صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۰۱ - ۲۲ آذر ۱۴۰۱
قالیباف در صحن مجلس:

مخاطب اصلی برنامه هفتم توسعه و بودجه ۱۴۰۲ باید خانواده باشد

رئیس مجلس شورای اسلامی با طرح این پرسش که در کلان بودجه و برنامه هفتم توسعه، مخاطب اصلی شما کجاست؟،گفت: مخاطب اصلی ما خانواده است.
کد خبر : 819986

به گزارش گروه سیاست خبرگزاری آنا، محمدباقر قالیباف در نشست علنی امروز (سه شنبه) مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی گزارش مشترک کمیسیون‌های اجتماعی، بهداشت و فرهنگی درخصوص عملکرد دستگاه‌های مرتبط در اجرای قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت با اشاره به عقب ماندگی جدی در بحث حمایت از خانواده و جوانی جمعیت، گفت: دولت و مجلس در یک سال گذشته برای تصویب قانون تلاش کردند و پس از گذشت یک سال از تصویب و اجرای قانون، گام‌های قابل توجهی برداشته اند، به ویژه وزارت بهداشت که بخش عمده‌ای از بار را بر دوش داشته و گام‌های خوبی را در این رابطه برداشته که در این رابطه باید تشکر می‌کنم.

وی افزود: اما اگر به چند نکته توجه نکنیم، ممکن است نتوانیم در زمان مقرر به راحتی عقب ماندگی را جبران کنیم، ما نیازمند تلاش مضاعف هستیم، بنابراین وزرا به ویژه آقای حسینی معاونت پارلمانی رئیس جمهور باید توجه کنند که از آیین نامه‌ها و مقرره‌هایی که باید تدوین می‌شد، بیش از یک سال گذشته است، اما بخشی از آیین نامه‌ها هنوز تکمیل نشده اند؛ قانون دارای ۲۶ آیین نامه است و ۱۵ آیین نامه تصویب شده و ۱۱ آیین نامه باقی مانده و این عقب ماندگی محل اشکال است.

رئیس مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: همانطور که نمایندگان اشاره کردند در بند (ب) تبصره ۱۷ بودجه ردیفی با اعتبار حدود ۱۰ هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان پیش بینی شده، اما تاکنون محقق نشده و این موضوع زیبنده نیست و باید در اولویت کار قرار می‌گرفت و مسئولان مربوطه باید به این موضوع توجه داشته باشند.

قالیباف یادآور شد: قانون جوانی جمعیت دارای چند بخش است؛ بخش ستادی که برخی از نمونه‌های آن را اشاره کردم، بخش‌های پژوهشی، آموزشی و تبلیغی و بخشی نیز در حوزه مسائل بهداشتی، پزشکی و سلامت و همچنین بخشی در حوزه تشویقی و حمایتی است. این موارد شاخص‌هایی هستند که در رسیدگی‌ها و پیگیری‌ها و نظارت‌های بعدی باید مدنظر قرار گیرند.

وی تصریح کرد: تاکنون اقدامات خوبی انجام شده، اما، چون در آغاز اجرای قانون قرار داریم، همانطور که رئیس کمیسیون فرهنگی اشاره کردند، هنوز آثار اجرای قانون به کف جامعه نرسیده و شاید بگوییم، چون اول کار است، اما در ۶ ماهه بعدی که طبق قانون هر ۶ ما یکبار باید گزارش ستاد ملی جمعیت به مجلس ارائه شود.

رئیس مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: ما مصمم هستیم که این گزارش را در صحن قرائت کنیم، زیرا این موضوع از موضوعات اولویت دار است و ۶ ماه آینده باید اثر این قانون را در جامعه داشته باشیم و می‌طلبد وزیر کشور دقت داشته باشد که پایش نرخ هر سال برعهده این وزارتخانه بوده که باید این گزارش به ما ارائه شود.

قالیباف اظهار کرد: به دلیل اینکه اجرای قانون مربوط به همه جغرافیای کشور است، بنابراین در مورد آن تقسیم کار ملی و استانی ضروری است و همانطور که نمایندگان اشاره کردند دغدغه‌های امروز استانداران مسئله جمعیت نیست و می‌طلبد که وزیر کشور به این موضوع توجه داشته باشد.

وی یادآور شد: برخی از موضوعات زیرساختی چندین کار و مشکل را با هم حل می‌کند، به عنوان مثال بحث مربوط به مسکن به ویژه در حوزه دانشجویان متأهل که در این بخش هم مشکل این قشر حل می‌شود، هم به قانون مذکور توجه می‌شود و می‌طلبد وزارت راه و شهرسازی در اعتبارات، این موضوع را در اولویت زیرساخت‌ها قرار دهد و درخواست دارم که آقای فروتن دبیر ستاد ملی جمعیت و تمام مجموعه ها، مبنای هوشمندسازی را در فعالیت‌های مربوط به حمایت از خانواده و جوانی جمعیت مدنظر قرار دهند و اگر این کار را دنبال نکنیم به طور حتم در شفاف سازی، مردمی سازی و کارآمدسازی این موضوع موفق نخواهیم بود.

رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: می‌طلبد دولت که در حال حاضر مشغول تنظیم بودجه سال ۱۴۰۲ و برنامه هفتم توسعه است، این مورد را مورد توجه قرار دهد.

قالیباف تاکید کرد: همانطور که یکی از سیاست‌های اصلی ما، حمایت از خانواده و جوانی جمعیت است و در مجلس هم صحبت خواهیم کرد، حال اگر این سوال مطرح شود که در کلان بودجه و برنامه هفتم توسعه، مخاطب اصلی شما کجاست؟ کدام قشر مخاطب اصلی است؟

وی گفت: ما باید بگوییم مخاطب اصلی ما خانواده است و اگر همه موضوعاتمان از جمله موضوعات فرهنگی، سیاسی، اجتماعی، اقتصادی، رفاهی، معیشتی و اشتغال معطوف به خانواده باشد، همه این‌ها را تحت پوشش قرار می‌دهد، لذا این نگاه در حوزه کلان برنامه هفتم می‌تواند در ابعاد مختلف موفقیت آمیز باشد و امید مردم هم در این است که مجلس و دولت به این موضوع توجه کنند.

انتهای پیام/

ارسال نظر