صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
تازه‌ترین اخبار از حج ۱۴۰۲؛

چه کسانی در اولویت اعزام حج آینده هستند؟

معاون حج و عمره سازمان حج و زیارت گفت: حدود ۳۷ هزار نفر از ثبت‌نامی‌های حج ۹۹ هنوز باقی مانده‌اند که امسال در اولویت تشرف هستند و بدیهی است در صورت تخصیص سهمیه کامل، در خصوص سایر مشمولین تشرف به حج ۱۴۰۲ اطلاع‌رسانی خواهد شد.
کد خبر : 818624
به گزارش گروه فرهنگ خبرگزاری آنا، اکبر رضایی، معاون حج و عمره سازمان حج و زیارت در خصوص فراخوان بروزرسانی اطلاعات ودیعه‌گذاران حج تمتع و جزئیات آن اظهار کرد: تمام متقاضیانی که در سال‌های ۸۶ و قبل از آن مبادرت به نام‌نویسی فیش حج تمتع کرده و در سال‌های پس از آن اطلاعات شخصی‌شان شامل شماره تلفن، آدرس، شماره موبایل و ...  تغییر کرده است باید برای به‌روزرسانی اطلاعات خود به سامانه رزرو مراجعه کنند.
 
وی افزود: این دسته از متقاضیان فارغ از اینکه در حج تمتع ۱۴۰۲ آمادگی داشته باشند یا خیر، باید اطلاعات خود را در سامانه مذکور به آدرس Reserve.haj.ir ثبت کنند.
 
معاون حج و عمره سازمان حج و زیارت بیان کرد: متقاضیان در این فراخوان اطلاعات شخصی، آدرس، شماره تلفن و راه‌های ارتباطی به منظور اطلاع‌رسانی هرچه بهتر را اعلام می‌کنند تا از این پس پل ارتباطی مشخصی با آن‌ها وجود داشته باشد.
 
به گفته رضایی، متقاضیان دراین فراخوان پس از به‌روزرسانی اطلاعات خود یک کد رهگیری دریافت می‌کنند که هر زمان نوبت اعزام آن‌ها شود این کد رهگیری را ارائه خواهند کرد.
 
وی اشاره کرد: ارسال فراخوان‌ها، اطلاعیه‌های مربوط به حج، ارتباط دوسویه و تعیین سهمیه استانی در زمان اعزام‌ها ازجمله اهداف مهم این فراخوان به‌روزرسانی اطلاعات است.
 
معاون امور حج و عمره سازمان حج و زیارت با بیان اینکه علی‌رغم اطلاع‌رسانی مستمر کمتر از ۵۰ درصد از دارندگان فیش حج تمتع به سامانه رزرو مراجعه کرده‌اند، گفت: به‌روزرسانی اطلاعات ودیعه‌گذاران، یکی از مهمترین ملاک‌های اطلاع‌رسانی و برنامه‌ریزی‌های سازمان محسوب می‌شود بنابراین متقاضیانی که تاکنون مبادرت به این کار نکرده‌اند، بدون درنظر گرفتن تاریخ اعزام‌ها و اولویت‌ها هرچه سریع‌تر به سامانه رزرو مراجعه کنند.
 
رضایی درباره حج تمتع ۱۴۰۲ نیز اظهار کرد: برنامه‌ریزی برای حج تمتع آتی بعد از پایان عملیات حج تمتع ۱۴۰۱ آغاز شده است.
 
وی افزود: با وجود اینکه عملیات حج تمتع ۱۴۰۱ با رضایتمندی بسیار بالای زائران پایان یافت، اما مهمترین اقدام ما بعد از موسم حج، راه‌اندازی کمیته‌های آسیب‌شناسی به منظور رفع نقاط ضعف و توجه به نقاط قوت بوده است. برای این منظور ۱۸ کارگروه آسیب‌شناسی تشکیل شد و بحث و بررسی کارشناسی در بخش‌های مختلف اجرایی انجام گرفت.
 
معاون امور حج و عمره سازمان حج و زیارت همچنین اشاره کرد: در حال حاضر نیز خوشبختانه مذاکرات اولیه با وزارت حج و عمره عربستان صورت گرفته و ان‌شاءالله در آینده‌ای نزدیک تفاهمنامه فی مابین در خصوص حج تمتع ۱۴۰۲ به امضا می‌رسد.
 
رضایی در رابطه با چالش‌های حج گذشته و همچنین دستاورد‌های آن اظهار کرد: شرایط حج ۱۴۰۱ استثنایی بود چراکه از زمان قطعی شدن برگزاری مراسم از سوی کشور میزبان و تاریخ اعزام‌ها، فرصت بسیار محدودی وجود داشت، ضمن آنکه با توجه به محدودیت سن اعزام‌شوندگان دغدغه‌هایی در این رابطه بود که خوشبختانه شرایط با لطف خدا و حمایت‌های دولت محترم و برنامه‌ریزی‌ها و تلاش شبانه‌روزی همه دست‌اندرکاران به خوبی پیش رفت و حجی عزتمندانه و با رضایت بالای زایران را داشتیم.
 
وی افزود: در حج تمتع ۱۴۰۱، افرادی که در سال ۹۹ نام‌نویسی نهایی کرده بودند، اما موفق به اعزام نشدند را در اولویت قرار دادیم که البته از میان این افراد نیز افراد بالای ۶۵ سال و بعضا همراهان آنان بنابر شرط کشور میزبان، اعزام نشدند.
 
