صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۹:۰۷ - ۲۰ اسفند ۱۳۹۳

طه هاشمی: فتوای امام و مقام معظم رهبری درباره موسیقی شفاف است/ برای همیشه جلوی بلبشوی لغو کنسرت‌ها گرفته شود

معاون فرهنگی اجتماعی دانشگاه آزاد اسلامی با تاکید بر این‌که اولویت اول همه باید جلوگیری از وقوع فعل حرام باشد، گفت: در کشور باید یک مبنا را درنظر گرفت. فتاوی حضرت امام(ره) و مقام معظم رهبری درباره موسیقی کامل و روشن است. اگر مباح نبود که مقام معظم رهبری و حضرت امام مجوز نمی دادند.
کد خبر : 8199

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا، ایسکانیوز نوشت: لغو کنسرت های موسیقی در دولت روحانی تبدیل به معضلی اساسی شده است.تعداد کنسرت های لغو شده در دولت تدبیر و امید آنچنان زیاد شده که بر همگان ثابت شده لغو بسیاری از کنسرت رنگ و بوی سیاسی دارد. چرا که به قول حسین علیزاده کنسرت همان کنسرت است و ما هم همان آدمها. حال اینکه تعداد کنسرت های لغو شده در یک سال و نیم دولت حسن روحانی به اندازه تمام کنسرت های لغو شده در دولت احمدی نژاد است. این روزها سناریو لغو کنسرت ها به محیط دانشگاه ها هم کشیده شده است. در همین راستا با دکتر طه هاشمی ،معاون فرهنگی - اجتماعی دانشگاه آزاد گپی زده ایم :


* داستان لغو کنسرت ها متاسفانه به حریم دانشگاه ها هم کشیده شده است. به عنوان معاون فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی در این رابطه چه نظری دارید؟


- اولویت اول همه ما در این رابطه باید جلوگیری از وقوع فعل حرام در هرجایی باشد و از سوی دیگر امکان استفاه از همه انچه که مباح و مشروع است فراهم شود . دانشگاه آزاد قصد دارد از همه ظرفیتهای مشروع هنر استفاده کند. باور همه ما اینست که چه در دانشگاه و چه در خارج از دانشگاه هنر در خدمت اعتلای ارزش ها می باشد . و هنر که موسیقی هم یکی از زیر شاخه های آنست در ذات خود مباح و ممدوح است . وظیفه ما این است که مراقب باشیم این امر به خطا کشیده نشود. باید بدانیم که این اتفاق در هرجایی ممکن است رخ بدهد. موسیقی جلوه ای از هنر است و حقیقی است که بصورت یک نیاز در جامعه بشریت مطرح است و نمی توان این نیاز بشر را نادیده گرفت نیازهای بشر را باید کنترل و متعادل نگاه داشت. امروز جلوی موسیقی مباح و اجرای آن گرفته می شود و خود این اقدام عملا جدی ترین تهدیدی است که ناخواسته هویت فرهنگ اصیل و ریشه دار ما را هدف گرفته است.


طبیعی ست اگر جلوی موسیقی مباح و مجوز دار را بگیریم در آینده ای نه چندان دور بناچار رشد موسیقی های مخرب را شاهد خواهیم بود کما اینکه همین الان هم بدلیل برخوردهای غیر منطقی زمینه رشد گسترده هنر غیرمجاز فراهم شده. اینگونه برخوردها و اقدامات قطعا خدمت به اسلام نیست . عوامل این اقدامات خواسته وو ناخواسته سلیقه جمعی جامعه را به سمت موسیقی مخرب سوق می دهند. متاسفانه این عده براساس برداشت خودشان از موسیقی اقدام کرده و از رشد موسیقی ارزشی و مباح ممناعت میکنند و جلوی برنامه های رسمی و مجوز دار را هم میگیرند.


* راه حمایت از موسیقی ارزشمند و مقابله با موسیقی مخرب چیست.در چنین شرایطی نیازمند یک متر و معیار مشخصی برای تمیز و تفکیک بین این دو جریان خواهیم بود.این متر و معیار مشخص از نظر شما چه باید باشد؟


- در کشور باید یک مبنا را درنظر گرفت. فتاوی حضرت امام و مقام معظم رهبری درباره موسیقی کامل و روشن است.مگر صدا و سیما کشور موسیقی پخش نمی کند؟اگر این مباح نبود که مقام معظم رهبری و حضرت امام مجوز نمی دادند.


طبیعی ست که موسیقی مجالس لهو و لعب مورد تایید نیست موسیقی و جلوه های هنر به منزله غذای روح است.وقتی جلوی غذای سالم گرفته شود تمایل به سمت غذاهای مسموم را شاهد خواهیم بود .در چنین شرایطی با جمعه ای روبرو می شویم که به شدت بحران زده است.کسانی که این کار را می کنند باید بدانند که به جای خدمت به دین بیشترین ضربه را به آن می زنند .


