صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۹:۴۶ - ۱۹ آذر ۱۴۰۱
گفتگو/ پکن در حال عبور از واشنگتن است

لاسجردی: سرمایه‌گذاری‌های چین در منطقه منجر به کاهش نفوذ آمریکا می‌شود

کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: به دلایل مختلف چینی‌ها در منطقه ما سرمایه گذاری مناسبی انجام دادند که این امر منجر به کاهش نفوذ آمریکا و افزايش توان چین در منطقه غرب آسیا خواهد شد.
کد خبر : 819271

حسن لاسجردی کارشناس مسائل بین‌الملل در گفتگو با خبرنگار جهان خبرگزاری آنا، در خصوص اهمیت نزدیکی کشورهای عربی منطقه به چین و توسعه روابط تجاری میان آن‌ها، گفت: اگر بخواهیم در مورد روابط چین با کشورهای عربی صحبت کنیم، بیشتر بحث توجه و علاقه چین به کشورهای عربی است که می‌خواهد در منطقه غرب آسیا سرمایه گذاری کند.

وی افزود: چینی ها معتقدند عربستان و دیگر کشورهای عرب منطقه، نزدیک به چین هستند و بنابراین پکن می‌تواند از قدرت سرمایه‌گذاری مناسبی برخوردار باشد. اگر برنامه‌های سیاست‌های توسعه چین را مورد ملاحظه قرار دهید متوجه می‌شوید، چینی‌ها تلاش می‌کنند که در مناطق مختلف، بر اساس قابلیت های آن منطقه سرمایه گذاری مناسب داشته باشند.

کارشناس مسائل بین‌الملل تاکید کرد: به نظر می‌رسد در برنامه توسعه چین یکی از نکات مورد توجه، این است که آنها بتوانند در مناطقی که صاحب پتانسیل سرمایه گذاری و بازتاب مناسب است، تمرکز و برنامه‌ریزی خوبی داشته باشند که یکی از آن مناطق، منطقه غرب آسیا است.

لاسجردی افزود: به همین جهت شما می‌بینید که در سال های اخیر، روابط چین با کشورهای مسلمانی مثل عراق، ترکیه، عربستان و بعضی از کشورهای حوزه خلیج فارس هم در حال ارتقا است.

وی بیان کرد: این به معنای علاقه‌ی چینی‌ها است که در جایی سرمایه گذاری کنند که در راستای سیاست‌های کلان خودشان، بتوانند از آن استفاده کنند.

کارشناس مسائل بین‌الملل مطرح کرد: این نیاز هم از طرف چینی‌ها، به دلیل سیاست توسعه خودشان و هم از طرف منطقه به دلیل اینکه سیاست‌های اقتصادی چینی‌ها یک شرایط تضمینی دارد و از مناسبات و گرایشات سیاسی مثل کشورهای غربی دور است و در عین حال چینی‌ها بیشتر اهل معامله و همراهی هستند تا اهل کشمکش و گروکشی، وجود دارد.

لاسجردی در مورد علت عدم تمایل آمریکا به توسعه روابط اقتصادی چین و کشورهای عربی نیز گفت: این موضوع به سیاست های کلان اقتصادی بر می‌گردد، چون رقیب اصلی آمریکا در جهان، چین است.

وی اضافه کرد: امروز شاهدیم که هم تراز تجاری و بازرگانی و هم قدرت و توان اقتصادی چین افزایش پیدا کرده و اکنون خودشان را به اول جهان رساندند و در این رقابت در حال عبور از آمریکا هستند.

کارشناس مسائل بین‌الملل با تاکید بر اینکه چینی‌ها بر اساس طراحی که داشتند تلاش کردند که قدرتشان را در سطح جهان افزایش دهند، تصریح کرد: آنها امروز هم سعی دارند با توسعه روابط و ایجاد فرصت‌های جدید، با استفاده از فناوری و تکنولوژی و با رقابت با رقبایی مثل کشورهای غربی و آمریکا، رقابت را معنادارتر کنند.

لاسجردی در پایان گفت: طبیعی است که آمریکایی‌ها از رقابت با چین ناراحت بشوند یا تلاش کنند که با فشار سیاسی این کار انجام نشود، اما به دلایل مختلف الان چینی‌ها در منطقه ما سرمایه گذاری مناسبی انجام دادند که این امر منجر به کاهش نفوذ آمریکا و افزايش توان چین در منطقه غرب آسیا خواهد شد.

انتهای پیام/

ارسال نظر