صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۳:۵۰ - ۱۴ آذر ۱۴۰۱
رئیس کمیسیون عمران مجلس:

کمبود ۵ میلیون واحد مسکونی در کشور داریم

رئیس کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی گفت: به جای ساخت یک میلیون واحد، سالانه ۳۰۰ هزار واحد ساخته شده و با کمبود ۵ میلیونی مسکن در کشور مواجه هستیم.
کد خبر : 818505

به گزارش خبرنگار گروه اقتصادی خبرگزاری آنا، محمدرضا رضایی کوچی، رئیس کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی در نشست خبری برنامه های مسکن بسیج مستضعفین اظهار داشت: به طور متوسط سالانه یک میلیون واحد مسکونی باید در کشور ساخته تا در عرضه و تقاضای مسکن تعادل ایجاد شود.

وی افزود: به جای ساخت یک میلیون واحد، سالانه ۳۰۰ هزار واحد ساخته شده و با کمبود ۵ میلیونی مسکن در کشور مواجه هستیم؛ دولت قبل درک صحیحی از کمبود مسکن نداشت و علت رشد قیمت مسکن همین کمبود واحدهای مسکونی است.

این مقام مسئول با اشاره به تصویب و ابلاغ قانون جهش تولید مسکن در سال گذشته در مجلس شورای اسلامی، به وعده رئیس‌جمهور مبنی بر ساخت یک میلیون مسکن در سال اشاره و تصریح کرد: در قانون جهش تولید مسکن همه مشوق ها برای افزایش ساخت و ساز آمده و در کشور هم توان مهندسی و هم ظرفیت تولید مصالح ساختمانی که در آن خودکفا هستیم را داراییم.

رئیس کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه قانون جهش تولید مسکن اگر به خوبی اجرا می‌شد ظرفیت ساخت سالانه بیش از یک میلیون واحد مسکونی را داشتیم، اظهار داشت: در حال حاضر زمین برای ساخت ۲ میلیون واحد مسکونی احصا شده اما در جانمایی هایی ایراد داریم.

به گفته این مقام مسئول به عنوان مثال جمعیت قابل توجهی از تهران روی گسل زندگی می کند در مسکن مهر هم این مشکل را داشتیم و باید در نهضت ملی مسکن معضل جانمایی ها برطرف شود.

**عملکرد بانک ها برای پرداخت تسهیلات نهضت ملی مسکن صفر است

رضایی کوچی با تاکید بر اینکه در نهضت ملی مسکن اولویت با نوسازی بافت فرسوده است که هم قیمت ساخت کاهش می یابد و هم زیرساخت های آب برق و گاز را داراست، ادامه داد: متاسفانه کمتر به نوسازی بافت فرسوده توجه شده چون نوسازی این بافت ها وقت بیشتری از دستگاه ها می گیرد، بنابراین دستگاه های دولتی ترجیح می دهند اراضی اطراف شهر که بعضاً کشاورزی هستند را به شهر ملحق کنند چون کار راحت‌تری است.

وی بیان کرد: در حال حاضر اراضی متصل یا منفصل در حاشیه شهرها ایجاد کردیم که انتقال انشعابات آب و برق به این مناطق بر اساس اظهارات وزیر نیرو ۳۰ هزار میلیارد تومان پول می خواهد که تعیین این رقم برای وزارت نیرو امکان پذیر نیست.

عضو مجمع نمایندگان استان فارس در مجلس با اشاره به حضور خود در شهر جدید پردیس گفت: دو هفته پیش به این شهر رفتم؛ همچنان ۲۰ هزار واحد مسکن مهر در این شهر جدید بلاتکلیف مانده و نیمه ساخته رها شده است که برای تکمیل آنها ۱۵ هزار میلیارد تومان نیاز داریم این در حالی است که برخی افراد اراضی مرغوب پردیس را در اختیار گرفته‌اند ولی ساخت و ساز نکرده اند که ارزش آنها بیش از ۱۰۰ هزار میلیارد تومان است و می توانیم با پول فروش این اراضی مسکن مهر پردیس را تکمیل کنیم.

