صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۶:۵۸ - ۲۰ اسفند ۱۳۹۳
نتیجه تحقیق هفت‌ساله پژوهشگران آمریکایی

رژیم گیاه‌خواری همراه با ماهی از خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ می‌کاهد

نتیجه تحقیقی که روز دوشنبه در ژورنال انجمن پزشکی آمریکا منتشر شده است، نشان می‌دهد که رژیم غذایی گیاه‌خواری همراه با مصرف ماهی ریسک ابتلا به انواعی از سرطان را به شدت پایین می‌آورد.
کد خبر : 8184

به گزارش خبرنگار پزشکی خبرگزاری آنا، پژوهشگران آمریکایی به این نتیجه رسیده‌اند که بهترین راه جلوگیری از ابتلای به انواع خاصی از سرطان، رژیم غذایی گیاهی به ویژه با افزودن مصرف ماهی است. این پژوهش را عمدتاً پزشکانی از دانشکده پزشکی و دانشکده بهداشت عمومی دانشگاه لوما لیندا در کالیفرنیا انجام داده‌اند و نتایج آن دوشنبه 18 اسفندماه در ژورنال انجمن پزشکی آمریکا (JAMA) منتشر شده است.


به گزارش وال‌استریت ژورنال در این تحقیق مشخص شده است که گیاه‌خوارانی که همراه با رژیم گیاهی خود ماهی نیز مصرف می‌کنند (گروهی از افراد که به آنها پسکووجترین pescovegetarians گفته می‌شود) 43 درصد کمتر از افراد گوشت‌خوار خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ دارند.


این در حالی است که افراد مطلقاً گیاه‌خوار 16 درصد کمتر از افرادی که گوشت قرمز مصرف می‌کنند خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ را دارند و این کاهش خطر ابتلا برای افراد لاکتو-اوو وجترین (lacto-ovo vegetarians) یعنی گیاه‌خوارانی که شیر و تخم‌مرغ نیز مصرف می‌کنند به 18 درصد می‌رسد. در مجموع و به‌طور متوسط گیاه‌خواران نسبت به گوشت‌خواران 22 درصد کمتر احتمال دارد که مبتلا به سرطان روده بزرگ شوند.


به گفته این پژوهشگران، فایده افزودن مصرف ماهی به رژیم گیاه‌خواری احتمالاً به نقش اسیدهای چرب اُمگا-3 مربوط می‌شود. با این حال پژوهشگران اذعان کرده‌اند که حتی افراد گوشت‌خوار مورد مطالعه قرار گرفته در این تحقیق پایین‌تر از حد متوسط مصرف سرانه گوشت در آمریکا، گوشت مصرف می‌کردند.


ریاست این پروژه تحقیقاتی را دکتر مایکل اولریش، استادیار طب پیشگیری دانشگاه لوما لیندا در کالیفرنیا برعهده داشته است. تیم دکتر اولریش پرسشنامه‌های غذایی و سوابق پزشکی و بالینی 77 هزار و 659 نفر را در دوره‌ای به طول بیش از هفت سال مورد بررسی قرار داده‌اند. پژوهش‌های قبلی این تیم نشان داده است که رژیم غذایی گیاه‌خواری با نرخ کمتر چاقی، دیابت و فشار خون همراه است.


سرطان روده بزرگ دومین سرطان کشنده در ایالات متحده آمریکا پس از سرطان ریه است. تحقیقات قبلی نیز حاکی از آن بوده است که رژیم‌های غذایی با میزان بالای گوشت، به ویژه گوشت فرآوری شده، خطر ابتلا به این سرطان را بالا می‌برد.


گروه پژوهشی این دانشگاه همچنین به تفاوت‌هایی در سبک و شیوه زندگی افراد با رژیم‌های غذایی مختلف دست یافته‌اند. به عنوان مثال، گیاه‌خواران معمولاً بیش از افراد گوشت‌خوار عمر می‌کنند و بیشتر تمایل به انجام حرکات ورزشی دارند، در حالی که مصرف کلسیم این گروه پایین‌تر از گوشت‌خواران است. آنها در این تحقیق عواملی مانند مصرف سیگار و الکل، ورزش و سوابق خانوادگی را کنترل کرده‌اند، با این حال این گروه تحقیقاتی امیدوارند که در مطالعات بعدی بتوانند جزئیات بیشتر در مورد تفاوت گروه‌های مختلف گیاه‌خوار را در دوره‌های طولانی‌تر مورد بررسی قرار دهند.


پژوهشگران شرکت کننده در این تحقیق معتقدند که علت پایین‌تر بودن نرخ ابتلا به سرطان روده بزرگ گیاه‌خواران احتمالاً علاوه بر آنکه به مصرف نکردن گوشت مربوط است، با مصرف بیشتر مواد فیبردار نیز مرتبط باشد. آنها همچنین مواد چرب کمتری مصرف می‌کنند که از مقدار انسولین در خون آنها که موجب بالا بردن ریسک ابتلا به سرطان روده بزرگ می‌شود، می‌کاهد.


گزارش از: ساسان گلفر


انتهای پیام/

ارسال نظر