رضایی درباره اینکه چه تعداد از ثبت‌نامی‌های سال ۹۹ باقی مانده‌اند و اعزام‌ها به چه صورت است، گفت: با توجه به شرایط پیش رو محدودیت‌های کرونایی وجود نخواهد داشت و زائران کشور ما که سال گذشته با سهمیه ۴۵ درصدی مشرف شدند با سهمیه ۱۰۰ درصدی به سرزمین وحی اعزام شوند.
 
وی افزود: حدود ۳۷ هزار نفر از ثبت‌نامی‌های حج ۹۹ هنوز باقی مانده‌اند که امسال در اولویت تشرف هستند و بدیهی است در صورت تخصیص سهمیه کامل، در خصوص سایر مشمولین تشرف به حج ۱۴۰۲ اطلاع‌رسانی خواهد شد.
 
معاون امور حج و عمره سازمان حج و زیارت درباره اخباری مبنی بر هزینه تمام نشده حج آینده گفت: بخشی از هزینه‌های حج شامل خدمات اسکان، حمل و نقل، تغذیه و تدارکات و برخی هزینه‌های عمومی در عربستان ارزی است و برخی هزینه‌ها به‌ویژه بلیت هواپیما به صورت ریالی است بنابراین عامل تعیین کننده برای هزینه تمام شده حج تعیین نرخ ارز حج است که هنوز مشخص نیست و فعلا نمی‌توانیم درباره نرخ حج ۱۴۰۲ اظهار نظر کنیم و این منوط به استخراج هزینه‌ها در هفته‌های آتی است.امیدواریم با تدبیر و برنامه‌ریزی در فرایند‌های اجرایی حج تمتع، میزان هزینه‌های ارزی برای هر زائر را کاهش دهیم.
 
وی به برخی اصلاح فرایند‌های اجرایی اشاره کرد و افزود: بخش‌های مختلف فرایند‌های اجرایی بازنگری شده است که البته یکی از این موضوعات بحث کاهش طول مدت اقامت است که به برخی موضوعات و محدودیت‌ها برمی‌گردد و در حال رایزنی هستیم تا باتوجه به برخی از دستورالعمل‌ها و شرایط کشور میزبان و وضعیت ناوگان هوایی، این مهم نیز بهبود یابد.
 
معاون امور حج و عمره سازمان حج و زیارت درباره نحوه واگذاری فیش حج تمتع اظهار کرد: از سال ۱۳۸۶ ثبت‌نام حج تمتع متوقف شده است. با توجه به اینکه ثبت‌نام حج تمتع نداریم، برخی از دارندگان فیش حج تمتع که قبلا به این سفر معنوی مشرف شده بودند یا دیگر استطاعت جسمی یا مالی برای عزیمت ندارند، متقاضی واگذاری فیش خود هستند.
 
وی ادامه داد: از طرفی هم برخی از افراد با داشتن استطاعت مالی و جسمی به دنبال خرید فیش حج هستند که سازمان حج و زیارت با راه‌اندازی سامانه تشرف پل ارتباطی را بین واگذارکننده و متقاضی فیش حج ایجاد کردیم.
 
رضایی توضیح داد: در سامانه tasharof.haj.ir، دارنده فیش حج مشخصات خود را ثبت و یکی از دفاتر زیارتی را برای کار اداری انتخاب می‌کند. همچنین متقاضی خرید فیش حج هم درخواستش را ثبت کرده و می‌تواند لیستی از واگذارکنندگان را مشاهده کند و پس از تأیید مدارک دو طرف در دفتر زیارتی بررسی شده و صورتجلسه تنظیم می‌شود و پس از تنظیم صلح‌نامه و توافق طرفین، دارنده فیش حج تمتع آن را در بانک ملی به متقاضی جدید واگذار می‌کند.
 
وی همچنین درباره هزینه خرید یا فروش فیش حج تمتع نیز خاطرنشان کرد: سازمان حج و زیارت به طور کلی درباره قیمت‌گذاری فیش حج ورودی نکرده‌ایم و فیش حج سندی در اختیار افراد است و این فیش براساس توافق طرفین خرید و فروش می‌شود. حتی ما حداقل و حداکثر قیمتی نیز برای فیش حج و اولویت‌ها سند افراد اعلام نمی‌کنیم. ملاک اصلی ما برای ثبت‌نام حج تمتع، داشتن فیش دارای اولویت است که هزینه سپرده‌گذاری به طور مثال یک میلیون تومان در سال ۸۶ به اضافه سود آن محاسبه می‌شود و باقی هزینه‌ها هم بر اساس زمان اعزام، اعلام خواهد شد که زائران باید آن را بپردازند.
 
رضایی همچنین درباره عمره مفرده نیز خاطرنشان کرد: درباره عمره مفرده همچنان آمادگی لازم برای برگزاری و اعزام زائران داریم و متقاضیان هم پیگر این موضوع هستند، اما برگزاری عمره نیازمند حمایت کنسولی از زایران و عمره‌گزاران ایرانی است وآن هم مستلزم دایر شدن سفارت، یا سرکنسولگری یا حمایت‌های کنسولی ذکر شده است که اگر محقق شود آماده اعزام متقاضیان هستیم.

انتهای پیام/

برچسب ها: حج اعزام حج حجاج
ارسال نظر