صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
در سال زراعی جدید؛

۲۷ میلیون تُن سبزی و صیفی تولید می‌شود

حسین اصغری گفت: تولید بیش از ۲۷.۱ میلیون تن سبزی و صیفی در کشور برای سال زراعی ۱۴۰۲-۱۴۰۱ پیش‌بینی می‌شود.
کد خبر : 819734

به گزارش گروه اقتصاد خبرگزاری آنا از وزارت جهاد کشاورزی، حسین اصغری، مدیرکل دفتر محصولات علوفه‌ای و جالیزی وزارت جهاد کشاورزی گفت: پیش‌بینی سطح زیر کشت سبزی و صیفی در سال زراعی جاری حدود ۷۲۵ هزار هکتار است.

حسین اصغری اظهار داشت: متوسط عملکرد سبزی و صیفی در سال زراعی جاری ۳۷.۳ تن در هکتار برآورد می‌شود.

وی افزود: میزان بذر مصرفی کشت سبزی و صیفی کشور به جز گیاه سیب‌زمینی حدود ۴ هزار تن است که از این میزان نزدیک به ۷۲۰ تن از طریق واردات و حدود ۳۲۸۰ تن در داخل تامین می‌شود، ضمن آن که هر سال ۵۵۰ هزار تن بذر سیب‌زمینی تولید داخل مورد استفاده قرار می‌گیرد.

اصغری با بیان این که در سال زراعی ۱۴۰۱-۱۴۰۰ به دلیل خشکسالی شدید در کشور، بیش از ۶۸۱ هزار هکتار زیر کشت سبزی و صیفی رفت، خاطرنشان کرد: در سال زراعی گذشته نزدیک به ۲۵.۲ میلیون تن سبزی و صیفی با متوسط عملکرد ۳۷.۱ تن در هکتار تولید شد.

**پیاز و گوجه فرنگی دارای بیشترین سطح زیر کشت محصولات نشایی

وی سطح ابلاغی کشت سیب‌زمینی طرح استمرار یا تولید زمستانه را ۵۰۵۰ هکتار با پیش‌بینی تولید ۱۷۷ هزار تن و سطح اجرا را ۵۳۰۶ هکتار با برآورد تولید ۱۸۴ هزار تن عنوان کرد.

مدیرکل دفتر محصولات علوفه‌ای و جالیزی وزارت جهاد کشاورزی، سطح کشت ابلاغی پیاز طرح استمرار در سال جاری را نیز ۱۲ هزار و ۵۰ هکتار با پیش‌بینی تولید ۵۵۰ هزار تن اعلام و تصریح کرد: تاکنون ۱۶ هزار و ۵۴۳ هکتار زیر کشت پیاز طرح استمرار قرار گرفته و پیش‌بینی می‌کنیم از این سطح ۷۹۰ هزار تن پیاز تولید تولید شود.

وی درباره کشت نشایی حوزه سبزی و صیفی اذعان داشت: سطح زیر کشت محصولات نشایی در سال زراعی ۱۴۰۱-۱۴۰۰ بالغ بر ۲۳۴ هزار هکتار بود و بیشترین سطح زیر کشت نشایی به گوجه فرنگی و پیاز تعلق داشته است.

اصغری افزود: هندوانه با ۳۰ هزار هکتار و خربزه با ۲۰ هزار هکتار کشت نشایی به ترتیب معادل ۳۹ و ۳۷ درصد کل سطح زیر کشت نشایی این محصولات را دارند و سطح نشایی این دو محصول در سال جاری نسبت به سال گذشته دو برابر شده است.

انتهای پیام/

ارسال نظر