صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۱:۵۲ - ۲۰ آذر ۱۴۰۱
رئیس دانشگاه آزاد البرز مطرح کرد؛

رشد ۴۰ درصدی ارسال آثار فناورانه به جشنواره هفته پژوهش البرز

حسین کلانتری خلیل‌آباد از مزیت‌های جشنواره هفته پژوهش و فناوری استان البرز را رشد بیش از ۴۰ درصدی ارسال آثار فناورانه و پژوهشی در مقایسه با سال گذشته عنوان کرد.
کد خبر : 819476

به گزارش خبرنگار گروه استان‌های خبرگزاری آنا از کرج، مراسم تجلیل از پژوهشگران و فناوران برتر استان البرز با حضور مجتبی عبداللهی استاندار البرز، رضا اسدی‌فرد رئیس مرکز شرکت‌ها و مؤسسات دانش‌بنیان معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، علیرضا عباسی نماینده مردم کرج، فردیس و اشتهارد در مجلس شورای اسلامی، معاونان استاندار البرز، حسین کلانتری خلیل‌آباد رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان البرز و جمع کثیری از اعضای هیئت علمی دانشگاه‌های استان البرز و مسئولان در دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج برگزار شد.

حسین کلانتری خلیل‌آباد در این مراسم اظهار کرد: بزرگداشت عالمان و دانشمندان و احترام به آنان به بزرگداشت دانش و دانایی منجر خواهد شد و دانایی راز انسانیت است. نشانه برتری انسان بر همه کائنات و گوهر گمشده او در هستی، حیات و محرک او برای کسب برتری خویش، همین است که خداوند در گفتگو با آدمیان، ارزش فهم را مبنای هستی فرض می‌گیرد و در بیان حکم قطعی، به پرسش می‌فرمایند، (هَلْ یسْتَوِی الَّذِینَ یعْلَمُونَ وَالَّذِینَ لَا یعْلَمُونَ) و نعمتش را با (وَمَنْ یؤْتَ الْحِکمَةَ فَقَدْ أُوتِی خَیرًا کثِیرًا) کامل می‌کند و تلاش‌های دانشمندان را با (یرْفَعِ اللَّهُ الَّذِینَ آمَنُوا مِنْکمْ وَالَّذِینَ أُوتُوا الْعِلْمَ دَرَجَاتٍ) اجر و پاداش می‌دهد.

وی افزود: فراخوان هفته پژوهش و فناوری استان ۱۸ آبان ۱۴۰۱ اعلام و با برنامه‌ریزی انجام شده هفته پژوهش و فناوری البرز از پانزدهم آذر آغاز شد و از ۱۴ هزار و ۲۴۴ اثری که به جشنواره واصل شد و در هفت گروه علمی مورد ارزیابی قرار گرفت که در نهایت ۶۰ نفر از افراد، برگزیده این جشنواره می‌شوند که امیدوارم رسالت علمی خودشان را به شکل گسترده‌تری انجام دهند.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان البرز اضافه کرد: از کل آثار دریافتی۵۴.۳ درصد در بخش پژوهشگران و فناوران، ۴۳.۷ درصد در بخش دانش‌آموزی و دو درصد در بخش نمایشگاهی بوده که نهایت دقت در داوری‌ها و کمال رعایت حدنصاب‌ها، معیارها، شاخص‌ها، ملاک‌های علمی صورت گرفته و تنوع‌بخشی به محور‌های جشنواره مانند قدردانی از خیران حوزه پژوهش و فناوری، صنعتگران خلاق، شهرداران، فرمانداران، بخشداران، دهیاران، دانشجویان و پژوهشگران برتر حوزه رسانه از مزیت‌های این جشنواره در مقایسه با سال قبل است.

کلانتری خلیل‌آباد بیان کرد: از مزیت‌های دیگر جشنواره اینکه کل آثار ارسالی در مقایسه با سال گذشته بیش از ۴۰ درصد رشد داشته که این نشان‌دهنده توجه بیشتر دانش‌پژوهان به جشنواره است. برگزاری ۱۳ تور علمی، ۱۰ عنوان میز خدمت، چهار نشست بررسی چالش‌های علمی، برگزاری بیش از ۱۱۲ عنوان کارگاه و نشست‌های تخصصی از مزیت‌های دیگر این جشنواره بوده است.

وی با اشاره به برپایی نمایشگاه هفته پژوهش گفت: نمایشگاه دستاورد‌های پژوهش و فناوری استان البرز با بیش از ۱۹۰ غرفه و ارائه بیش از ۳۰۰ محصول که بالغ‌بر ۱۵۰ محصول آن فناوری و نوآوری بوده و به همراه تنوع نوآوری در محصول، ارائه و پرزنت محصولات فناوری و نوآوری اغلب توسط دانشجویان، جوانان و دانش‌آموزان انجام شده است. کمیته دانش‌آموزی از بخش‌های دیگر این جشنواره عظیم بوده که معرفی دانش آموزان و معلمان پژوهشگر برتر، اجرای زنگ پژوهش مدارس و شرکت فعال در نمایشگاه از فعالیت‌های خوب این بخش بود.

** ایجاد شبکه توانا با وجود هسته‌های دانا

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان البرز اضافه کرد: این جشنواره مسیر طولانی برای رسیدن به قله و تحقیق برای آرمان بزرگ است و آن را افتتاح می‌دانیم که به آینده، افق‌های تابناک اشارت و دلالت دارد. همه اقداماتی که در کشور در حوزه علم و فناوری انجام‌شده با نفس گرم رهبر معظم انقلاب اسلامی از سال‌های پیش بوده که امروز شاهد ارتقا و منزلت علم، عالم، پژوهش، فناوری و نوآوری در جامعه هستیم.

کلانتری خلیل‌آباد توضیح داد: در برنامه هفتم توسعه شاهد جهش اساسی و عظیم با توجه به ظرفیت‌ها و بسترسازی‌های موجود باشیم. در دانشگاه‌ها باید هسته‌های دانا داشته تا بتوانیم شبکه توانا ایجاد کنیم. این هسته و شبکه کاملاً شدنی است. دبیرخانه دائمی هفته پژوهش در هر استان ایجاد شود و دبیرخانه ملی در معاون علمی ریاست جمهوری و یا وزارت علوم، تحقیقات و فناوری باشد. بانک اطلاعات پژوهشگران و فناوران استانی در هر استان تشکیل و منطقه ویژه علم و فناوری در استان البرز برای پیوند و همگرایی مراکز علمی و پژوهشی و صنایع ایجاد کنیم.

وی تأکید کرد: نباید از پژوهش‌های علوم انسانی و اجتماعی و هنر غافل شد، همیشه در کنار اختراعات و فراورده‌های فنی، تحقیقات علوم انسانی، جذابیتی خاص ایجاد می‌کند که مورد تأیید رهبر معظم انقلاب نیز بوده است. به مراکز پژوهشی علوم انسانی و هنر در دانشگاه‌های استان با توجه به آسیب‌های اجتماعی در استان بیشتر توجه شود.

انتهای پیام/

ارسال نظر