صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۷:۳۰ - ۱۸ آذر ۱۴۰۱
مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران:

فاز ۱۱ پارس جنوبی پس از ۲۰ سال وارد مدار تولید می‌شود‌

مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران با اشاره به اجرا طرح‌های مورد نیاز فاز ۱۱ پارس جنوبی تصریح کرد: این فاز گازی که در مرزی‌‌ترین منطقه با کشور همسایه قرار دارد بهمن ماه امسال پس از ۲ دهه وارد مدار تولید می‌شود.
کد خبر : 819232

به گزارش گروه اقتصاد خبرگزاری آنا، محسن خجسته مهر مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران عصر امروز در آیین اختتامیه ششمین جشنواره تلویزیونی مستند در منطقه پارس جنوبی با اشاره به اینکه عسلویه قطب اقتصادی جمهوری اسلامی است اظهار داشت: صنعت نفت پیشران اقتصاد کشور است.

مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران از سرمایه‌گذاری ۸۵ میلیارد دلاری در منطقه پارس جنوبی در ۲ دهه گذشته خبر داد و بیان کرد: این منطقه از افتخارات جمهوری اسلامی ایران محسوب می‌شود و دارای ذخایر ۱۴ تریلیون مترمکعب گاز است.

معاون وزیر نفت از تولید روزانه ۷۵۰ مترمکعب گاز از منطقه پارس جنوبی خبر داد و خاطر نشان کرد: بیش از ۷۰ درصد گاز کشور در بخش‌های مختلف خانگی، صنعتی، نیروگاه از منطقه پارس جنوبی تولید می‌شود.

وی با استناد به بیانات رهبر معظم انقلاب اسلامی که تولید جهاد و خدمت در صنعت نفت عبادت است تصریح کرد: اکنون به میزان ۲۷ میلیارد دلار پروژه در  بخش بالادستی منطقه پارس جنوبی در حال اجرا است.

مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران از سرمایه‌گذاری ۲۱ میلیارد دلار در اجرا طرح‌های پایین دستی از جمله صنایع پتروشیمی در منطقه پارس جنوبی خبر داد و بیان کرد: در مجموع ۴۸ میلیارد دلار پروژه در  منطقه پارس جنوبی در حال اجرا است

وی با بیان اینکه اکنون در کشور روزانه یک میلیون مترمکعب گاز تولید می‌شود خاطر نشان کرد: بخشی از گاز تولیدی صادر، بخشی به میادین نفتی تزریق، بخشی خوراک واحد‌های پتروشیمی و بخش دیگر هم به مصارف خانگی، تجاری، صنعتی، نیروگاه و دیگر بخش‌ها اختصاص می‌یابد.

خجسته مهر صیانت از ذخایر گازی را یک مأموریت مهم وزارت نفت دانست و خاطر نشان کرد: مردم هم در صیانت از ذخایر گازی نقش مهم و ویژه‌ای در راستای بهینه مصرف و صرفه‌جویی دارند.

وی به فاز ۱۱ پارس جنوبی پرداخت و بیان کرد: فاز ۱۱ پارس جنوبی حدود ۲ دهه است که توسعه آن بلاتکلیف مانده و در ۸ سال گذشته هیچگونه اقدامی روی آن انجام نشده است.

معاون وزیر نفت با بیان اینکه یکی از شرکت‌های بین‌المللی که قرارداد توسعه فاز ۱۱ پارس جنوبی بر عهده داشت به سبب تحریم قرارداد را لغو کرد گفت: با روی کار آمدن دولت سیزدهم با روحیه جهادی و انقلابی فاز ۱۱ پارس جنوبی مورد توجه قرار گرفت و اکنون حفاری ۴ حلقه چاه گاز آن به اتمام رسیده است.

مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران با اشاره به اجرا طرح‌های مورد نیاز فاز ۱۱ پارس جنوبی تصریح کرد: این فاز گازی که در مرزی‌ترین  منطقه با کشور همسایه قرار دارد بهمن ماه امسال پس از ۲ دهه وارد مدار تولید می‌شود.

خجسته مهر با اشاره به اینکه ۲ ردیف پالایشگاه گازی فاز ۱۴ پارس جنوبی به مرحله فرآوری و شیرین‌سازی رسیده است خاطر نشان کرد: میدان مشترک گازی بلال که در ادامه میدان گازی پارس جنوبی قرار دارد حفاری آن در دولت سیزدهم آغاز شده است.

وی ادامه داد: یکی از سکو‌های گازی میدان پارس جنوبی که از سال ۱۳۹۴ معطل مانده و تولید آن متوقف شده بود توسط قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیا کار ترمیم چاه‌ها آغاز شده است.

معاون وزیر نفت از افزایش تولید گاز از پارس جنوبی خبر داد و تصریح کرد: تولید گاز از ۷۰۰ میلیون مترمکعب کنونی در چند سال آینده تولید به مرز ۸۰۰ میلیون مترمکعب در شبانه‌روز می‌رسد و تحقق این مهم فراتر از تولید کشور همسایه می‌رسد.

مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران با اشاره به افزایش سرمایه‌گذاری بر اساس برنامه‌ریزی خاطر نشان کرد: در برنامه هفتم تا افق سال ۱۴۰۸ در مجموعه شرکت ملی نفت ایران در بخش‌های بالا دستی نفت و گاز ۱۶۰ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری شود که ۸۹ میلیارد دلار آن برای توسعه میدان‌های نفتی با اولویت میادین مشترک و ۷۰ میلیارد دلار برای توسعه و افزایش تولید میادین گازی است.

خجسته مهر از آغاز اجرا طرح میدان گازی پارس شمالی در استان بوشهر خبر داد و بیان کرد: توسعه میدان کیش و توسعه ۱۳ میدان در نوار خشکی و سایر میادین متعدد ۵۰۰ میلیون مترمکعب به ظرفیت یک میلیون مترمکعب کنونی گاز کشور افزوده می‌شود.

انتهای پیام/

ارسال نظر