معاون انتظامی نظام پزشکی: درباره دریافت زیرمیزی توسط پزشکان اطلاعی ندارم!
گروه جامعه خبرگزاری آنا، زهرا اردشیری: چند روز گذشته خبرگزاری آنا گزارشی در رابطه با پدیده دریافت زیرمیزی توسط پزشکان منتشر کرد. گزارشی که واکنشهای زیادی به دنبال داشت.
موضوع دریافت زیرمیزی توسط پزشکان هر چند برای عموم مخفی نیست، اما باز هم سازمان نظام پزشکی زیربار نمیرود و هیچ گونه گفت و گویی در رابطه با این موضوع انجام نمیدهد.
این درحالی است که یک منبع آگاه در سازمان نظام پزشکی این موضوع را تأیید میکند و حتی عنوان میکند آماری هم در اختیار سازمان قرار دارد که در اختیار محمدرضا خردمند معاون انتظامی سازمان نظام پزشکی است. اما طی تماس با خردمند، وی در رابطه با این موضوع اظهار بی اطلاعی میکند. این در حالی است که حسین کرمانپور روابط عمومی سابق سازمان نظام پزشکی هم این موضوع را تأیید و با تردید عنوان میکند: «البته در بیمارستانهای دولتی موردی نداشتیم»
**بساط زیرمیزی جمع نمیشود
در این رابطه چندی پیش محمد علی محسنی بندپی، عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس گفته بود: «میپذیرد که حتی با رشد تعرفههای درمان اگر از سوی وزارت بهداشت و سازمان نظام پزشکی نظارت مناسبی صورت نگیرد، باز هم بساط زیرمیزی جمع نمیشود.
این نماینده مجلس با تاکید بر اینکه نمیتوان منکر این تخلف بود، معتقد است که برای پیشگیری از زیرمیزی باید انحصار را در این حوزه شکست. از نگاه وی با تربیت نیروهای بیشتر و ایجاد رقابت بین نیروهای تحصیلکرده خود به خود خدمات در دسترس مردم قرار گرفته و با شکست انحصار فضایی رقابتی ایجاد میشود. از سوی دیگر تعرفههای پزشکی باید واقعی شود. به باور بندپی خدمات پزشکی در کشور ما واقعی و متناسب با تورم در سایر بخشها نیست.
وی در پاسخ به این که با افزایش تعرفهها فشار بیشتری به مردم و بیماران تحمیل میشود، میگوید: «بار این افزایش تعرفهها نباید روی دوش مردم باشد و بیمهها باید این مابهالتفاوت را پوشش دهند.»
بند پی اعلام کرده بود:
بیمهها پای کار نیستند و جراحان هم، چون فکر میکنند تعرفههایشان به اندازه کافی نیست، زیر میزی میگیرند. به همین سادگی!
با وجود این طبق قانون، زیرمیزی گرفتن تخلف است و آنطور که مدیرکل مرکز نظارت و اعتباربخشی امور درمان میگوید حتی براساس بازبینی که در قوانین مربوط به تعزیرات حکومتی در خرداد امسال انجام گرفته، مجازات این تخلف تشدید هم شده است.
به گفته وی در صورت اثبات زیرمیزی علاوه بر برگرداندن مبلغ اصلی به بیمار، فرد خاطی ۱۰برابر میزان آن جریمه میشود. با تکرار این موضوع، جریمه ۵۰ برابر میشود و در نهایت به محرومیت موقت و دائمی از طبابت منتهی خواهد شد. اگر این تخلفات در یک مرکز درمانی انجام شود، مسئولان مرکز بهویژه مسئول فنی پاسخگوی این موضوع است و تذکر داده میشود. همچنین اگر این تخلفات در مراکز درمانی هم تکرار شود، درجه اعتباربخشیشان کاهش داده میشود. اما تکرار این تخلف حکایت از آن دارد که یا هیچکدام از این مجازاتها بازدارنده نیست یا قانون بهدرستی اجرا نمیشود.
انتهای پیام /
انتهای پیام/