صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۵:۱۸ - ۱۹ آذر ۱۴۰۱
وزیر علوم در افتتاحیه نمایشگاه دستاوردهای پژوهش:

هزینه در دانشگاه‌ها بهترین نوع سرمایه گذاری است

وزیر علوم در نمایشگاه پژوهش و فناوری گفت: هزینه در دانشگاه‌ها بهترین نوع سرمایه‌گذاری است و در این عرصه بهترین نخبگان تربیت می‌شوند.
کد خبر : 819308

به گزارش خبرنگار آموزش و پژوهش خبرگزاری آنا، محمد علی زلفی گل وزیر علوم در آئین افتتاحیه بیست و سومین نمایشگاه دستاوردهای پژوهش، فناوری و فن بازار که امروز شنبه ١٩ آذر در نمایشگاه بین المللی برگزار شد، گفت: بیش از ۷۸ هزار سند علمی بین اللملی در یک سال از ایران منتشر شده و رتبه یک منطقه ایران را کسب کرده ایم و بالغ بر ۱۰۰ هزار مقاله فارسی و پژوهشی اصیل توسط دانشجویان و پژوهشگران به چاپ رسیده است. 

وی افزود: با تاسیس معاونت علمی و مدیریت شایسته در آن بخش باید گفت که برج فناوری و نوآوری کشور در حال رشد و خودنمایی است؛ اگرچه هنوز به حد مطلوب نرسیده است ولی تمام تلاش دولت سیزدهم این است که در زمینه فناوری و نوآوری بتوانیم دستاوردهای ارزشمندی برای کشورمان داشته باشیم. 

زلفی تصریح کرد: عواملی که در زمینه تولید علمی باعث شده تا ایران در منطقه رتبه یک را پیدا کند باید از همان عوامل برای رشد علم در جهان هم بهره بگیریم. 

**جامعه را با قانون باید مدیریت کرد 

وزیر علوم ادامه داد: جامعه را با قانون باید مدیریت کرد و با آن می توان جامعه و افراد را به سمت اهداف مورد نظر هدایت کرد باید نظام سنجش و انگیزش جدیدی را بکار بگیریم یعنی همان نظامی که باید خروجی آن باعث شود تا فناوران و پژوهشگران ما هم بر صدر بنشینند که هفته پژوهش یکی از این عوامل تاثیرگذار است.

**ارتقای ۶۰ پایه تشویقی استادان وزارت علوم 

زلفی گل افزود: اخیرا تعداد پایه های تشویقی به ۶۰ پایه ارتقا یافته است و بخش های عمده آن به تحقیقات نیاز محور و شاخص های فناورانه اختصاص یافته است. تلاش کرده‌ایم تا جهش علمی و فناوری را بر مبنای عملکرد هدایت کنیم.

وی افزود: هزینه در دانشگاه ها بهتری نوع سرمایه گذاری است؛ چرا که در این عرصه بهترین نخبگان تربیت شده و به جامعه تحویل می شوند.

زلفی گل تصریح کرد: خوشبختانه با تاسیس معاونت فناوری و نوآوری در وزارت علوم، مدیریت جدیدی بر پارک‌های علم و فناوری و مراکز رشد حاکم شد و در حال حاضر مطالبات آن‌ها بهتر شنیده و پیگیری می‌شود. تمام تلاش ما این است که معاونت فناوری و نوآوری ما کاملاً با معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری هماهنگ باشد در حقیقت معاونت فناوری وزارت علوم یک بازوی توانمندی برای معاونت علمی ریاست جمهوری بوده و هیچ گونه تقابلی با آن‌ها نداریم بلکه تعامل و هم افزایی در دستور کار قرار دارد

**مهم‌ترین پروژه اولویت دار کشور موضوع اشتغال است

وی مهمترین پروژه اولویت دار کشور را موضوع اشتغال عنوان کرد و گفت: در حال حاضر به نظر من باید پروژه اول کشور ما اشتغال باشد و معتقدم تمامی امکانات کشور در این راستا بسیج شود. اگر جوانان ما به موقع شغل داشته باشند، حتماً به موقع تشکیل خانواده خواهند داد و حتماً میزان امید در بین آن‌ها افزایش پیدا می‌کند و ما یک جامعه بر نشاط خواهیم داشت.

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری بهترین محل برای سرمایه گذاری را هزینه کردن برای علم و فناوری و نوآوری دانست و افزود: اگر شرایطی را مهیا کنیم و سرمایه‌گذاری شایسته‌ای در علم و فناوری داشته باشیم، به طور حتم مشکل اشتغال حل خواهد شد و به دنبال آن سایر مسائل هم حل خواهد شد. بدون شک دانشگاه‌های کشور بهترین محل برای تربیت نسل فرهیخته و متخصص هستند و همین دلیل مقام معظم رهبری به دانشگاه‌ها عنایت ویژه دارند و از این باب است که باید توجه ویژه‌ای به دانشگاه ها، نخبگان دانشگاهی، پژوهشگاه‌ها و پارک‌های علم و فناوری داشته باشیم. باید باور داشته باشیم که هزینه کردن در این عرصه بهترین نوع سرمایه گذاری است، چرا که در این عرصه انسان‌ها به عنوان دانشمند و پژوهشگر تربیت و به جامعه تحویل داده می‌شوند.

به گفته زلفی گل بدترین نوع خام‌فروشی خام‌فروشی مغز، اندیشه و تفکر است و باید تلاش کنیم که در دانشگاه‌های ما دانشجویانی که وارد دانشگاه می‌شوند، از امکانات آزمایشگاهی و کارگاهی مناسبی برخوردار باشند.

وی ضمن تاکید بر اختصاص پژوهانه مناسب به اعضای هیات علمی دانشگاه‌ها گفت: باید پژوهانه مناسبی در اختیار هیات علمی قرار گیرد تا آن‌ها بستر مناسبی برای رشد علمی، عقلی و تخصصی دانشجویان مهیا کنند و ما شاهد این باشیم که همیشه افراد فرهیخته و دانشمندان ما نام آور باشند.

در سال ۸۳ چهار دانشمند یک درصد داشتیم

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری بهترین راه برای دستیابی به مرجعیت علمی را سرمایه گذاری در علم و فناوری عنوان کرد و افزود: در سال ۸۳ چهار دانشمند یک درصد داشتیم و در حال حاضر بیش از ۸۴۰ دانشمند یک درصد داریم و به این معنا است که مرجعیت علمی در کشور در حال خودنمایی است.

وی در پایان گفت: نهایت تلاش خود را خواهیم کرد که بستر‌های سخت‌افزاری و نرم‌افزاری شایسته را برای اساتید و دانشجویان مهیا کنیم تا این مرجعیت علمی، فناوری و نوآوری و دیپلماسی علمی و فناوری در بهترین نوع خود شکوفا شود.

انتهای پیام/

انتهای پیام/

ارسال نظر