صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
برای سال جاری زراعی:

اجرای ۵۰۰ هزار هکتار کشاورزی حفاظتی هدف‌گذاری شد

اجرای ۵۰۰ هزار هکتار کشاورزی حفاظتی در سال زراعی جاری برای تثبیت خاک و افزایش بهره‌وری آب پیش‌بینی شده است.
کد خبر : 819020

به گزارش گروه اقتصاد خبرگزاری آنا به نقل از وزارت جهاد کشاورزی،علیرضا یزدانی، مشاور معاون وزیر در حوزه کشاورزی حفاظتی گفت: طی برنامه یک ساله، اجرای حدود ۵۰۰ هزار هکتار کشاورزی حفاظتی در ۱۲ استان کشور در سال زراعی جاری هدفگذاری شده که در صورت تامین اعتبار محقق می شود. 

وی کشاورزی حفاظتی را مهم ترین راهکار برای مدیریت چالش خاک و آب در کشور عنوان کرد و اظهار داشت: در وزارت جهاد کشاورزی نیز رویکرد کشاورزی حفاظتی با نگاه جدید مورد توجه قرار گرفته و امیدواریم در قالب برنامه‌های یک، سه و ۵ ساله که تدوین کرده ایم، بتوانیم به اهداف تعیین شده دست یابیم.

این مقام مسئول در همین حال به پدیده گرد و غبار اشاره کرد و ادامه داد: یکی از معضلات در کشور رخداد‌های گرد و غبار است که بخشی از آن ناشی از رهاسازی اراضی کشاورزی به دلیل خشکسالی و تغییرات اقلیمی است؛ از این رو وزارت جهاد کشاورزی قصد دارد در سطح ملی و در همکاری با ستاد ملی مقابله با گرد و غبار، کشاورزی حفاظتی را در استان‌هایی که مستقیم درگیر این پدیده هستند، اجرا کند.

به گفته این مقام مسئول اولویت اجرای برنامه‌های کشاورزی حفاظتی درسال جاری با استان‌هایی است که در خط مقدم مقابله با پدیده گرد و غبار قرار دارند و به تدریج در باقی استان‌های کشور اجرایی می شود. اجرای کشاورزی حفاظتی علاوه بر تثبیت خاک و افزایش بهره‌وری آب، منجر به افزایش ماده آلی خاک نیز می‌شود.

مشاور معاون وزیر در کشاورزی حفاظتی با تاکید بر ضرورت توسعه کشاورزی حفاظتی در راستای حفظ خاک و آب و مقابله با پدیده گرد و غبار در سطح کشور، توضیح داد: این امر در تدوین قانون برنامه هفتم مورد توجه قانون گذاران و برنامه ریزان کشور قرار گیرد. طی سال‌های گذشته، طرح کشاورزی حفاظتی در قالب عملیات کم‌خاک‌ورزی و بی‌خاک‌ورزی در برخی اراضی کشاورزی اجرا شده، اما در قالب این طرح، اصول دیگر کشاورزی حفاظتی از جمله تناوب زراعی و پوشش دایمی خاک جزو برنامه‌ها قرار گرفته است.

یزدانی درباره پوشش دایمی خاک تصریح کرد: پوشش دایمی خاک که بخشی از آن مربوط به حفظ بقایای گیاهی است، با استفاده از گیاهان پوششی با دوره رشد کوتاه انجام می شود و البته اجرای این اقدامات و تحقق برنامه‌ها به اعتبارات بیشتر نیاز دارد.

انتهای پیام/

انتهای پیام/

ارسال نظر