صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۳:۴۳ - ۱۴ آذر ۱۴۰۱
هانی‌زاده در گفتگو با آنا:

کمیته امنیتی برای دور کردن گروهک‌های تروریستی در مرز ایران و عراق تشکیل شود

کارشناس مسائل منطقه گفت: تشکیل کمیته مشترک امنیتی با شرکت ایران و اقلیم کردستان و دولت مرکزی عراق یکی از راهکار‌های لازم برای دور کردن گروهک‌های تروریستی از مرز‌های مشترک ایران و عراق خواهد بود.
کد خبر : 818501

حسن هانی‌زاده کارشناس مسائل منطقه در گفتگو با خبرنگار جهان خبرگزاری آنا، در خصوص وعده دولت جدید عراق مبنی بر خلع سلاح یا اخراج گروه‌های کُردی مستقر در اقلیم کردستان پیش و پس از سفر نخست وزیر آن کشور به تهران، گفت: نخست وزیر جدید عراق، قبل از سفر به تهران قول مساعد داد که ارتش عراق را برای کنترل مرز‌های مشترک ایران و اقلیم کردستان به این منطقه اعزام کنند تا از ورود گروه‌های تجزیه طلب و تروریستی به خاک ایران جلوگیری کند و ایران هم پیشنهاد خلع سلاح و برچیدن پایگاه‌های آن‌ها را به آقای سودانی داد.

وی افزود: تعداد پنجاه پایگاه در دهوک، اَربیل، سلیمانیه و کرکوک است که از سوی افسران رژیم صهیونیستی و آمریکا اداره می‌شوند و آموزش‌های لازم را به عناصر تروریستی می‌دهند و لذا یکی از مسائلی که در جریان سفر سودانی نخست وزیر عراق به تهران مطرح شده مسئله برچیدن این ۵۰ پایگاه و خلع سلاح عناصر تروریستی است.

کارشناس مسائل منطقه تاکید کرد: به نظر می‌رسد با توجه به مقاومتی که آمریکایی‌ها نشان می‌دهند، دستِ دولت عراق برای خلع سلاح این گروه‌ها بسته است، ولی ارتش عراق قطعاً در کنار مرز‌های مشترک ایران و عراق مستقر می‌شوند و مانع نفوذ گروهک‌های تروریستی به داخل خاک ایران خواهند شد.

هانی‌زاده با تاکید بر اینکه عراق باید در این خصوص گام عملی برای منع ورود گروهک‌های تروریستی به خاک ایران انجام دهد، تصریح کرد: گام‌های بعدی طبیعتاً تشکیل یک کمیته مشترک امنیتی با شرکت ایران و اقلیم کردستان و دولت مرکزی عراق است که در حقیقت راهکار‌های لازم را برای دور کردن گروهک‌های تروریستی از مرز‌های مشترک ایران و عراق خواهد بود.

وی در ارتباط با این موضوع، افزود: به همین دلیل به نظر می‌رسد که آقای سودانی بر خلاف نخست وزیر سابق که به دغدغه‌ها و نگرانی‌های ایران نسبت به وجود پایگاه‌های تروریستی حساسیت نشان نمی‌داد، او دنبال این است که شرایطی فراهم کند که اطمینان امنیتی لازم را به ایران بدهد که گروهک‌های تروریستی تجزیه طلب به خاک ایران نفوذ نکنند.

کارشناس مسائل منطقه در مورد علت ممانعت دولت اقلیم از میزبانی این گروهک‌ها، اظهار کرد: متاسفانه، نگاه مسئولان اقلیم کردستان یک نگاه قومیتی است.

هانی‌زاده با شاره به دوران سخت حاکمیت حزب بعث عراق،گفت: مسئولان اقلیم کردستان که ایران را تنها پایگاه خودشان می‌دانستند و کشور ما آغوش خود را به روی رهبران اقلیم کردستان باز کرد و کمک‌های لازم را به مردم اقلیم کردستان عراق داد و همچنین در طول جنگ تحمیلی و بعد از آن و تا سقوط صدام در سال ۲۰۰۳ ایران تمام کمک‌های لازم را به اقلیم کردستان به عمل آورد.

وی افزود: متاسفانه نگاه رهبران اقلیم، نگاهی کاملاً برگرفته از قومیت گرایی است و چون تجزیه طلبان موجود در اقلیم کردستان به نوعی به قومیت خاصی تعلق دارند و این قومیت هم یک چسبندگی به رهبران اقلیم کردستان دارند، به نظر می‌رسد که این نگاه باعث شده که رهبران اقلیم کردستان دغدغه‌‎ها و نگرانی‌های امنیت ایران را خیلی جدی نگیرند.

کارشناس مسائل منطقه گفت: ایران بار‌ها این مسئله را به رهبران اقلیم گوش‌زد کرده که وجود گروه‌های مزبور، امنیت ملی ایران را مخدوش می‌کند، اما متاسفانه رهبران اقلیم کردستان همکاری لازم را با ایران نکردند.

انتهای پیام/

ارسال نظر