صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۴:۱۶ - ۱۴ آذر ۱۴۰۱
به همت انجمن اسلامی دانشجویان مستقل دانشگاه شریف انجام شد؛

برگزاری مناظره دانشجویی «اعتراض دارم!» با حضور دو نماینده مجلس+ فیلم

مناظره دانشجویی با عنوان اعتراض دارم با حضور پزشکیان و خضریان به همت انجمن اسلامی دانشجویان مستقل دانشگاه شریف برگزار شد.
کد خبر : 818524

به گزارش خبرنگار گروه دانش و فناوری خبرگزاری آنا، به همت انجمن اسلامی دانشجویان مستقل دانشگاه شریف و به مناسبت روز دانشجو مناظره‌ای با حضور مسعود پزشکیان، نماینده مردم تبریز و علی خضریان، نماینده مردم تهران در مجلس در سالن جابربن‌حیان این دانشگاه برگزار شد.

پزشکیان در پاسخ به خضریان که گفت کارکرد یکساله و نیمه نمایندگی شما چیست و آیا در این مدت یک طرح ویژه داده‌اید یا خیر، گفت؟ با اشاره به اینکه در همین وضعیت تحمل انتقاد را نداریم گفت: فردا معلوم نیست صلاحیت ما مجددا تایید شود. یعنی حتی وقتی اجازه نمی دهید نقدی گفته شود، واقعیت جامعه نمی‌پذیرد. یک عده آدم صفر کیلومتر می آیند قانون جدید می نویسند حرف ما یکی تا دو تا است نه صدتا. ما قانونی می نویسیم و دیگری می آید قانون دیگری می نویسد و قانون ما را لغو می‌کند. 

وی افزود: مردم نمی دانند باید با ما چه کنند. باید سرمایه گذاری کنند یا خیر. چرا برای حقوق هیئت‌علمی سقف می گذاریم؟ یکی کار می کند و دیگری کار نمی کند، می گویند مثل هم بدهید. یکی در شریف و دیگری در ابرقو استاد است می گویند به هر دو مقدار یکسان بدهید. خیلی از این حرف‌ها وجوددارد الان قانون نوشته ایم، استاد و  دانشجو از مملکت در حال خارج شدن است چه کسی می ماند که با این پول‌ها کار کند؟

پزشکیان گفت: چطور با وجود این رویه می خواهیم در دنیا از نظر علمی اول شویم؟ تناقض بین قانونی که وضع می کنیم و برخوردی که از آن در جامعه انتظار داریم. معلوم است آدمی که استاد دانشگاه است مایوس می‌شود. استاد دانشگاهم اما کل سرمایه ام در حال حاضر یک هزار دلار نیست. به پرستار در خارج پنج هزار دلار پول می دهند با این وضعیت چقدر نیرو در داخل می ماند؟

خضریان در ادامه در پاسخ به اعتراض یکی از دانشجویان در رابطه با نرخ آزاد سازی مدرک توضیحاتی ارائه کرد. 

وی افزود: دانشجویان روزانه طبق قانون باید در یک بازه زمانی تعهد خدمت دهند تا مدرکشان آزاد شود. فرد با پول بیت المال تحصیل می کند لذا باید خدمتی به مردم کشورش انجام دهد. منطق آزاد سازی مدارک از ابتدا نیز همین بوده است. اگر کسی نمی خواهد در این بازه زمانی خدمت کند، ایرادی ندارد باید هزینه تحصیل خود را مقبل شود. هزینه تحصیل در کشور همچنان جزو ارزانترین کشورها است. 

خضریان در رابطه با اینکه چرا این مبلغ به یکباره افزایش پیدا کرد، اظهار کرد: نرخ هزینه تحصیل بر اساس نرخ تورم محاسبه می شود این عدد پیش از این هر ساله توسط سازمان امور دانشجویان اعلام می‌شد. در این میان ترک فعلی اتفاق افتاد و آخرین بار 9 سال پیش نرخ آزاد سازی مدارک اعلام شده بود. این ترک فعل باعث افزایش چند برابری نرخ آزادسازی شد.

وی افزود: انتقاد به این است که با چه فرمولی به این عدد رسیده اید حتما یک دانشجوی دانشگاه بیرجند هزینه تحصیلش با یک دانشجوی شریف یکی نیست. برای خرید خدمت سربازی فرمول تقسیم شده ای وجود دارد که در اینجا لحاظ نشده است.

خضریان همچنین برای تعدیل نرخ آزاد سازی مدرک تحصیلی دانشجویان راهکاری ارائه داد.

وی افزود: با پیگیری های انجم شده مقرر شد در بودجه سال آینده پیگیری شود. سرانه دانشجویان هر دانشگاه در بودجه مشخص است و برابر نیست. همانطور که رشته های فنی با علوم انسانی برابر نیست. باید عددی منصفانه به دانشجو اعلام شود. اما اگر شخصی این مبلغ را برای آزاد سازی مدرک ندارد باید تعهد خدمت خود به کشور را انجام دهد.

خضریان ادامه داد: جایگزین حبس، می توانیم یک کار تربیتی انجام دهیم و یک گروه علمی بگذاریم نماینده شورای عالی انقلاب فرهنگی، نماینده وزارت علوم، متشکل از همه جا حضور بهم برسانند و دانشجو جایگزین حبس کار علمی انجام دهد.  

خضریان همچنین در رابطه با طرحی که از سوی نمایندگان مجلس برای مجازات دانشجویان هنجارشکن در دست تدوین است، توضیحاتی ارائه کرد.

وی افزود: تاکنون طرحی در این مورد نه اعلام وصول شده و نه ثبت شده است. در مورد این ایده باید در مجلس صحبت شود همانطور که جرم سیاسی داریم. کشور هم در شرایطی قرار می گیرد که باید با جرم سیاسی قانونی برخورد کرد. اگر جرم سیاسی محرز شود نحوه برخوردش این است.این فعلا یک ایده است. اما این منطقی نیست که یک نخبه مجازات حبس داشته باشد. و این ایده هم همین منطق را قبول دارد.

خضریان ادامه داد: جایگزین حبس، یک کار تربیتی انجام شود و یک گروه علمی متشکل از نمایندگان وزارت علوم، شورای عالی انقلاب فرهنگی به انضمام دانشجویان محکوم تشکیل شود و دوران محکومیت را در خدمت علمی به کشور بگذرانند.

پزشکیان نیز در پاسخ به صحبت‌های تند یکی از دانشجویان معترض که از لزوم تغییر کلی سیستم سیاسی و رفرم صحبت کرد، گفت: اگر امنیت جامعه ما بهم بخورد هیچ یک از ماها نفع نمی بریم. اگر سپاه نبود تاکنون کشور تجزیه شده بود. ما در جبهه حضور پیدا کردیم و از این مملکت دفاع کردیم.

وی افزود: وابسته به هیچ جناح و حزبی نبوده و نیستم اصلاحات و رفرمی که شما (بعضی از دانشجویان) در ذهن دارید اما بحث دیگری است. اینکه ما بخواهیم اصلاح کنیم بحث دیگری است. ما در گذشته در دانشگاه با هم بحث می‌کردیم اما هیچگاه دعوا نمی کردیم. حرفی که شما دانشجویان معتقدید، ما به آن معتقد نیستیم. شما شواهد می‌آوری ما نیز شواهد می آوریم. می‌خواهیم با هم دعوا کنیم. ما مقصریم نتوانستیم با شما دانشجویان بنشینیم و حرف بزنیم.

انتهای پیام/

ارسال نظر