صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۳:۱۰ - ۲۰ آذر ۱۴۰۱
گفتگو/چین اهداف سلطه جویانه‌ ندارد

کشور‌های عربی به آینده آمریکا خوش‌بین نیستند

سفیر پیشین ایران در چین گفت: کشور‌های عربی در حال حاضر به نوعی نسبت به آینده آمریکا خوش‌بین نیستند و تصورشان این است چین در آینده موقعیت بهتری در جهان خواهد داشت.
کد خبر : 819485

جواد منصوری، سفیر پیشین ایران در چین در گفتگو با خبرنگار گروه جهان خبرگزاری آنا، در خصوص اهمیت نشست سران کشور‌های عربی و چین و توسعه تعاملات تجاری میان که نشان از کاهش نفوذ آمریکا در منطقه دارد،گفت: تحولاتی که در سطح بین‌المللی در یک سال گذشته صورت گرفته طبعاً در سیاست کشور‌های منطقه از یک طرف و سیاست خارجی چین از طرف دیگر تغییراتی را ایجاد کرده و باعث شده که چین حضوری فعال‌تر و موثرتر در منطقه غرب آسیا را طراحی کند.

وی ادامه داد: فشار‌های آمریکا به چین در شرق آسیا، تهدیدات و به نوعی ایجاد مشکل در روابط چین و کشور‌های آسیایی باعث شد که این کشور برای حضور بیشتر و موثرتر در خاورمیانه، البته با توجه به امکاناتی که از جهت انرژی و بازار این منطقه وجود دارد، تحرک بیشتری داشته باشد.

سفیر پیشین ایران در پاکستان بیان کرد: در چند ماه گذشته شاهد رفت و آمد هیئت‌های متعددی از چین و کشور‌های عربی به یکدیگر بوده‌ایم و نشان از این موضوع دارد که آن‌ها زمینه‌هایی را برای اقدامات بلندمدت طراحی می‌کنند.

منصوری با تاکید بر این که لازمه اینکه مسیر آن‌ها بتواند به مراحل اجرایی و تاثیرگذار خودش برسد، طبعاً احتیاج به زمان دارد، اظهار کرد: به هر ترتیب دولت چین تصمیمات خودش را در این زمینه گرفته و با هماهنگی که با چند کشور عربی انجام داده، زمینه‌های همکاری بلند مدت را فراهم کرده است.

وی در مورد عدم تمایل آمریکا به روابط کشور‌های عربی و چین، گفت: آمریکا می‌خواهد در منطقه به صورت انحصاری از امکانات انرژی و بازار‌های منطقه استفاده کند و مانع بهره‌برداری دیگران از جمله روسیه و چین شود، به همین دلیل طی چند دهه گذشته آمریکا، اروپا و اسرائیل تلاش زیادی کردند که این منطقه را از حضور پررنگ روسیه و چین دور نگه دارند.

سفیر اسبق ایران در چین در مورد تاثیر توسعه سطح تعاملات تجاری میان کشور‌های عربی و چین در کاهش نفوذ و توان آمریکا در منطقه، اظهارکرد: این برنامه‌ها در صورت استمرار و پیگیری جدی، قطعاً در میزان نفوذ آمریکا در منطقه غرب آسیا بی تاثیر نخواهد بود.

منصوری افزود: از طرف دیگر کشور‌های عربی در حال حاضر به نوعی نسبت به آینده آمریکا خوش‌بین نیستند و تصورشان این است که در آینده، چین هم به لحاظ علمی، صنعتی، اقتصادی و هم به لحاظ سیاسی، موقعیت بهتری را در دنیا خواهد داشت.

وی گفت: به این دلایل است که کشور‌های عربی ترجیح می‌دهند که از آمریکا تا حدودی فاصله بگیرند و با چین روابط بهتری داشته باشند.

سفیر پیشین ایران در پاکستان در پایان خاطرنشان کرد: چین مانند آمریکا اهداف سلطه جویانه‌ای را پیگیری نمی‌کند، آمریکایی‌ها معمولاً به شکل سلطه‌ی کامل، حضور خودشان را پیگیری می‌کنند و این مسئله طبعاً مثل گذشته برای اعراب مطلوب نیست.

انتهای پیام/

ارسال نظر