صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
از سوی قائم مقام سازمان سنجش آموزش کشور؛

جزئیات و دلایل افزایش هزینه ثبت نام با تأخیر آزمون دکتری سال ۱۴۰۲ تشریح شد

قائم مقام سازمان سنجش آموزش کشور دلایل افزایش هزینه ثبت نام با تاخیرآزمون ورودی مقطع دکتری دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی را تشریح کرد.
کد خبر : 818812

به گزارش گروه دانش و فناوری خبرگزاری آنا، محمدحسین حاجیلو در مورد ثبت نام آزمون ورودی مقطع دکتری نیمه متمرکز (Ph.D) دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی سال ۱۴۰۲، گفت: ثبت نام این آزمون از تاریخ ۲۲ تا ۲۹ آبان ماه انجام شد و با توجه به تقاضای داوطلبان تا روز ۳ آذر ماه نیز تمدید شد که بر اساس مصوبه هیئت دولت، هزینه ثبت نام این آزمون مبلغ ۳۷۸ هزار تومان از متقاضیان اخذ شد.

وی بیان داشت: در پی درخواست‌های مکرر متقاضیان ثبت نام روز‌های ۱۳ و ۱۴ آذرماه نیز برای ثبت نام با تأخیر این آزمون تعیین شد که بر اساس رویه سال‌های گذشته و مصوبه اجرایی که همواره فعال سازی مجدد سامانه ثبت نام آزمون با تاخیر منجر به هزینه اضافی می‌شود در سال جاری نیز با توجه به مصوبه هیئت دولت مبلغ ۲۵۰ هزار تومان به هزینه ثبت نام با تاخیر اضافه گردید.

قائم مقام رئیس سازمان سنجش آموزش کشور افزود: برای برگزاری این آزمون، فعالیت‌های بسیاری از سوی سازمان سنجش آموزش کشور انجام می‌شود و بر همین اساس هزینه‌های ثابت و متغیر این آزمون با توجه به حجم فعالیت‌ها و تورم موجود به صورت پله‌ای افزایش یافته است.  درخواست افزایش هزینه ثبت‌نام آزمون‌ها بر اساس بهای تمام شده فعالیت‌های آزمون از بهمن ماه سال ۱۴۰۰ در دستور کار قرار گرفت و با توجه به ضرورت افزایش کیفیت اجرای آزمون‌ها مورد موافقت قرار گرفت.

وی با اشاره به برگزاری آزمون‌های متفاوت از سوی سازمان سنجش آموزش کشور خاطرنشان کرد: این سازمان هزینه‌های زیادی را متحمل می‌شود که برای داوطلبان مشهود نیست و می‌توان به جرأت اذعان کرد که میانگین هزینه هر داوطلب آزمون دکتری با توجه به ۲۴۱ کدرشته امتحانی، حداقل دو برابر مبلغی است که از داوطلبان این آزمون هنگام ثبت نام دریافت می‌شود، زیرا هرچه تنوع رشته‌ها بیشتر می‌شود خدمات بیشتری برای برگزاری آزمون مورد نیاز است.

معاون برنامه‌ریزی و مدیریت منابع سازمان سنجش آموزش کشور با اشاره به هزینه‌های عمومی و اداری برگزاری آزمون‌ها، گفت: بخشی از این هزینه‌ها صرف ملزوماتی همانند  تهیه کاغذ و کارتریج، سلفون و...، چاپ سؤالات و پاسخنامه، حق الزحمه طراحان سؤال و عوامل اجرایی و هزینه‌های مراکز مجری برگزاری آزمون‌ها در تهران و شهرستان‌ها می‌شود.

حاجیلو با اشاره به استفاده سازمان از سرویس‌های حمل و نقل زمینی و هوایی برای ارسال و بازگشت محموله سؤالات شامل دفترچه و پاسخنامه، گفت: افزایش هزینه‌های مختلف از جمله حمل و نقل نیز در افزایش تعرفه‌ها تاثیر دارد.

قائم مقام رئیس سازمان سنجش آموزش کشور خاطرنشان کرد: در قانون به دولت اجازه داده شده تا هزینه‌های مورد نیاز برای خدمت به متقاضیان آزمون و از محل همان درآمد تأمین شود و درصدد هستیم تا هزینه‌های اداری را به نفع داوطلب کاهش دهیم، اما برخی از فرایند‌ها برای حفظ و افزایش سلامت آزمون، بسیار ضروری است.

وی در پایان تصریح کرد: بهای تمام شده آزمون نیمه‌متمرکز ورودی دوره دکتری (Ph.D) سال ۱۴۰۲ بدون احتساب هزینه‌های محل برگزاری لحاظ شده است تا هزینه‌های دریافتی از داوطلبان بیش از این افزایش نیابد.

انتهای پیام/

ارسال نظر