینان داریم مقامات ایران در این خصوص تحقیقات جامعی انجام داده اند. هر کشور مستقلی می تواند با استفاده از ابزارهای داخلی که شامل  قوانین بین المللی نمی شوند، برای حفظ نظم و قانون استفاده کند. 

وی تصریح کرد: آیا ما پس از اعتراضات خشونت آمیز در آمریکا  در نتیجه قتل جورج فلوید تشکیل جلسه دادیم؟ 

نماینده روسیه با تاکید بر اینکه حامیان است قطعنامه ابتدا باید بر موارد نقض حقوق بشر خود متمرکز شوند، گفت:  اگر این قطعنامه تصویب شود یک روند خطرناک ایجاد خواهد کرد. این امر به معنی لغو عضویت یک عضو فعال کمیسیون  مقام زن است که به صورت دموکراتیک انتخاب شده است. باید یادآور شوم که عضویت ایران در این گروه توسط اکثریت اعضا مورد حمایت واقع شده بود. ما در جهانی تاریخ از بی قانونی زندگی می کنیم.
 

سوریه در مخالفت با اقدام ضد ایرانی آمریکا و انتقاد از حمایتش از رژیم صهیونیستی 

 نماینده سوریه در شورای اجتماعی و اقتصادی سازمان ملل (اکوسوک)  نیز در سخنانی گفت که این قطعنامه چندجانبه گرایی را تضعیف می کند و برخلاف برابری کشورها، مشارکت آنها و نمایندگی آنها در تمام نهاد های بین المللی است.

وی افزود:  این قطعنامه  بر خلاف حق یک کشور مستقل برای عضویت در کمیسیون مقام زن است. این اقدامی خطرناک در ارتباط با فعالیت این کمیسیون  و به طور کل سازمان ملل است. 

نماینده سوریه تصریح کرد دمشق  معتقد است این قطعنامه  یکجانبه گرایانه است و هدف آن سیاسی سازی کار اکوسوک است . اقدام آمریکا اقدام جمعی ما را تضعیف می کند. این کشور درحالی که یک کشور را هدف قرار می دهد، خود در مناطق دیگر  نقض سیستماتیک حقوق بشر انجام می دهد. حمایت از اشغالگری اسرائیل در فلسطین نمونه نقض این حقوق است. ما از اعضای اکوسوک می خواهیم به این قطعنامه رای منفی دهند.
 

بلاروس: هدف آمریکا به هیچ وجه بهبود وضعیت زنان ایران نیست

نماینده بلاروس در اکوسوک نیز در سخنانی گفت: بلاروس همیشه از نقش و مشارکت برابر همه کشورها  به عنوان پایه عملکرد سیستم چند جانبه گرایی حمایت کرده است. ما معتقدیم تلاش های بین المللی برای  بهبود وضعیت زنان و دختران نیازمند همکاری بین المللی است. 

وی تصریح کرد: قطعنامه معرفی شده یک مدرک دیگر در باره شکست سیستم چند جانبه گرایی است. آیا واقعا هدف ای قطعنامه بهبودی وضعیت زنان است؟ به هیچ وجه. آمریکا با معرفی این قطعنامه افزایش رویارویی و تنش را به گفتگو ترجیح داده است.

نماینده بلاروس تاکید کرد:  این اقدامات یکجانبه سیاسی به حل مشکلات هیچ کمکی نمی کنند. بلاروس با چنین رویکرد هایی در  سازمان ملل کاملا مخالف است. ما مخالف استفاده سیاسی  از سازمان ملل  هستیم.

پاکستان: آیا در سایر کشورهای جهان نقض حقوق بشر رخ نمی دهد؟

نماینده پاکستان در اکوسوک در سخنانی گفت: قوانین کمیسیون مقام زن سازمان ملل نشان می دهد که برای عضویت یک کشور  باید انتخابات انجام شود اما هیچ قانونی مبنی بر لغو عضویت یک کشور در این کمیته وجود ندارد.

نماینده پاکستان تصریح کرد:  تکیه بر مسایل حقوق بشر همیشه باید بر اصول بی طرفی، شفافیت، هدفمندی، عدم رویکرد انتخابی و عدم سیاسی کاری بنا شود. رویکرد انتخابی علیه یک کشور برای پیشبرد اهداف سیاسی و منطقه ای برخلاف تمام این اصول است. 

وی افزود: متاسفانه ایران قربانی این رویکرد است. متاسفانه همیشه کشورهای درحال توسعه در ارتباط با مسایل حقوق بشری هدف قرار می گیرند. آیا هیچ نقض حقوق بشری در سایر کشورها رخ نمی دهد؟ این اقدام علیه ایران بر خلاف ترویج حقوق بشر از طریق همکاری است. 

نماینده پاکستان گفت: ایران با مکانیسم های حقوق بشری سازمان ملل همکاری می کند لغو عضویت این کشور در کمیسیون  مقام زن نتیجه معکوس خواهد داد و چنین اقدامی استانداردهای دوگانه را نشان می دهد.

انتهای پیام/

ارسال نظر