صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۶:۲۳ - ۱۲ دی ۱۴۰۱
اختراعی که به مرحله تولید و صادرات رسید

رفع مشکل آشپزخانه‌های صنعتی با محصولی دانش‌بنیان

مدیر یک شرکت دانش‌بنیان از اختراعی سخن می‌گوید که به مرحله تولید و صادرات رسیده و مشکل آشپزخانه‌های صنعتی در طبخ را رفع و در صورت حمایت زمینه اشتغال ۵۰ دانشجو را فراهم می‌کند.
کد خبر : 819924

بشیر سمیعی مدیر یک شرکت دانش‌بنیان مستقر در دانشگاه آزاد اسلامی واحد فریدن در استان اصفهان در گفت‌وگو با خبرنگار گروه استان‌های خبرگزاری آنا با تشریح عملکرد محصول این شرکت با عنوان «کباب‌پز بدون دود» اظهار کرد: با تلاش متخصصان این شرکت، اختراع این کباب‌پز پس از فرایند ثبت آن به مرحله تولید و صادرات رسید.

وی افزود: این دستگاه هیچ نمونه داخلی و خارجی ندارد و با هدف رفع مشکل آشپزخانه‌های صنعتی در طبخ کباب در اداره ثبت شرکت‌ها و مالکیت‌های صنعتی به شماره ۴۷۵۶۴ به ثبت رسیده و به‌صورت هوشمند کنترل می‌شود، آلاینده نیست و دود تولید نمی‌کند و امکان پُخت هر نوع کباب با آن وجود دارد. تعبیه سیستم خُنک‌کننده، حرارت غیرمستقیم و نرسیدن روغن گوشت به شعله، این محصول را از سایر محصولات مُتمایز کرده است.

فعال حوزه دانش‌بنیان گفت: در پُخت کباب با حرارت مستقیم ورود گاز مونوکسید کربن (co) به بافت گوشت موجب نامطلوب شدن مزه کباب و سرطان‌زا شدن گوشت می‌شود؛ اما در این اختراع، کباب با حرارت غیرمستقیم طبخ شده و بدون ورود گاز مونوکسید کربن به گوشت، روغن آن هم به‌صورت بهداشتی جدا می‌شود به‌طوری‌که روی شعله ریزش ندارد و بدون دود است.

در صورت حمایت و سرمایه‌گذاری مطلوب می‌توانیم زمینه اشتغال ۵۰ دانشجو را در قالب طرح پویش فراهم کنیم.

سمیعی با بیان اینکه تقویت صادرات محصولات با جدیت دنبال می‌شود، ادامه داد: به‌تازگی ۱۰ دستگاه کباب‌پز بدون دود پس از تولید و بسته‌بندی در دانشگاه آزاد اسلامی فریدن به کشور‌های عربستان، امارات، عراق و آمریکا صادر شده است. هزینه تولید هر دستگاه کباب‌پز بدون دود در شرکت ۱۵۰ میلیون تومان بوده که در کشور‌های مقصد صادرات (به دلیل وجود واسطه‌ها) تا ۳۰ هزار دلار نیز به فروش می‌رسد.

وی اضافه کرد: اکنون ۹ اختراع از سوی شرکت دانش‌بنیان «پرشین پخت» مستقر در دانشگاه آزاد اسلامی شهرستان فریدن ثبت و از این تعداد چهار محصول شامل مدل‌های مختلف کباب‌پز بدون دود، دستگاه پخت برنج و دو مورد از تجهیزات آبیاری بارانی، تولید و روانه بازار شده و هزینه ثبت اختراع و تولید در این شرکت حدود ۴ میلیارد تومان بوده که توسط بخش خصوصی تأمین شده است.

فعال حوزه دانش‌بنیان بیان کرد: شرکت از سال ۱۳۸۵ فعالیت خود را آغاز کرده و اکنون برای توسعه فعالیت‌ها و افزایش تولید محصول به ۱۰ میلیارد تومان مشارکت بخش خصوصی نیاز داریم که در این زمینه پذیرای سرمایه‌گذاران هستیم. اکنون شرکت با ۶ نیرو و ۱۰ درصد ظرفیت خود فعالیت می‌کند که در صورت حمایت و سرمایه‌گذاری مطلوب می‌توانیم زمینه اشتغال ۵۰ دانشجو را در قالب طرح پویش فراهم کنیم.

سمیعی مطرح کرد: در صورت مشارکت سرمایه‌گذار، امکان افزایش ظرفیت تولید کباب‌پز بدون دود تا سالانه ۴۰۰ دستگاه فراهم می‌شود. «پویش»؛ عنوان طرحی است که در آن دانشجویان پس از کسب مهارت و توانایی لازم می‌توانند تا هشت واحد (هر واحد ۱۲۰ ساعت) با عنوان «کارآموزی پویشی» در صنعت بگذرانند که بسته به قرارداد همراه با پرداخت کمک‌هزینه تحصیلی به آنهاست.

وی توضیح داد: اردیبهشت ۱۴۰۰ طرحی در هیئت وزیران مصوب و به دستگاه‌های دولتی ابلاغ شد که بر اساس آن واحد‌های صنعتی، معدنی و خدماتی که از سال ۱۴۰۰ در فریدن اصفهان ایجاد می‌شوند یا به بهره‌برداری می‌رسند مانند مناطق آزاد تجاری، صنعتی و کالا‌های تولیدی و توسعه به مدت ۲۰ سال از معافیت مالیاتی برخوردار می‌شوند. با هدف رفع بیکاری در این شهرستان از سوی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و سازمان برنامه‌وبودجه، اکنون این شهرستان به‌عنوان منطقه «غیر برخوردار از اشتغال» تعریف شده است.

فعال حوزه دانش‌بنیان تشریح کرد: واحد دانشگاهی فریدن دارای ۲۸ رشته تحصیلی، ۱۵ عضو هیئت علمی، افزون بر یک هزار دانشجو و ۴هزار دانش‌آموخته در رشته‌های فنی و مهندسی و علوم انسانی است. اصفهان با حدود ۷۰۰ شرکت دانش‌‍بنیان، دومین استان کشور در این زمینه بوده است.

شهرستان فریدن با دو شهر، ۲۸ روستا و جمعیت افزون بر ۴۹ هزار نفر در ۱۴۰ کیلومتری غرب استان اصفهان واقع شده است.

انتهای پیام/

ارسال نظر