صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۸:۱۱ - ۱۹ آذر ۱۴۰۱
گروسی در مصاحبه با شبکه تلویزیونی الجزیره:

احدی نمی‌گوید که ایران در حال ساخت سلاح اتمی است

مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی امروز در مصاحبه ای اعلام کرد: احدی نمی‌گوید که ایران در حال ساخت سلاح اتمی است.
کد خبر : 819440

به گزارش گروه جهان خبرگزاری آنا، رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی امروز شنبه در مصاحبه با شبکه تلویزیونی الجزیره بدون اشاره به زرادخانه تسلیحات هسته‌ای رژیم صهیونیستی در منطقه که فاقد نظارت این نهاد نیز است، در سخنانی در پاسخ به سؤال مجری برنامه درباره «غنی‌سازی ۶۰ درصدی اورانیوم از سوی ایران» اعلام کرد: این میزان غنی‌سازی قطعاً به میزان غنی‌سازی در سطح تسلیحاتی نزدیک است؛ البته غنی‌سازی تسلیحاتی ۹۰ درصد است؛ اما غنی‌سازی اورانیوم از سوی ایران ۶۰ درصد است. کسی نمی‌گوید که آنها (ایران) در حال ساخت سلاح اتمی هستند. آشکار است که برآورد دائمی مواد در این سطوح بالا، نیازمند حضور بازرسان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی برای بررسی صحت همه امور است.

مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی با تکرار ادعاهای واهی و بدون سند و مدرک پادمانی این نهاد در خصوص فعالیت‌های هسته‌ای صلح‌آمیز ایران در این مصاحبه ادامه داد: به شفاف‌سازی نیاز داریم. پاسخ ایران به پرسش‌های آژانس لازم است.

«رافائل گروسی» اضافه کرد: راه‌اندازی سانتریفیوژهای نسل جدید نشان می‌دهد که ایران مصمم است اورانیوم بیشتری را با سرعت بالایی تولید کند. آن‌ها خیلی فراتر از آنچه توافق شده بود حرکت می‌کنند و پشت سر این اقدامات یک پیام نهفته است. اکنون داریم به سوی استفاده از سانتریفیوژهای آی آر ۲، آی آر ۴، آی آر ۶ و اضافه کردن هزاران سانتریفیوژ و هزاران آبشار حرکت می‌کنیم. فراتر از آمارها، آن‌ها در حال پیشرفت و غنی‌سازی خیلی بیشتر از آنچه هستند که پیشتر درباره آن توافق کرده بودند! ما برخی فعالیت‌های بازرسی را در ایران انجام می‌دهیم و این طور نیست که آژانس اصلاً در ایران حضور نداشته باشد؛ اما ظرفیتی که ما داریم، پی‌ در پی کاهش‌یافته است. آن‌ها در ماه ژوئن ۲۷ دوربین را خاموش کردند که قبلاً به طور داوطلبانه توافق کرده بودند که فعال باشد. وقتی چنین کاری انجام می‌دهید، پیامی که منتقل می‌کنید این است که می‌خواهید دید جامعه بین‌الملل کم شود. چرا این طور است؟ حرف ما این است که این ایده خوبی نیست؛ با آژانس همکاری کنید، کارتان را شفاف کنید و با ما کار کنید.

وی ادامه داد: استفاده از دستگاه‌های جدید برای غنی‌سازی مواد هسته‌ای، نشان‌ دهنده تمایل ایران به ساخت سلاح اتمی نیست. غنی‌سازی اورانیوم به خودیِ خود ممنوع نیست؛ اما شما باید اطمینان دهید که اقدامات شما شفاف است و انحرافی در مواد اتمی برای اهداف غیر صلح‌آمیز وجود ندارد؛ اما اکنون مواردی مطرح است که باید با مذاکره و نظارت درباره آن به نتیجه‌ای برسیم.

این مقام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی بی اشاره به نقض قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل ابتدا از سوی آمریکا در سال ۲۰۱۸ با خروج این کشور از توافق بین‌المللی سال ۲۰۱۵ و سپس انفعال اروپا در قبال تعهدات برجامی خود، گفت: برجام یا آن‌ چه از آن باقی مانده است، در عمل بی‌ارتباط (با موضوعات کنونی) شده است. این توافق باید احیا شود و فکر می‌کنم شاید اندک امیدی وجود داشته باشد که بتوان این کار را انجام داد؛ این موضوع به طرفین مذاکرات بستگی دارد. من مذاکره‌ کننده نیستم، بلکه فقط تضمین‌کننده و بازرس آن هستم. ما امیدواریم که این کار انجام شود؛ اما باز هم می‌گویم که اگر ظرفیت بازرسی آژانس را کم کنید، من چطور می‌توانم متضمن این موضوع شوم که اطلاعات درباره مبنای کار در فعالیت هسته‌ای ایران موثق است. من در تلاشم همکاران ایرانی‌ خود را متقاعد کنم که بپذیرند بدون ما، تضمین‌های مورد نیاز است، معتبر نخواهد بود.

مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی خاطر نشان کرد: باید سطح همکاری‌مان را بهبود بخشیم؛ ما هرگز به سطحی که باید باشد، نزدیک نیستیم. ما پیشتر گفتگوی سطح بالایی از نظر سیاسی داشتیم که دیگر این طور نیست. گاهی اوقات سفر بازرسان ما بدون دلیل موجهی به تعویق می‌افتد! بنابراین، همه چیز بسیار خسته‌کننده و سخت شده است. باید این وضع را فورا تغییر دهیم. پاسخ به سوالات آژانس، اختیاری و انتخابی نیست، یک وظیفه است.

انتهای پیام/

ارسال نظر