این مقام مسئول با اشاره به تکلیف قانونی تسهیلات ۳۶۰ هزار میلیارد تومانی سالانه بانک ها برای پرداخت تسهیلات نهضت ملی مسکن، توضیح داد: این رقم برای سال اول اجرای قانون بود و در سال های بعد باید بانک‌ها در هر سال ۲۰ درصد تسهیلات خود را به بخش ساخت مسکن اختصاص دهند اما تا کنون بانک مسکن کمتر از ۲۰ هزار میلیارد تومان داده و عملکرد سایر بانک‌ها صفر است.

**بانک مسکن اقساط برگشتی مسکن مهر را در بخش مسکن هزینه نکرد

وی خاطرنشان کرد: همه بانک‌های متخلف را هفته گذشته به رئیس قوه قضائیه معرفی کردم و وی نیز طی نامه‌ای به رئیس سازمان بازرسی کل کشور، دستور داد تا این روند بررسی شود؛ البته این کار را باید وزارت اقتصاد می‌کرد که انجام نداد. رئیس کمیسیون عمران مجلس گفت: در مسکن مهر در سال ۸۸ دولت وقت خط اعتباری ۵۰ هزار میلیارد تومانی از بانک مرکزی به این طرح اختصاص داد؛ تا کنون ۴۰ هزار میلیارد تومان به بانک مسکن برگشته، اما در بخش مسکن هزینه نشده و به جای دیگری رفته است.
 
وی تصریح کرد: قرار بو از محل این خط اعتباری با سازکار صندوق ملی مسکن نرخ سود تسهیلات نهضت ملی مسکن به ۱۰ درصد کاهش یابد، اما این اتفاق رخ نداد.
 
رضایی کوچی تصریح کرد: اخیرا از پروژه‌های نهضت ملی مسکن شهر جدید هشتگرد بازدید داشتم؛ مردم در برخی پروژه‌ها ۴۰ میلیون تومان آورده اولیه را پرداخت کرده اند، اما توان پرداخت اقساط بعدی آورده‌های خود را ندارند؛ در زمانی که قرارداد امضا کرده بودند، هزینه ساخت مسکن متری ۴.۵ میلیون تومان بود، اما اکنون با کمتر از متری ۸ میلیون تومان امکان ساخت و ساز نیست.
 
وی با اشاره به تصویب ایجاد شورای عالی مسکن در قانون جهش تولید مسکن گفت: تا کنون چند جلسه برگزار شده، اما پروژه‌های نهضت ملی مسکن پیشرفتی نداشته است؛ دستگاه‌ها از وزارت راه و شهرسازی تبعیت نمی‌کنند و قرار بود این مشکل با ایجاد شورای عالی مسکن برطرف شود که هنوز هم اتفاقی نیفتاده است.
 
نماینده مردم جهرم در مجلس با تأکید بر اینکه وزارت راه و شهرسازی نمی‌داند در کجای کار قرار دارد، بیان کرد: آیا قرار است این وزارت خانه سیاست گذار نهضت ملی مسکن باشد یا پیمانکار؟ آیا قرار است مستقیما با مردم قراداد امضا کند یا با سازندگان بخش خصوصی؟ وقتی وزارت راه و شهرسازی با مردم قرارداد می‌بندد، بخشی از کار را پیش می‌برد و مابقی را نیمه کاره رها می‌کند؛ ایراداتی که به مسکن مهر وارد بود، دارد به شکل دیگری خود را نشان می‌دهد. وی در پایان از تقاضای کمیسیون عمران مجلس با رئیس جمهور و وزرای مربوطه برای برگزاری نشستی در خصوص اجرای نهضت ملی مسکن خبر داد.

انتهای پیام/

ارسال نظر