صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۰:۵۴ - ۱۹ آذر ۱۴۰۱
توسط یک شرکت دانش‌بنیان محقق شد؛

مدیریت بحران در مناطق لرزه‌خیز با پایش حرکات پوسته زمین

یک شرکت دانش بنیان ایرانی موفق شده است، سیستم‌های مانیتورینگ مبتنی بر سامانه‌های تعیین موقعیت و ناوبری را به منظور پایش حرکات پوسته زمین و اتمسفر بومی‌سازی کند.
کد خبر : 819304

به گزارش  گروه دانش و فناوری خبرگزاری آنا،زلزله قابل پیش‌بینی نیست. جمله‌ای قاطع و هشداردهنده برای کشور‌های زلزله‌خیز که آن‌ها را به سمت اتخاذ تصمیمات درست و به هنگام در زمان بروز زلزله هدایت می‌کند. مخاطرات طبیعی با انواع گوناگون و گستره نفوذشان به عنوان پدیده‌های تکرار شدنی و مخرب، همواره در طول دوران حیات کره زمین وجود داشته‌اند؛ بنابراین برنامه‌ریزی پیش از وقوع بحران از مسائل مهمی است که امروزه پیش روی مدیران شهری به ویژه در حوزه مدیریت بحران قرار دارد. یکی از این راهکار‌ها استفاده از سیستم‌های هشدار سریع زلزله است.

سیستم‌های مانیتورینگ مبتنی بر سامانه‌های تعیین موقعیت و ناوبری یکی از به‌روزترین سامانه‌هایی است که از آن‌ها برای پایش حرکات پوسته زمین و اتمسفر استفاده می‌شود. سنسور‌های مورد استفاده در این سیستم‌ها، گیرنده‌های دقیق تعیین موقعیت و ناوبری است که به عنوان گیرنده‌های ژئودتیک شناخته می‌شوند.

این محصول دانش بنیان حاصل تلاش دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی است که با حمایت ستاد توسعه فناوری‌های فضایی و حمل و نقل هوشمند معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری به مرحله تجاری سازی رسیده است. از جمله ویژگی‌های این سامانه می‌توان به امکان استفاده از این سیستم‌ها در هر شرایط آب و هوایی، امکان کنترل یا پایش حرکات پوسته زمین در بازده‌های زمانی کوتاه و دقت بالای اندازه‌گیری اشاره کرد.

سامانه‌های پایش مبتنی بر داده‌های سیستم‌های تعیین موقعیت و ناوبری ماهوا‌ره‌ای از ۴ بخش شامل حسگرها، بستر مخابراتی انتقال داده، مرکز پایش و بخش هشدار تشکیل می‌شود.

چنین سیستمی یکی از ابزار‌های مهم و مکمل سیستم‌های پایش پوسته نظیر دستگاه‌های لرزه‌نگاری و شتاب نگاری محسوب می‌شود. تحقیقات انجام شده در دنیا نشان می‌دهد که چنین سیستمی از مشکلات اشباع‌شدگی و برش در داده‌های لرزه‌نگاری برخوردار نیست.

انتهای پیام/

ارسال نظر