طبیعی است که هر هرکسی نمی تواند برداشت شخصی و فتوای خود را مبنای برخورد با مسایل هنری کند.کسانی که این روشها را در پیش میگیرند عموما نه برداشت درستی از این مباحث دارند و نه صلاحیت تصمیم گیری . اینها افرادی هستند که شناخت درستی از فقه هنر ندارند در مباحث فقه اجتماعی هم تجربه ای ندارد.


* متاسفانه دامنه این دخالت ها و لغو کنسرت ها به دانشگاه ها هم کشیده شده است شما به عنوان معاون فرهنگی دانشگاه آزاد در این رابطه چه نظری دارید.آیا بهترنیست شما که معاون فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی در این رابطه اتخاذ موضع کنید؟


- در ابتدا باید بگویم که در دانشگاه ما دونوع برنامه داریم؛ یکی برنامه های عامی است که برای همه اجرا می شود و دیگری فعالیت های هنری که جنبه تخصصی و کارگاهی دارد. نباید فراموش کرد که یکی از موضوعاتی که در دانشگاه تدریس و تحصیل میشود هنر است. ازجمله هنرهای تجسمی،سینما و هنرهای .دیداری و شنیداری و موسیقی!


مگر می شود به یک دانشجوی مکانیک گفت شما حق نداری روی ماشین آلات کار کنی و یا به دانشجوی پزشکی گفت حق ورود به اتاق عمل و یا حضور در بیمارستان و انجام کار عملی نداری. دانشجویی که درس سینما می خواند باید عملا در حوزه سینما کار کند دانشجوی تاتتر باید مجوز حضور در صحنه و اجرای تاتر را داشته باشد دانشجوی موسیقی ناگزیر است در کارگاه های آموزشی عملی شرکت کند و اجرا داشته باشد.


متاسفانه کار به جایی رسیده که از اجرای برنامه های کارگاهی مربوط به دانشجویان را هم ممانعت می شود.قطعا چنین رویکردی نوعی از آنارشیسم و هرج و مرج را بدنبال خواهد داشت. متاسفانه امروزه شاهدیم جریانی قصد آن دارد که بگوید هیچ نوع موسیقی در هیچ کجای جامعه حق اجرا ندارد.حتی در صدا و سیما هم نباید شاهد پخش موسیقی باشیم این اصلا عملی نیست و امکان ندارد.به نظر من مسئولانی که توان این کار را دارند یک بار و برای همیشه جلوی این آنارشیسم و بلبشوی اجتماعی را بگیرند.


* جناب هاشمی،از استناد صریح به صحبت های مقام معظم رهبری و حضرت امام گفتید.آقای جنتی هم در سخنان خود گفته اند با توجه به تعدد نظرات در این حوزه ما براساس نظرات و صحبتهای مفام معظم رهبری عمل می کنیم .بیشتر در این رابطه توضیح بدهید؟


- ولایت فقیه فقط یک شعار نیست . عملا باید اعتقاد به ولایت فقیه داشت. ولایت فقیه یعنی همین که در مسایل حکومتی،فقه حکومتی و فقه اجتماعی باید توسط ولی فقیه تبیین شود.کما اینکه درباره موسیقی حضرت امام ورود کردند و اجازه دادند.


* مطابق آمار و نظرات کارشناسان حوزه موسیقی در هشت سال دوره اقای احمدی نژاد تعداد کنسرت های کنسل شده مساوی یک سال دوره آقای روحانی است .گویا نوعی تعمد در این جریانات و رویکردها وجود دارد اینطور نیست؟


- متاسفانه فرهنگ ما در چنبره سیاسی کاری اسیر شده است .موسیقی فقط یک ابزار فرهنگی نیست بلکه موسیقی خود تولید محتوا می کند و با انسان حرف می زند اگر موسیقی فاخر باشد انسان را به سمت تعالی می کشاند و اگر ارزش موسیقیائی پایین باشد یا موسیقی مضر باشد باعث تخریب بنیان های روحی و حتی اعتقادی می شود. اما متاسفانه مسائل مربوط به موسیقی امروز در جامعه ما برپایه اثر بخشی مثبت و منفی بحث نمی شود.افرادی هستند که در تقابل با افرادی که در راس امور هستند عمل می کنند.اگر موسیقی و سایر کارهای فرهنگی با نظرات این آقایان همسو باشد آنرا حلال و اگر مخالف نظرات و کارهای آنها باشد آن را حرام می بینند.اینطور که نمی شود کشور را اداره کرد.مسایل کلان کشور را که نمی شود سلیقه ای اداره کرد؛ به همین دلیل است که باید جلوی این آنارشیسم را گرفت.


انتهای پیام/

ارسال نظر