دلیل فحاشیهای اخیر برخی دانشجویان در دانشگاه چیست؟
به گزارش خبرنگار گروه استانهای خبرگزاری آنا از یاسوج، عباس سلیمینمین مدیر دفتر مطالعات و تدوین تاریخ ایران در نشست با دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی واحد یاسوج با موضوع «دانشجوی دیروز و دانشجوی امروز در رویدادها» با اشاره به اینکه برخی حرکتها افتراق ایجاد میکند و برخی دیگر اشتراک، اظهار کرد: فحاشی در محیط علم افتراق ایجاد میکند که این مطالبه دانشجویان نیست، پس چرا برخی دانشجویان چنین حرکتی انجام دادند؟ اینجا میتوان فهمید که در چه حوزهای وارد شدهاید در حوزه منافع ملت یا منافع ضد ملت.
وی افزود: دانشجویی که در دانشگاه فحشهای رکیک میدهد تا دانشجویان دیگر را تهییج و در دانشگاه درگیری فیزیکی ایجاد کند، وارد حوزه دشمن شده یا حوزه ملت؟ چرا این را نمیفهمد؟ زیرا هیجانات را بر او حاکم کردهاند. جنبش دانشجویی از ابتدای مبارزات به رهبری امام خمینی و حتی بعد از انقلاب اسلامی و تاکنون دارای موقعیت منحصربهفرد، در اوج و بالا بوده و آن هم به دلیل فهم بالای این قشر عظیم جامعه از مسائل سیاسی، درک بالا از مسائل منطقه ای و مسائل جهانی بوده و این مسئله بسیار مهم است.
مدیر دفتر مطالعات و تدوین تاریخ ایران ادامه داد: در یکی دو ماه اخیر مطالبهای مطرح میشود که باعث شرمندگی است، عدهای از دانشجویان مطالبهشان این بوده که سلفسرویس دختران و پسران یکی باشد. این مطالبه حداکثری دانشجویان هم نیست. در این شرایط در حالی که دانشجویان میتوانند مطالبه بهحق داشته باشند و دانشجویان را در میان ملت عزیز کند، مطالبهای مطرح میشود که میان دانشجویان هم قابل هضم نیست.
سلیمینمین با بیان این مطلب که طرح اینگونه مسائل، مطالبات را تنزل میدهد و پیوند با جامعه که هیچ با جامعه دانشجویی هم نمیتواند پیوند داشته باشد، عنوان کرد: جامعه هر زمانی که توانست قدرت ملی را شکل دهد روی اشتراکات حداکثری کار کرده و منشأ اثر است. دانشجویان هر زمانی که خواستند گامی برای مردم بردارند روی اشتراکات حداکثری کار کردند؛ البته بدخواهان ملت ایران روی این اشتراکات کار نمیکنند؛ بلکه برای از بین بردن اشتراکات کار و افتراق ایجاد میکنند.
وی خطاب به دانشجویان مطرح کرد: امروز در حوزه شناختی مشکل جدی داریم. روز دانشجو را روزی قرار دهید که فکر کنید، شما حق انتخاب دارید و میتوانید شأن خود را ارتقا و بعد ابزار لازم را پیدا کرده و در آینده برای اینکه در جایگاه حساس قرار گیرید، بینش سیاسی پیدا میکنید. مسئولان دانشگاه در این زمینه نقش مهمی دارند؛ چراکه در این سالها کمکاریهای اساسی صورت گرفت و این کمکاریها باعث شده که احساسات تربیت نشده به تعقل تبدیل و رشد یافته نشوند.
**دانشجویان باید در مسیر مسائل حداکثری جامعه حرکت کنند
مدیر دفتر مطالعات و تدوین تاریخ ایران تأکید کرد: برخی مسائلی که در دانشگاهها در دو ماهه اخیر مطرح شد حرفهای به حقی بود که مسئولان دانشگاهها باید به آنها توجه داشته باشند، برخی مطالبات بسیار نازل بوده و اینقدر فروکاهند بوده که آدم شرم میکند؛ اما باید مسئولان و مدیران دانشگاهها سعهصدر داشته و حتی اگر دانشجویی با زبان نرم هم حرف درستی را نزد و تند بود، تحمل کنند.
سلیمینمین اضافه کرد: دانشجویان باید در مسیر مسائل حداکثری جامعه حرکت کنند تا مانند گذشته پیشقراول باشند. دانشجو باید فهم درستی از شرایط روز جامعه و نیازهای کل جامعه داشته باشد تا بتواند همچنان در اوج بماند. شعار «زن زندگی آزادی» اگر شعار خود دانشجویان بود، محترم بود؛ اما این شعار دنبالهروی از جریان دیگر و کپیبرداری شده بود. آیا درباره زنان جفا صورت نمیگیرد؟ بله حتماً همین طور است، سالها به بانوان مشغول به تحصیل در دانشگاه آزاد توهین روا داشته شده و ورود به دانشگاه آزاد بدون چادر ممنوع بود و خیلی از آقایان و خانمها سکوت میکردند، آیا این مسئله و قانون منشأ دینی داشت؟ کسی بوده که حجاب روسری و مانتو را به رسمیت نشناسد؟
وی با بیان این عقیده که کشته شدن جوانان کشور در دو ماه اخیر هزینه تعرض دشمن بین ماست، تشریح کرد: آنچه در دانشگاه شریف صورت گرفت؛ اعتراض نبود؛ بلکه بیمنطقی در دانشگاه بود. برای نخستینبار در تاریخ آموزش عالی کشور فحاشی در دانشگاه باب شده و این اعتراض نیست. اگر دانشگاه شریف میخواهد مسئلهای را حل کند باید منطقی داشته باشد که دانشجویان و ملت را همراه خود کند. اسم این را که موجب فحاشی میشود را میتوان عقدههای فروخفته گذاشت.
وی توضیح داد: بهعنوان فرزندان این مرزوبوم تنها کسانی هستیم که میتوانیم خیر کشور را دنبال کنیم؛ اما باید هوشمند باشیم که به نام دنبال کردن خیر در میدان دشمن بازی نکنیم. باید دریابیم که چه کشورهای در ایران تهدید بودند و چه کشورهایی برای ما فرصت بودند. اینکه فراخوان و شعارها را در شبکههایی که توسط صهیونیستها اداره میشوند، داده شود مطالبه نیست. این جاهایی که شعار میدهند و فراخوان به هیچوجه مطابق با مطالبات جامعه نیستند و برای تعالی جامعه گام برنمیدارند و شأن و منزلتی بین دانشجویان ایجاد نمیکنند.
انتهای پیام/