صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۷:۴۵ - ۱۷ آذر ۱۴۰۱
اعمال تعرفه‌های جدید گاز از ۱۶ آذر ماه؛

سرپرست امور گازرسانی شرکت ملی گاز: گازبهای ۶۴ درصد مشترکان تغییری نمی‌کند

سرپرست مدیریت هماهنگی امور گازرسانی شرکت ملی گاز ایران با تاکید بر اینکه ۶۴ درصد از مشترکان بخش خانگی در ۳ پله اول مصرف قرار دارند، گفت: بر اساس تعرفه‌های جدید، هیچ تغییری در گازبهای این گروه از مشترکان ایجاد نخواهد شد.
کد خبر : 819149

به گزارش خبرگزاری آنا، مسلم رحمانی سرپرست مدیریت هماهنگی امور گازرسانی شرکت ملی گاز ایران امروز با تاکید بر اینکه کشور بر اساس شرایط آب و هوایی به ۵ اقلیم تقسیم می‌شود، افزود: اقلیم اول اقلیم خیلی سرد و اقلیم پنجم خیلی گرم است.

وی ادامه داد: برای تعیین گازبها علاوه بر توجه به اقلیم‌ها، ۱۲ پلکان تعریف شده است و هر چقدر بالاتر می‌رویم این میزان مصرف افزایش پیدا می‌کند.

رحمانی تاکید کرد: پلکان‌های اول تا سوم بر اساس دستور دولت و بند م تبصره ۱ و بند ک تبصره ۱۵ قانون بودجه سال ۱۴۰۱، در مصرف متعارف هستند گازبهای رایگان خواهند داشت و جبران آن از محل افزایش تعرفه مشترکان پر مصرف انجام می‌شود.

وی با اشاره به اینکه آیین نامه این قانون توسط دولت تهیه شده است، گفت: پلکان اول تا سوم ۶۴ درصد از مشترکان بخش خانگی را شامل می‌شود و قیمت‌ها در آن نسبت به گذشته (از سال ۹۴ تاکنون) تغییری نداشته است.

سرپرست مدیریت هماهنگی امور گازرسانی شرکت ملی گاز ایران افزود: این مشترکان که جزو مشترکان کم مصرف و مصرف کنندگان متعارف هستند، نسبت به تغییر قیمت گازبها نگرانی نداشته باشند.

وی با اشاره به اینکه ۲۹ میلیون مصرف کننده در بخش خانگی وجود دارد، ادامه داد: ۲۶ میلیون و ۷۰۰ هزار مشترک در بخش خانگی داریم که ۶۴ درصد از آن‌ها مصرف گازی طبق الگوی مصرف دارند.

رحمانی تاکید کرد: این مشترکان در مجموع تنها ۳۵ درصد از مصرف گاز بخش خانگی در فصل سرد را به خود اختصاص می‌دهند.

وی با بیان اینکه سال گذشته و در فصل سرد سال ۴۰ میلیارد متر مکعب گاز در بخش خانگی مصرف شد، گفت: که تنها ۳۵ درصد از این مصرف توسط ۶۴ درصد از مشترکان انجام گرفته است.

سرپرست مدیریت هماهنگی امور گازرسانی شرکت ملی گاز ایران به پله‌های ۴ تا ۱۰ اشاره کرد و افزود: این مشترکان، مشترکان پر مصرف هستند که ۳۵ درصد را شامل می‌شوند و ۶۰ درصد گاز بخش خانگی را مصرف می‌کنند.

به گفته رحمانی، ۲ پله آخر- پله‌های ۱۱ و ۱۲- مشترکان بسیار پرمصرف هستند و ۵.۴ مصرف گاز را به خود اختصاص می‌دهند. این مشترکان که اغلب صاحبان ویلا‌ها و منازل بزرگ هستند، مصرف غیر متعارف برای گرم کردن استخر و جکوزی دارند.

وی ادامه داد: بر اساس بند (ک) تبصره ۱۵ قانون بودجه ۱۴۰۱ مشترکین تحت پوشش سازمان‌های حمایتی شامل کمیته امداد و بهزیستی باید رایگان محاسبه شود و گازبهای آن‌ها از محل افزایش تعرفه مشترکان پر مصرف تامین خواهد شد.

رحمانی با تاکید بر اینکه تعرفه گازبها در ۳ پله اول هیچ تغییری نداشته، عنوان کرد: تعرفه گازبها برای پله‌های ۴ تا ۶، ۳۰ درصد افزایش داشته است. تعرفه در پله‌های ۷ تا ۱۰ با افزایش ۵۰ درصدی نسبت به سال گذشته همراه خواهد بود و در پله ۱۱ تعرفه گازبها به صورت ثابت ۵ هزار تومان و در پله ۱۲ تعرفه ثابت ۶ هزار تومان خواهد بود.

وی افزود: اگر مشترکی مصرفی در پله‌های بالا داشته باشد، تمام گازبها بر اساس پله آخر محاسبه نمی‌شود بلکه میزان مصرف بر اساس پلکان محاسبه شده و با عبور از هر پله، میزان گاز مازاد مصرفی بر اساس تعرفه پله بالاتر محاسبه خواهد شد.

سرپرست مدیریت هماهنگی امور گازرسانی شرکت ملی گاز ایران ادامه داد: به طور مثال میزان افزایش گازبها برای مشترکی که در پله دهم قرار دارد ۳۳۰ هزار تومان خواهد بود.

وی تاکید کرد: بنابراین میانگین تعرفه هر متر مکعب گاز برای مشترکی در پله ۱۲ قرار دارند حدود یک هزار و ۳۳۰ تومان خواهد بود در حالی که گازبها در پله ۱۲، به طور ثابت ۶ هزار تومان در هر متر مربع قیمت گذاری شده است.

رحمانی با اشاره به اینکه قیمت گذاری پلکانی مربوط به فصل سرد سال است، افزود: دوره سرد در مصرف گاز از ۱۶ آبان آغاز و تا ۳۱ فروردین سال بعد ادامه دارد.

به گفته رحمانی، تعرفه‌های جدید گازبها از ۱۶ آذر امسال اجرایی شده است.

منبع: ایرنا

انتهای پیام/

برچسب ها: مسلم رحمانی
ارسال نظر